Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most Gyurcsánytól vagy a járványtól kívánja a kormány megvédeni az országot?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A DK két olyan kérést fogalmazott meg, amivel nem kötelező egyetérteni, de talán át lehet gondolni. Egyfelől arra kérték a kormányt, hogy kérjen nemzetközi segítséget a túlterhelt kórházak miatt – ez nem lenne példa nélküli Európában -, másfelől pedig arra, hogy bízzák valódi szakértőkre a védekezés irányítását. Nyilván ezzel lehet vitatkozni, ha nagyon akar az ember, azonban a Fidesz még arra sem veszi a fáradságot, hogy ezt megtegye, egyszerűen gyurcsányozik egyet és le is tudja a dolgot. Biztosan az lehet ennek az egyik oka, hogy a kormány el van foglalva a járvány elleni védekezés megszervezésével, ami jelenleg ott tart, hogy sikeresen lazítottak egy sor szabályon, annak ellenére is, hogy továbbra is közel 300 ember hal meg naponta a koronavírus miatt. Hogy melyik szakértő javasolta nekik ezt, azt nem tudni, mindenesetre nem kizárt, hogy ez a gondolat Orbántól eredhetett.

Negyedik hete világelső a magyar halálozás – A DK felszólítja a kormányt, hogy adja át a járványkezelést szakértőknek és kérjen nemzetközi segítséget!

Magyarország negyedik hete vezeti a világ halálozási statisztikáját, csak tegnap 291 magyar ember veszítette életét a járványban. Nem elég, hogy rohamléptekkel haladunk a 25 ezer elhunyt felé, de Magyarországon a múlt héten többen haltak meg, mint 15 másik európai országban, Máltán, Cipruson, Dániában, Luxemburgban, Finnországban, Portugáliában, Szlovéniában, Lettországban, Írországban, Litvániában, Észtországban, Svédországban, Ausztriában, Horvátországban és Belgiumban együttvéve.

A Demokratikus Koalíció két dolgot követel a kormánytól, azonnali hatállyal:

1. Kérjenek nemzetközi segítséget a koronavírusos betegek ellátásához! Több ezer magyar ma nem pusztán a vírusba hal bele, hanem az egészségügy túlterheltségébe, a megfelelő ellátás hiányába.

2. Bízzák a védekezés irányítását egy független szakértőkből álló testületre! Ahol emberéletek megmentéséről van szó, nem akarjuk sem Orbán Viktort, sem Kásler Miklóst, sem más, kormányzásképtelen, felelőtlen kontárokat látni.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

Alább egy korábbi  – más hírre érkezett – reakciójukat, majd egy  a fenti közlemény kapcsán megfogalmazott posztot közölnénk. Nehéz eldönteni, hogy egyáltalán elolvasták-e miről szólt a DK szóvivőjének üzenete.

A baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével ma is országgyűlési határozatban követeli a kínai és orosz vakcinák használatának felfüggesztését. Ezen vakcinák nélkül ma egymillióval kevesebb ember lenne beoltva Magyarországon. A járvány sikeres megállításához oltani kell, ezért a baloldal inkább hagyja abba az oltásellenes propagandát és Gyurcsány Ferenc és képviselőtársai azonnal vonják vissza a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelő határozatot!

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

 

A Gyurcsány vezette baloldal a járvány kezdete óta csak akadályozza a védekezést. Ha segíteni nem akarnak, akkor legalább ne ártsanak, fejezzék be az oltásellenes kampányukat! Kezdjék azzal, hogy visszavonják Gyurcsány Ferenc Országgyűlés elé terjesztett határozati javaslatát, amelyben egyes vakcinák betiltását követelik.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!