Október 24,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Multisodásaink története

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,656,490 forint, még hiányzik 1,343,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szorosan azután, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter határokon átívelő templomavatókon haknizik, már tényleg csak az hiányzott, hogy minden idők legszijártóbb Pétere frontálisan belepiszkítson mindabba, amit évek óta dalol a kormánynak az ő pártja. Mert – amennyiben nem hibbantam meg teljesen, és ennek okán rosszul emlékszem – arról szól a merarohadtmulti kezdetű sláger, hogy azért kell nemzeti kézbe venni mindent (is), mert a rohadtmulti az itt termelt nyereséget hazaviszi. Nahogy akkor ehhez képest egyrészről az van, hogy dejó nekünk, mert jönnek ide sorra a multik és teremtik a munkahelyeket, de közben deszemetek, amiért elviszik a nyereséget. Ezért aztán a magyar adófizetők pénzéből – például a multinál gürcölő melós adójából – adunk pénzt a magyar vállalkozásoknak, hogy építsenek ők gyárat külföldön, és az ott megtermelt nyereséget jól hozzák haza nekünk.

Biztosan van ebben az egészben logika, csak én nem tudom átfogni a gyenge agyammal. Ráadásul – mert persze rosszindulatú libsi vagyok – erős a gyanúm, hogy megint kapnak némi zsebpénzt azok, akik mindig szoktak. Mert amelyik vállalkozás piacképes, innovatív és van igény a termékére külföldön is, az aligha szorul támogatásra, amelyik meg itthon sem versenyképes közpénzes támogatás nélkül, arra eddig is kár volt pénzt áldozni, ezután is kár lesz. Mármint nekünk, adófizetőknek kár, egyeseknek kimondottan haszon.

A magyar gazdaság teljesítményét, sikerességét az elmúlt években alapvetően befolyásolta, hogy nagyon sok, színvonalas munkahelyet biztosító nemzetközi nagyvállalati beruházás érkezett Magyarországra – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap, egyúttal bejelentve: a kormány külpiaci növekedési támogatási programot indít.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a folyamatosan megdőlő beruházási rekordokkal párhuzamosan létrejöttek és megerősödtek azok a nagy magyar vállalatok is, amelyek a külpiacokon is sikeresek tudnak lenni. Esetükben már sokszor előfordul, hogy csak akkor tudják nemzetközi piaci részesedéseiket növelni, ha külföldön is megteremtik a jelenlétüket, például gyárat építenek. Külföldi terjeszkedésük azután lehetővé teszi, hogy a külpiacokon megszerzett profitjukat hazautalják, és ezzel a magyar gazdaságot erősítsék – tette hozzá.
    Tájékoztatása szerint a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatára a kormány ezért úgy döntött, hogy külpiaci növekedési támogatási programot indít, ebben olyan magyar vállalatok kaphatnak támogatást, amelyek külföldön terjeszkednek: céget hoznak létre, gyárat építenek. Erre a célra idén 10 milliárd forint áll rendelkezésre.
    A támogatás a beruházási összegnek maximum a felét érheti el, de nem lehet több 4 milliárd forintnál, és az a cég kaphatja meg, amely vállalja, hogy magyarországi árbevétele a külföldi terjeszkedésből adódóan legalább annyival növekszik, mint amennyi támogatást kap a programból – ismertette a tárcavezető. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!