Október 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mintha ebben az országban lenne némi tennivaló

Békés, nyugodalmas, szép estét kívánok mindenkinek!

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint a szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően az Európai Szuperkupáért kiírt csütörtöki mérkőzés időpontjában a Puskás Aréna biztonságosabb helyszín lesz, mint bármelyik más pont az országban vagy akár egész Európában. (MTI)

Azt eddig is tudtam, hogy ebben az országban a legmagasabb a száz főre jutó focisták, fociszakértők és amatőr egészségügyi szakértők száma. Azt eddig azonban sikerült titokban tartania az MLSZ-nek, hogy járványügyi szakintézmény lett titokban. Most legalább már tudom, csütörtökön melyik lesz a legbiztonságosabb pontja Európának. Én szeretem a veszélyt, ezért kockáztatni fogok, nem megyek a Puskás Arénába. Ahogy látom, sok bajor szurkoló is a rizikósabb otthonmaradást választotta, mert sorra mondják le az utazást. Azt meg még nem is tudom, hogy szeretve tisztelt miniszterelnök úr végül is elmegy-e a meccsre vagy semnem. Úgy izgulok! Próbáltam megtudni őfényessége közösségi oldalán, mi a helyzet. Gondoltam, biztosan lesz ott fotó, ahogy a nagy napra készülvén beretválkozik éppen, merthát arról is szokott lenni videó, amikor vadhajnalban lerohan egy gyanútlan, félálomban lévő orvost. Sajnos csak a tegnapi gagyi videó van még fent, olyan ellenzék-gyalázós, amilyet egy ország első emberétől elvár a nagyérdemű.

Fehéroroszországban Lukasenka stikában beiktatta magát az elnöki posztba, talán meg is koronázta magát, fene tudja. Hogy az ország nem tudott róla, az egy dolog. De volt olyan miniszter is – Lukasenka saját kormányának a minisztere -, aki szintén nem tudott. 2014. július 19. hajnal egy órakor titokban felállították A Szabadság téren a német megszállási emlékműnek becézett szoborkompozíciót a baromfival. Éjjel, titokban, senkit nem értesítve. Most kellett rájönnöm, hogy mennyire amatőr az Orbán-kormány Lukasenkához képest.

A PestiSrácok átment a Pesti TV reklámújságjába. Én ilyet még nem láttam, annyira gátlástalanul propagálják magukat saját magukon, hogy öröm nézni. Azt azért sikerült megtudnom – már csak azért is, mert természetesen az MTI is lehozta -, hogy Áder János szerint fenttarthatatlan az életformánk, és azon nyomban változtatnunk kell rajta, mert különben a Covid kismiska ahhoz képest, ami vár ránk. Én folyamatosan nem értem ezt az embert, aki évek óta megpróbál úgy tenni, mintha ott sem lett volna. Soha, sehol. Védi a bolygót (amivel semmi baj nincs) csakhogy ő köztársasági elnök, nem klímavédő aktivista. Legalábbis én így tudom. Mintha ebben az országban lenne némi tennivaló. Vagy tévedek? Biztosan. Alszom rá egyet, hátha hamarosan okosabban ébredek.

Holnap ugyanitt találkozunk. Jó éjt, szép álmokat!

Mai cikkeink:

Bezzeg a doktor miniszterelnök úr, bezzeg a nemzeti ügyek kormánya

Mindig van valami, megállás nélkül van valami, ami miatt kussban kell lennünk

Olyan ez az egész, mintha Magyarország már nem is lenne része sem Európának, sem a Föld nevű bolygónak

Simonka helyére már egészen biztosan van több jelentkező is

Kovács Zoltán él és virul

Te Hans, miért is költöztél ide?

A Menczer-jelenség

Üzenet Költőcske Mihálynak

Elegem van. Mindenből. Nagyon

A színjáték folytatódik

Kommentek:

Utánanéztem a Wikin, mi az esszé: szépirodalmi mű, amiben nyers gondolatok lehetnek leírva, politika, irodalom bármi, de az nincs benne hogy az eszét vesztett esszéjét nyilvánossagra is hozzák .
Új híd helyett adnának végre zöld jelzést a Lánchíd felújítására, de akkor Szíjj elesne a 91 milliárdtól? Na és? Engem csak a Láchíd erdekel, van már híd elég a Dunán, akkor építsenek ujat, ha a többi biztonsagos.
Mégis csak borzasztó, hogy ilyen jarványhelyzetben is csak a lakitelki wellness, borkatakomba, golfpálya, amire újra százmilliardok jutnak, de meg mindig nem jut az egészségügyre, Iványinál meg a gázt akarják kikapcsolni.
Ez már több, mint felháborító. (anima)

Amikor Orbán liberális lett, akkor mondhatta, hogy megjött az esze.
Amikor konzervatív lett, akkor mondhatta, hogy benőtt a feje lágya.
De bizony most már csak azt lehet mondani, hogy elment az esze.

Volt egy pár “leleplezés”, a teljesség igénye nélkül
– energiafüggőség legyőzése: az orosz függőség elmélyítésével
– a gazdaság megerősítése, a multik elleni küzdés: a német autógyáraktóli függőség elmélyítésével (mondjuk ők legalább egy klubban vannak)
– muszlimutálat: muszlim seggnyalással

És most itt vannak a járványkezelés anomáliái.
De tegyük hozzá, hogy számos ország vezetői kaptak kritikát a járványkezelés anomáliái miatt, csakhogy olyan, mintha Orbániában összegyűjtenék a kritikát kapott intézkedéseket és fűszereznék némi oroszos furfanggal, ahol statisztikák módszertani alapon működnek és mindig azt és csakis azt kell nézni, ami éppen a legjobb. (Az Állampárt jobban tudja)

A nap kommentje Zsuzsától:

Töröljük ki a 2020-as évet , nem is volt , hátha úgy könyebb lesz. Én megpróbálom 😢

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!