Május 7,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Néhány élősködővel kevesebb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 360,965 forint, még hiányzik 2,639,035 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre jó hírt is rakhatok ide az MTI-től. Ebben persze nem az a jó, hogy becsaptak egy csomó idős embert, hanem az, hogy nyomozás volt és az ügy eljutott a vádemelésig. A rossz hír pedig az, hogy a becsapott emberek száma valószínűleg a sokszorosa a 345-nek. Akár az ezerszerese is. Jó lenne felszámolni ezeket a bűnbandákat, mert az egész országban szedik az áldozataikat. Sőt, érdemes lenne visszagöngyölíteni a dolgot, ugyanis nincs nap, hogy engem is ne hívnának a saját mobilomon, vagy a lakástelefonon. Érfelmérés, mozgásszervi felmérés, most éppen Dr. Krém rögzített vonaláról hívott egy hölgy. A lakástelefonszám nem nyilvános, a mobilom száma szintén nem. Ebből egy dolog következik: azok a cégek, weboldalak, ahol kötelezően meg kell adni a telefonszámunkat, visszaélnek ezzel és eladják a birtokukba került adatokat. Annak ellenére, hogy ezt minden alkalommal letiltom. A 87 éves anyámat hívogatják, mivel nem veszi fel, SMS-ekkel bombázzák, hogy nem érik el, írja meg, mikor alkalmas neki. Az a gyanúm, hogy nem csak az én családom népszerű ennyire, hanem országos jelenségről van szó. Ha valami, ez aztán megérne egy “feljelentővonalat”, de csak akkor, ha a hatóság valóban utána is menne a bejelentéseknek. Úgy tűnik, most ez megtörtént. Néhány csalóval kevesebb élősködik a könnyen becsapható emberek pénzén. Nagyon helyes.

Ötvenkét ember ellen emelt vádat az ügyészség idősek sérelmére elkövetett csalássorozat miatt Szombathelyen – tájékoztatta a Vas Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Simon József főügyész közölte: egy bűnszervezet tagjai 345 idős embert csaptak be. Termékbemutatókon gyógyhatásúnak mondott, de gyógyhatás kiváltására alkalmatlan eszközöket adtak el nekik, amivel összesen 94 millió forint kárt okoztak a sértetteknek.
    A vádlottak Budapesten, Tatabányán és Győrben telefonos ügyfélközpontokat működtettek, telefonon ingyenes “egészségügyi felmérésre” hívták meg az embereket.
    Szombathelyen, Pécsen, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten és Érden is tartottak színlelt állapotfelméréseket, amelyek után közölték a sértettekkel, hogy súlyos betegségben szenvednek, de ha megvásárolják az általuk felkínált eszközöket, betegségük javulni fog.
    A vádlottak ilyenkor általában fehér köpenyt viseltek, nyakukban fondendoszkóp volt, amivel azt a látszatot keltették, hogy a termékeket ajánló személy orvos vagy legalábbis egészségügyi dolgozó. Azt állították, hogy az általuk kínált terápiamatrac, alvásgarnitúra, légtisztító, lágylézerkaróra, valamint különböző masszírozókészülékek alkalmasak a sértettekkel elhitetett súlyos, életveszélyes állapot kezelésére, gyógyítására.
    A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség negyvenöt embert bűnszervezetben elkövetett többrendbeli csalás, hetet pedig közokirat-hamisítás bűntettével vádol. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!