Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Napi toporzék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,175,810 forint, még hiányzik 1,824,190 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kétszemélyes harci különítményt hoz létre Orbán Viktor a lengyel kollégájával, ha ez így megy tovább. Az különösen nagyon vicces, amikor az Európai Unió szétverésében évtizede vitézkedő magyar miniszterelnök vádolja azzal az Európai Bizottságot, hogy szétveri az Európai Uniót. Nem veri szét. Egészen egyszerűen az a helyzet, hogy a közösségnek vannak olyan általános érvényű szabályai, melyeket a tagállamoknak be kell tartaniuk. Még egy kisvárosi kertészklub is bizonyos keretek között működik. Amikor valaki be szeretne lépni, ha tagja akar lenni a közösségnek, akkor el kell fogadnia a szabályokat. De ezzel még nem ér véget a történet. Ugyanis tagként is be kell tartania a szabályokat, mégpedig a többi tag érdekében. Ha nem teszi, akkor először figyelmeztetik, majd megbüntetik. Végül – ha semmi nem vezet eredményre -, kizárják. És nem azért teszik ezt, mert szét akarják verni a kertészklubot, hanem éppen ellenkezőleg. Meg akarják óvni a hülyéktől.

A Lengyelország elleni brüsszeli támadás kapcsán Magyarország szolidaritásáról és teljes támogatásáról biztosította Orbán Viktor miniszterelnök Andrzej Duda lengyel államfőt, amikor fogadta őt Budapesten, a Karmelita kolostorban csütörtökön – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

  A magyar-lengyel kapcsolatok aktuális kérdésein túl a megbeszélés kiemelt témája az Európai Bizottság támadása volt; a testület ugyanis keddi döntésével eddig példátlan módon élt vissza hatalmával: megtámadta egy szuverén tagállam, Lengyelország alkotmányos berendezkedését és identitását.
    Tette ezt akkor, amikor Lengyelország – Magyarország mellett – az EU külső határait védi az erősödő migrációval szemben – ismertette a sajtófőnök a tárgyaláson elhangzottakat.
    Az eljárás felháborító, teljes mértékben elfogadhatatlan, és szétveri az Európai Unió egységét – szögezte le Orbán Viktor, felidézve: a magyar kormány szerdai ülésén arról döntött, hogy határozatban áll ki Lengyelország mellett. Magyarország meg fogja vizsgálni a Varsó melletti fellépés lehetőségeit az európai bírósági eljárásokban – fűzte hozzá a miniszterelnök.
    Az Európai Bizottság kedden pénzbüntetés kiszabását kérte Lengyelországra az Európai Bíróságtól, mindaddig, amíg a varsói vezetés nem függeszti fel a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működését. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!