Február 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most kérdezhetném, hogy mégis, mire tetszettek számítani?

Jó reggelt! Ma rajtam a sor, hogy életet verjek az olvasókba, bár előtte nem ártana önmagamat is felébreszteni. Tegnap különösebb atrocitások nélkül lezajlott a Pride. De az semmi, mert Romhányban is nagy esemény volt. A Kapák napja elnevezésű rotációskapa-versenyt tartották meg a településen. Francba! Ha időben értesültem volna róla, biztosan ott szurkolok magam is az első sorban. De csak azért, mert Pamplonába esélyem sem volt eljutni, pedig ott most rendezték a szokásos bikafuttatás első napját. Mindjárt kórházba is került öt ember. Mert a hagyomány fontos dolog, ugye.

A szögesdróton túl is zajlott az élet. Erdélyben megtartották az Ezer székely leány napja című rendezvényt.

Mind a magyarságot, mind a székelységet a magyar anyák tartották meg, ezért köszönetet kell mondjunk nekik – jelentette ki szombaton Csíkszeredában a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Valaki bátran szólhatna az államtitkár úrnak, hogy az apák is fontosak szoktak lenni ez esetben is.

A tegnapi nap sajtóközleménye feltétlenül ez:

A Magyar Snapszer Szövetség felvidéki és székelyföldi partnereivel szeretne 2019-ben snapszer világbajnokságot rendezni. A játék népszerűsége töretlen, a versenysnapszer is egyre több játékost vonz. A magyar versenyzők kiváló eredményekkel rendelkeznek, reményeink szerint egy hazai vb döntőn is bizonyíthatunk! 

Kiadó: Magyar Snapszer Szövetség (MTI-OS)

Én kételkedés nélkül elhiszem, hogy snapszer nagyhatalom vagyunk, a felvidéki és a székelyföldi versenyzőkkel meg pláne. Kell nekünk a világbajnokság! Valaki árulja már el, mi a bánat az a snapszer! Köszönöm.

Palkovics László miniszter, aki a pártvezér utasítására (ezt abból gondolom, hogy szerintem Orbán Viktor utasítása nélkül senki semmit nem tesz a kormányban) éppen igyekszik beszántani az MTA-t – sikerülni fog, nyugi. A netadón kívül mindent keresztülvittek eddig is, amit akartak – új módszert dolgozott ki. Nem az érintettekkel tárgyal, hanem a pártsajtóban üzenget nekik. Először az volt az óhaja, hogy dolgozzon ki az MTA javaslatot. Ez megtörtént. Elküldték a miniszter úrnak, aki nagy bátran nem reagált közvetlenül, hanem a Magyar Hírlapban üzente meg, hogy elfogadhatatlan a javaslat.

Most kérdezhetném, hogy mégis, mire tetszettek számítani? De nem teszem. Az értelmiség felelőssége megkerülhetetlen abban, hogy idáig jutott ez az ország. Az elefántcsont-torony már nem ad védelmet. Nincs, ami megtartsa az építményt. Ledőlt. Nem adok neki sok időt, és Németh Szilárd-kaliberű tudósok fogják átvenni az intézmény irányítását. Nem mondom, hogy nem kár érte, mert de, kár. Az országért is kár.

Nézzük, milyen napja volt a propagandistáknak! Spanyolország leírta magát a kormánymédiában, az már biztos. Úgy habzik a szájuk az új kormány miatt, hogy öröm nézni. Soros György dróton rángatja Brüsszelt, migránsokkal akarja betelepíteni Európát. Bosszúból.

A közép-európai országok az egész Európai Unió érdekét is szolgálják, amikor szorosabbra fűzik az együttműködésüket Kínával – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton, Kína, valamint 16 közép- és kelet-európai ország Szófiában rendezett miniszterelnöki csúcstalálkozója után. A tanácskozáson Magyarországot Orbán Viktor kormányfő képviselte. (MTI)

Nagyon nagy szerencséje van az Uniónak, hogy Szijjártó Péter és Orbán Viktor viszonylag rendszeresen elmondja, mi a jó a közösségnek. Nélkülük olyan lenne Európa, mint a tengerimalac kopoltyú nélkül.

Budaházy Edda szerint az ápoltak átvették az uralmat a bolondok házában. Nem hittem, hogy bármiben is egyet fogok érteni a szaporodást propagáló, egyéb iránt ősmagyar gyerekholmikat árusító jóasszonnyal, de most azt kell mondanom: igaza van. Átvették és ez nem tegnap történt. Van is elég bajunk miatta.

Nigel Farage brit politikus (Kósát is politikusnak kell nevezni, szóval nem röhög) azt nyilatkozta egy rádióinterjúban, hogy amennyiben a Brexit nem lesz elég kemény, nincs más választása: visszatér a politikába. Hát azt én majd megnézném, ugyanis amikor rájöttek a britek, hogy mi történt és Farage nagy bátran lemondott az összes posztjáról és acélos bátorsággal megfutamodott, a felbőszült britek igen szerették volna megpofozni őkelmét. Rendőröknek kellett vigyázni rá. Azóta nem sokat javult a britek lelkiállapota, úgyhogy feltétlenül izgalmas napjai lehetnek Farage úrnak, ha megtalálja a gerincét és előbújik a vackából.

Elég is ennyi reggeli helyett, hamarosan nagy lendülettel folytatjuk. Addig is, némi finom muzsika:

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS