November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mióta a Fidesz van kormányon, az egészségügy szárnyal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kórházak kapcsán – mint ahogy a benzin áremelkedése kapcsán is – a kormánypártnak Gyurcsány Ferenc jutott eszébe. A 11 éve kormányzó Fidesz képtelen túllépni a múlton és ahelyett, hogy arról számolna be, amivel jobbá tették esetlegesen ezt az országot, reggeltől estig a múlttal foglalkozik. Persze arról azért beszámoltak, hogy úgy vélik, ők nagyobb támogatásokat juttatnak az egészségügy számára – ez forintban mérve igaz is, de GDP-arányosan már nem lennék annyira biztos ebben -, meg hát béremeléseket is eszközölnek. Csak éppen arról elfelejtettek beszámolni már megint, hogy ehhez igen sok köze van az uniós támogatásoknak. Példának okáért ebből tervezték finanszírozni az orvosok béremelését is, csak az uniós támogatás ezidáig nem érkezett meg, mivel Magyarország nem annyira tekinthető jogállamnak.

Kórházakat Gyurcsány Ferenc volt MSZP-s miniszterelnök és a baloldal zárt be, valamint vitt a csőd szélére a sorozatos pénzkivonással – emelte ki szerdai, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt ezzel a jelenleg MSZP-s, a jövő évi választásokon azonban DK-s színekben induló Szakács László parlamenti képviselő nyilatkozatára reagált, aki arra szólította fel a kormányt, hogy árulja el, tervez-e kórházbezárásokat és ha igen, akkor mely intézményeket készül bezárni. A Fidesz közleménye szerint a baloldal tudatosan tönkre akarta tenni az állami egészségügyet, hogy “üzleteljen a betegeken”, és jelenleg is ugyanezt az egészségügy-politikát képviseli. A kormány 2010 óta folyamatosan pótolja a baloldal által az egészségügytől elvett pénzeket, jövőre 1700 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, mint amennyit a baloldal fordított – hangsúlyozták, hozzátéve: az orvosoknak és ápolóknak átfogó béremelést biztosítanak, a kórházakat nem bezárják, hanem felújítják, fejlesztik és új kórházat építenek. A városi kórházakat senki nem zárja be, azok jelenleg is a megyei kórházak szakmai irányítása alá tartoznak – olvasható a közleményben. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!