Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Néhány gondolat a rinocérosz bőréről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Parányit mintha összecsúsztak volna a dolgok az államtitkár úr beszédében. A közigazgatás fejlesztése és eredményessége nem azonos az épületek korszerűsítésével. Természetesen nagyszerű, hogy a kormányablakban már nem tollal töltögetik ki a papírokat az ügyintézők, és nem kell a postára szaladgálni okmánybélyegért – legalábbis nem minden esetben -, de azért lenne egy aprócska kérdésem. Ez az 50 milliárd forint, melyből ezeket a középületeket korszerűsítették, nem abból a 90 milliárd forint uniós forrásból származik véletlenül, amit a kormány 2015-ben volt kedves elfogadni a lepukkant állapotú magánlakások – jellemzően a Kádár-kockák – szigetelésére, fűtéskorszerűsítésére, majd lazán közölték az unióval, hogy mégsem adják oda a lakosságnak, hanem inkább középületek korszerűsítésére költik? Mert ha esetleg ez a pénz abból származik, meg kell emelnem a kalapomat a kormány előtt. Kell ahhoz valami egészen felfoghatatlan gátlástalanság, hogy miközben lényegében megkárosították az országot – ma is az utcákat fűtjük akkor is, ha a kormány nagyvonalúan felajánlotta, a vissza nem térítendő támogatás helyett kaphat a kedves polgár kedvezményes hitelt a korszerűsítésre -, és még saját sikerként is van orcája beharangozni.

Soha nem tudhatott maga mögött ilyen eredményes tíz évet, ilyen tudatos építkezést és fejlesztést a modern magyar közigazgatás – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Baján.

György István a Bajai Járási Hivatal energetikailag megújított épületegyüttesének átadóünnepségén emlékeztetett, hogy 2011-ben létrejöttek a kormányhivatalok, 2013-tól a járások és járási hivatalok, majd elindult az a program, amelynek eredményeként országszerte 314 kormányablak működik egységes arculattal és korszerű felszereléssel.
    A Bajai Járási Hivatal épületének megújítása része annak a folyamatnak, amelyben 50 milliárd forintból több mint 500 épületet korszerűsítettek az elmúlt időszakban – tette hozzá az államtitkár. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!