Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most még csak a saját rokonságuknál tartanak, de hamarosan mindenkire sor kerül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nini! Nőtt a Fidesznek egy új szóvivője. Kell is, mint egy falat kenyér, többen mondhatják a tutit. Hollik uncsi, Halász Jánost eldugták valahová, bár lehet, csak nekem hiányzik. Hupsz, nekem sem. Igaz, talán nem is szóvivők, nem követem nyomon a karrierjüket. Nade.

Tessék szépen örülni, mert jön a választás, és fel kell idézni, kinek kell hálásnak lenni. Ugye a szemétláda baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat – előtte meg bevezette, de arról kussolunk kormányzatilag, meg ne zavarja valaki fejét -, nabezzeg a jó Orbán-kormány csökkentette a rezsit és még majd prémium is lesz, ha mindenki jól viselkedik, meg volt rezsiuti és bözsiuti és tessék majd jövőre a drágajó miniszterelnökúrra szavazni, mert neki semmi nem olyan nagyon fontos, mint a magyar nyugdíjasok! Ez biztos. És gondoskodni fog minden nyugdíjasról a jó kormány, most még csak a saját rokonságuknál tartanak, de hamarosan mindenkire sor kerül. Bizony.

Egyébként feltűnt másnak is, hogy a Fidesz olyan szinten keveri önmagát a kormánnyal, hogy egymás nevében és jogkörében nyilatkoznak? Jó, ez ilyen állampárti berendezkedés esetében normális, csak ugye azt hittük, kitört a rendszerváltás. Nem most, már régebben. Szerintem kihagyták a számításból, hogy attól még, hogy idősebb az ember, nem feltétlenül hülye.

A Fidesz szerint a jövő évi költségvetés vitathatatlanul nagy figyelmet szentel az időseknek, hiszen jövőre 225 milliárd forinttal több jut majd nyugdíjkifizetésekre, mint idén.

 Horváth László, a Fidesz szóvivője pénteki videónyilatkozatában a 2022-es költségvetési javaslat nyugdíjasokat érintő intézkedéseit kommentálta.

Hangsúlyozta: a kormány jövőre folytatja a “baloldal által elvett” 13. havi nyugdíj visszaépítését, amihez 160 milliárd forint áll majd rendelkezésre.     

Hozzátette: a várhatóan három százalékos nyugdíjemelés mellett, ha a gazdasági növekedés nagyobb lesz a tervezettnél, a nyugdíjasok ismét számíthatnak nyugdíjprémium kifizetésére. Ehhez a kormány 68,5 milliárd forintot különít el.

A kormánypárti szóvivő szerint ugyanakkor “most sem szabad elfelejteni”, hogy korábban a baloldali válságkezelés legnagyobb vesztesei éppen a nyugdíjasok voltak.  Tőlük vett el a baloldal egy havi nyugdíjat, az ő juttatásaikat hagyta elértéktelenedni, és számukra volt a legnagyobb csapás, hogy a gáz árát háromszorosára, míg az áram árát és az élelmiszerek áfáját a duplájára emelték – sorolta Horváth László.

Úgy folytatta: a baloldal emellett az időseken akarta behajtani a tervezett nyugdíjasadót, és számukra is fizetőssé tette volna az egészségügyet a kórházi napidíj és a vizitdíj bevezetésével.

A szóvivő hangsúlyozta: a Fidesz tiszteli az időseket, a kormányoldal az elmúlt években rezsicsökkentéssel, rezsiutalvánnyal, nyugdíjprémiummal támogatta a nyugdíjasokat.

Kijelentette: a járvány okozta gazdasági válság csak úgy győzhető le sikeresen, ha az időseket nem hagyják magukra. “Ezt a célt tűztük ki magunk elé, és ezt a célt szolgálja a jövő évi költségvetés” – mondta.  (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!