December 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nekifutnak. Újra

Lehet fogadásokat kötni, hogy sikerrel járnak-e. Nekem van tippem.

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékezve az LMP 17. alkalommal nyújtja be az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatot

Február 25-e a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Az LMP teljes politikai közössége tisztelettel emlékezik az áldozatokra és újfent követeli az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát. A párt társelnökei ismét benyújtják az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról és a lusztrációról szóló törvényjavaslatot, és rendkívüli Házbizottság összehívását kezdeményezik, hogy az Országgyűlés gyorsított eljárásban tárgyalja a javaslatot: így még ebben a ciklusban lehetőség legyen megszavazni azt. A párt álláspontja szerint ez egyben a Fidesz utolsó esélye, hogy 8 évnyi kormányzása alatt érvényt szerezzen korábbi ígéretének. 

Az LMP politikai közössége tisztelettel emlékezik arra a 100 millió emberre, akik meghaltak az elnyomó, sötét diktatúrában és azokra is, akiknek az életét megnyomorította a bolsevizmus. Büszkén emlékezünk azokra, akik nap mint nap küzdöttek a terror és elnyomás ellen, bízva és reménykedve abban, hogy az egyszer véget ér. Küzdelmük nem volt hiábavaló és értelmetlen. Éppen ezért ezen a napon különösen fontos fellépnünk: nyilvánosságra kell hozni a bűnösök, a rendszer működtetőinek neveit. 

 Az LMP nem tágít: a párt társelnökei 17. alkalommal nyújtják be az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról és a lusztrációról szóló törvényjavaslatot. Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje pedig az Országgyűlés Házbizottságának összehívását kezdeményezi, hogy sürgősségi eljárásban tárgyalják meg a javaslatot. Amennyiben a kormánypártok ezt is leszavazzák, végleg bebizonyítják: az egykori liberális és polgári Fideszből végleg egy kommunista párt vált. 

A kommunista múlttal való szembenézés az első lépés. Emellett azonban nem engedhetjük, hogy politikai közösségek kikezdjék demokratikus alapértékeinket, ezért meg kell akadályoznunk, hogy a pártállami időkre emlékeztető félelem, a gyanakvás, a besúgás, a gyűlölet és a propaganda váljon a mindennapjaink részévé. Ezért az LMP tiltakozik a Fidesz által a kampányban alkalmazott szélsőséges, gyűlöletkeltő és hazug propaganda ellen.  

Szél Bernadett,
az LMP miniszterelnök-jelöltje

Hadházy Ákos, 
az LMP társelnöke (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.