Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden, amit állítunk, igaz

Gulyás Gergely ismét kormányinfót tartott, ahol ugyan sok hazugság elhangzott, ezek közül mégis azt emelnénk ki, amit a sorosozó és junckerező plakátokkal kapcsolatban állított. Noha az Európai Bizottság már tételesen cáfolta a kormány által leírt hazugságokat, miszerint :

  • az EU támogatja, nem pedig aláássa a nemzeti határok védelmét;
  • semmilyen terv nem létezik a „humanitárius vízumok” bevezetésére;
  • a tagállamok döntik el, hogy be akarnak-e fogadni bevándorlókat.

A tények azonban eddig sem zavarták a magyar kormányt. Uszítanak ők bárki és bármi ellen, ami az ő malmukra hajthatja a vizet ezen az EP választáson. Lássuk hát mit mondott Gulyás a mai kormányinfón, annak ellenére, hogy bizonyíthatóan ismét hazudnak a kormányzati plakátkampány során:

Gulyás: pontos és igaz állításokat tartalmaz a kormányzati plakátkampány

Budapest, 2019. február 21., csütörtök (MTI) – A brüsszeli tervekről szóló kormányzati plakátkampány minden elemében tartható, pontos és igaz állításokat tartalmaz – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A miniszter úgy fogalmazott: az európai közéletnek, az Európai Bizottságnak és az Európai Néppártnak is képesnek kell lennie az önkritikára. A most véget érő ötéves uniós ciklus ugyanis szerinte úgy jellemezhető: a migránsokat nem sikerült kint tartani, az Egyesült Királyságot pedig nem tudták bent tartani. A brüsszeli testület pedig az Európában történtekért nem háríthatja át másra a felelősséget – mondta.

Gulyás Gergely azt is megjegyezte: Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök mindent megtett azért, hogy kizárassa a Fideszt a néppártból, és ezt most, a kampányidőszakban a nyilvánosság elé is tárta. A miniszter kijelentette: a Fidesz mindig lojális volt az Európai Néppárthoz.A plakátkampányra vonatkozó kérdésre közölte továbbá, hogy a kormány az összes választót meg fogja keresni levélben, és tájékoztatja őket a plakátkampány részleteiről.

Még jó, hogy a magyar kormány szólítja fel önkritikára az Európai Bizottságot, valamint az Európai Néppártot, miközben tőlük ez a fogalom olyan távol áll, hogy azt még egy frappáns hasonlattal is nehéz lenne megfogalmazni. Teljesen mindegy, hogy egyértelműen hazugság a vélhetően több száz milliós plakátkampány, ugyanis az önkritikát nem a Fidesznek kell gyakorolnia, hanem mindenki másnak. Értem. Addig is izgatottan várom azt a tájékoztató levelet, amelyből megtudhatom, hogy mennyivel jobb nekünk Magyarországon, mint a hanyatló Nyugaton. Kár, hogy én itt Spanyolországban ezt a levelet nem fogom megkapni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS