Augusztus 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Morális integritás

Jó reggelt, és még szépet is! Az az érzésem, most célba ér és hatékony a kívánságom. Ha nem tévedek nagyot, a Szalonna olvasóinak többsége mosolygós hangulatban van vasárnap este óta. Jó, tudom. A zsenik előre látták, én speciel nem láttam előre, főleg nem Budapest esetében, úgyhogy most pofátlanul örvendezek. Akárki akármit mond, ez iszonyatosan meg fogja rázni a Fideszt. Mármint nem a pártot, hanem a bűnbandát. Ahogy én nem számítottam ilyen hihetetlen ellenzéki győzelemre, úgy nem számított rá a kormánypárt sem, az hétszentség. Elég megnézni azt a vernyákolást, ami a korlátozottabb képességű udvaroncok és propagandisták kicsiny lelkéből felszakad. Az mindent elárul. Kárörvendő vagyok? Lehet. Megdolgoztam, megkínlódtam érte, hogy az lehessek.

Most akkor megint felvisítok, nem először, és szinte biztosan ugyanúgy eredménytelenül, mint máskor is. A maffia le fogja tarolni a tőle független média maradékát. Ha Borkaival leszámoltak, a követekező a média lesz. Egyszerűen találniuk kell megfelelő bűnöst a pofáraesésért. Ha eddig vért izzadt minden portál a túlélésért, ezután még jobban el fognak lehetetleníteni mindenkit. Csak gondoltam, szólok. Ha nem lesz igazam, én fogok a legjobban örülni. Meg is írom. Ha még lesz hol.

De most még az örvendezésnek van itt az ideje. Igen, hatalmas dolog, ami tegnap történt. Nem, nem is történt, hanem mi csináltuk. Közösen. Van azért rossz hír is. A nemzeti mangalicaszerelő hirtelenváratlanul bukott a tőzsdén 19 milliárd forintot ma reggel, ebből 13 milliárd családi vagyon. Ehhez csak annyi kellett, hogy a gazdi elveszítse a fővárost és még pár nagyobb várost. A befektetők máris azt feltételezik, hogy ugrottak a zsíros megbízások. Nem is értem, miért gondolnak ilyesmit. Hiszen Lölö saját erőből kurvára tehetséges. Éppen úgy, mint Tiborcz. Neki 1,2 milliárddal csökkent a vagyona ma reggel. Ebben az a fájdalmas, hogy az a mi pénzünk. Volt. Az is.

Lassan magához tér a propagandakülönítmény. G. Fodor és G. Fodorné különösen bele van lendülve az iparba. Ez utóbbi egészen zseniális cikket rittyentett a nyolcaskára. Megfejti Budapest elestének okát. Szakmailag.

A tavaly tavasszal és ősszel az utcákon hőzöngőket egyvalami kötötte össze: a düh. Dühösek voltak, hogy nem az lett, amit ők akartak, és mint egy kisgyerek, hisztibe kezdtek, csapkodtak, szétvertek maguk körül mindent (szó szerint), magyarázatuk pedig kimerült saját gyengeségük figyelembe nem vételével, mert ugye diktatúra van és még csalás is történt. Ezek az emberek, minden dühüket és gyűlöletüket becsatornázva tegnap bosszút álltak. Pillanatnyi dicsőség. Csak a bosszújuk eredménye rájuk ugyanúgy visszaüt majd.

Tehát azért bukott Tarlós és azért választották meg Karácsony Gergelyt a budapestiek, mert dühösek. Namármost. Azon kellene esetleg a végtelenül tehetséges ifiasszonynak elgondolkodnia, hogy amennyiben egy városban több ember dühös, mint ahány nem dühös (hiszen többen szavaztak Karácsonyra, mint Tarlósra. Ezért nyert az ellenzék jelöltje), akkor abban a városban valami nem igazán stimmel. Sőt, sok városban nem stimmel valami. Akkor pedig az országban is valami baj van.

Az ellenzék kampánya során megteremtette azt a téveszmét, hogy a helyhatósági választásokon megbuktatható a kormány. Hogy ha bosszúszavazatokat adnak le, akkor hétfőtől minden más lesz. Most hétfő van. Más lett minden? Aligha. Ami változott: Budapestet egy arra alkalmatlan ember fogja vezetni, a város, amit szeretünk, nem fog fejlődni. 

A Fidesz a helyhatósági választásokon foglalta el az országot. Visszafoglalni is csak így lehet tőlük. Azt senki nem állította, hogy ennek – a maffia megbuktatásának – hétfőn lesz a napja. Ez egy hosszabb folyamat, soha senki nem állított mást. Azt azonban mindenki tudja, hogy az önkormányzatok visszavételével, főként Budapest visszavételével a NER súlyosan meggyengíthető. Ezt maga a NER, és annak propagandistái is pontosan tudják. Éppen ezért jajveszékelnek.

Egy valami lesz furcsa, ezt majd meg kell szokni. Budapesthez és a többi, nem fideszes településhez képest a NER került ellenzékbe. És őszintén remélem – nem csak én, néhány millióan -, hogy ez még csak a kezdet. Végül egy valódi szenzáció. A mindig rendkívül jól értesült Magyaridők Nemzet azt írja, hogy Orbán Viktor bátran elhúzott Erdogan seggét nyalni, ezért Kövér László és Kubatov Gábor dolga volt berendelni Borkai Zsoltot, aki ma kilép a Fideszből. Később a hírt Kósa Lajos, majd Hollik István is megerősítette (ők a Fidesz szellemi csúcspontjai jelen állás szerint). Borkai ma 11 órakor jelenti be, hogy kilép a pártból. Mégpedig azért, hogy  (Hollikot idézem): a Fidesz-KDNP megőrizze morális integritását. Afrancba! Hogy ezeknek van morális integritásuk, én meg nem is tudtam róla. Tehát Borkai kilép, de polgármester marad. Hiszen a győriek őt választották. Pöpec.

Végül egy jó hír:

Az unióban Magyarország költi a legtöbb pénzt templomok megújítására és egyházi iskolákra, intézményekre – mondta a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Gyöngyösön, a Szent Bertalan-templom toronysisak-rekonstrukciójának és turisztikai fejlesztésének megáldása alkalmából.

Semjén Zsolt az ünnepi szentmisét követően a közmédiának nyilatkozva hangsúlyozta: ez két szempontból is helyénvaló. Egyrészt Kelet-Európa megszenvedte a szovjet megszállást, amikor lerombolták vagy elhanyagolták templomainkat. Szükséges tehát egyfajta jóvátétel és 30 évvel a történtek után is van ebben még elmaradás – tette hozzá.
    Másrészt, ahol templomok vannak és a hitélet virágzik, ott a mindennapokban is megmutatkozik ennek pozitív hatása – jelentette ki a miniszterelnök-helyettes, felidézve egy régi mondást, amely szerint olcsóbb templomokat építeni, mint börtönöket. (MTI)

Hát nem csodás? Már nem csak tízparancsolattal gyógyítunk, hanem templomépítéssel előzzük meg a bűnözést. Egészen zseniális.

Jó ébredezést, hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!