Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben arról lamentálnak, hogy könnyítésről egyelőre szó sem lehet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, de az idősotthonokban lakók látogatásának kérdését fontolóra veszik – ezt mondta alagútásó Orbán Viktor abban az egyperces propagandavideóban, amit járványügyi konzultációjának szerdai, második fordulója után forgatott. Mint ismert, vagy sem, háromnapos járványügyi szakértői konzultációsorozatot tart éppen, ennek keretében ma elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével tárgyalt. A felvételek alapján Müller Cecíliával, doktor Szlávikkal és Győrfi Pállal csacsorászott őfelsége, úgyhogy érdemes komolyan venni, amit mondott: a szakemberek óvatosságra intenek. Konkrétan ezekről a szakemberekről van szó.

Leszögezte: fontos nap a mai, mert ma kezdenek oltani a kínai vakcinával. „Nekem is reményt ad ez, hogy talán valamikor a jövő héten a védekezés irányítói is sorra kerülhetnek” – tette hozzá, és ezt pontosan azt jelenti, aminek hangzik. Végre beoltják őt is. Mármint ha lesz elegendő kínai vakcina, amit neki szíve vágya beadatni magának különben mehet a sor végére.

A mindenhez értő értékelése szerint a helyzet nem könnyű. Egyszerre van velünk a jó hír, hogy több vakcina érkezett (igaz, nem mindet verték nagy dobra), és ezért megnő majd a beoltottak száma, de közben a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot. „Ez a két tendencia, ez a két görbe fut egymással szemben” – így okoskodott Orbán, aki a konzultáció során meghallgatott járványügyi szakemberek nevében is azt kérte, hogy minél többen oltassák be magukat. Ugyanakkor azt is kijelentette: „könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni”. Az egyetlen kérdés, amit fontolóra vesznek, hogy miután az idősotthonok lakói – akiket már 80 százalékban átoltottak – sokat szenvednek amiatt, hogy nem látogathatják őket, és ők sem hagyhatják el az intézményeket, szeretnének valami emberileg elfogadható megoldást találni.

Nem tudom, ki hogy van vele, de Orbán szájából az EMBERILEG elfogadható megoldás olyan, mint egy veretes káromkodás, az elmúlt tíz évből csak olyan példák jutnak eszembe, amelyekről ordított a zsigeri embertelenség, úgyhogy egészséges aggodalommal szemlélem, hogy valami emberit készül cselekedni.

Mindeközben felmerült bennem az is, hogy mennyire lehet komolyan venni  ezt az egész járványügyi fennforgást, ha közben a nertársak újra meg újra beletolják a pofánkba, hogy rájuk nem ugyanazok a törvények és szabályok vonatkoznak, mint a népre, amelyek miatt egzisztenciák mentek és mennek tönkre Magyarországon. Ők a világ száz különböző pontjáról jövet, karantén és teszt nélkül zsúfolódnak össze egy hétre egyazon légtérbe, miközben arról pofáznak, hogy könnyítésről egyelőre szó sem lehet.

Meg az is eszembe jutott, hogy miközben a széles néptömegeknek összeszorított fogakkal tűrniük kell, mert a helyzet nem könnyű (!!!), és mert a harmadik hullám itt van a nyakunkon és fenyeget (lényegében átmenet nélkül söpörte el a másodikat), az innovációs államtitkár zseni a Facebook-oldalán ünnepli, hogy Magyarországon legyőzték a járvány első és MÁSODIK hullámát. Továbbá azt is üzeni: ahhoz, hogy minden ugyanolyan fasza legyen, mint eddig, vagyis ahhoz, hogy a kormány a megfelelő döntéseket meg tudja hozni, a zemberek véleményére van szükség, úgyhogy tessék kitölteni a nemzeti konzultációt.

Ezek után újra felteszem a kérdést: tulajdonképpen mi a francról konzultálnak ezek a néppel, és főleg miért? Abban, hogy egyelőre szó sem lehet könnyítésekről, már benne van annak a 350 ezer embernek a véleménye is, akik állítólag kitöltötték a nemzeti konzultációt? Vagy azokat csak akkor veszik figyelembe, ha egybevágnak Müller Cecília és Győrfi Pál véleményével? Nem utolsó sorban: mikor lesz vége ennek az egész bohóckodásnak?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!