Május 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mit is mond a hogyishívják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Általában elég jó vagyok rejtvényfejtésben, pontosabban köntörfalazás-fejtésben, de a Diákváros-Fudan ügyet egyáltalán nem tudom értelmezni. Az LMP mai közleményét megelőzte Karácsony Gergely Facebook posztja, elméletben erre válaszolt Gulyás Gergely a legutóbbi (április 8.) kormányinfón. A közlemény alá leiratozom Gulyás Gergely mondatait, hátha valaki sikeresen dekódolja, hogy akkor most lesz Diákváros vagy semnem.

  Az elmúlt napokban nem volt egyértelmű, hogy a kínai Fudan egyetem budapesti kampusza mennyi helyet venne el a tervezett Diákvárostól. Úgy tűnik, kiderült: mindent. Sajtóinformációk szerint ugyanis a kormány törölte azt a Diákváros fejlesztési programot, ami 8-12 ezer magyar diáknak és oktatónak biztosított volna korszerű oktatási és kollégiumi lehetőséget. A helyzet tehát egyértelmű: a nemzeti szuverenitás megvédését folyamatosan hangoztató magyar kormány a kínaiak trójai falovát választja a magyar diákok helyett.

A Diákváros fejlesztési program eltörlése valójában nem Karácsony Gergelynek, az ellenzéknek, vagy éppen a Fidesz budapesti vezetőinek hadüzenet, hanem a magyar diákoknak, szülőknek, oktatóknak, általánosságban véve a magyar oktatásnak. Ráadásul, míg a kormány és a főváros megállapodása alapján a Diákvárosban a zöldterületek növekedtek volna, fenntartható közlekedési lehetőséget biztosítottak volna, addig a Fudan egyetem esetében semmilyen ezirányú információval nem rendelkezünk.

A magyar adófizetőknek többszáz milliárdos kínai hitelt kell felvenniük, többezer magyar diák lakhatási tervei mennek tönkre egy kormányzati tollvonással, megint veszélybe kerülnek az autós forgalomcsillapításra vonatkozó tervek. Mindez azért, mert a Kínai Kommunista párt politikai és titkosszolgálati terjeszkedése révbe ért Magyarországon. A NER 11. évében.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

Ferenczi István
az LMP Budapest elnöke

MTI-OS

Kormányinfó, Gulyás Gergely:

Mi korábban tárgyaltunk a fővárossal erről, a főpolgármester úr megválasztását követően kötöttünk egy megállapodást, és ezt a megállapodást kell betartani, ennek része a Diákváros. Látom azt a főváros kommunikációjában, hogy egy egyetemnek a létesítését, amely a világ élvonalába tartozó Fudam egyetemnek a budapesti campusának megnyitása, azt a Diákvárossal szemben próbálják meg értelmezni. Én úgy gondolom, hogy egy egyetemnek a megnyitását azt nem lehet egy Diákvárossal szemben értelmezni, mert éppen hogy értelmet ad a Diákvárosnak. Tudjuk azt, hogy a kollégiumi igények Budapesten is – egyébként majdnem mindenhol a világon – jelentősek, tehát szerintem az a döntés, hogy a világ egyik elitegyeteme Magyarországon jelenjen meg, legyen itt, folytasson oktatási tevékenységet, az nem hogy nem áll szemben a Diákvárossal, hanem értelmet ad a Diákvárosnak. 

A kérdés tehát az, hogy mit beszélt Gulyás Gergely a szájával? Ha nem jelentkezett volna be a kínai egyetem, akkor értelme sem lett volna a Diákváros létrehozásának? Ha nem volt értelme, akkor miről tárgyalt a kormány a fővárossal akkor, amikor a Fudanról még szó sem volt? Eddig létre akartak hozni egy olyan beruházást, melynek a használhatósága kérdéses volt? Nem arról volt szó, hogy a Budapesten tanuló egyetemisták méltó körülmények között lakhatnak diákéveik alatt? Nem azért kellett a Diákváros, mert kevés a kollégiumi férőhely? Egyszerűen valakinek született egy olyan ötlete, hogy kellene építeni egy Diákvárost, de ez valójában most nyert értelmet a kínai egyetemmel? Ez már csak azért is különös, mert amennyiben a kínai egyetem nyit itt egy campust (a mi pénzünkből), az azt jelenti, hogy több lesz az egyetemista is, tehát azok gondja nem fog megoldódni, akik a többi egyetemre járnak, hiszen nem lesz több férőhely az ő lakhatásuk megoldására, mivel ha meg is épül a Diákváros, mindjárt lakókkal együtt kapja meg a főváros. Vagy nem ezt mondta Gulyás Gergely, csak én vagyok a hülye?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!