Október 28,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mikor lesz az, hogy országlakók felé vállalt kötelezettségeiknek is ilyen serényen eleget tesznek?

Napsugár és madárfütty helyett simán csak optimista jó reggelt kívánok! Ugyanis baromira optimista vagyok arra nézvést például, hogy hátha valaki elmagyarázza, mi a logika, az értelem, a ráció abban, ami járványügyben történik. Miközben Országos Müller Cecília tisztifőorvos éppen látogatási tilalmat rendel el az összes kórházban, Kásler Miklós pedig az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban a tiltotta be a szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléten alapuló megtartását – mert ugye visszatért a korona meg a járvány, és emiatt még a Parlamentben is különleges óvintézkedéseket és szabályokat vezettek be szerdától -, kiderül, hogy e különleges szabályok nem vonatkoznak a drága országgyűlési képviselőkre és szószólókra.

Tehát hogy az egyéb személyeknek lázat mérnek (37,2 fok feletti testhőmérséklet esetén nem engedik be őket az országnak házába), akiknek úgy egyébként belépéskor kötelező használni a kézfertőtlenítőt is, ámazonban a demokratikusan megválasztottaknak ez nem/sem kötelező. Míg az épület mellékhelyiségeiben, liftjeiben, folyosóin és egyéb nem munkavégzésre szolgáló tereiben kötelező maszkot viselni, a parlamenti és bizottsági üléseken egyáltalán nem kötelező. Szeretném tudni, hogy ennek így mi a lófasz értelme van. Mármint azon túl, hogy a politikai elitnek nevezett zsé kategóriás színtársulat járványügyi szabályokba való látványos beleszarása okán sokasodnak, szaporodnak a dúlt keblű Gődény (és társai)-fanatikus vírustagadók. Akik aztán valamiért nem az elvtársaknak teszik a szemrehányást, nem a Parlament elé vagy a Karmelita kolostor teraszára szerveznek forradalmat, hogy számonkérjék a járványt is politikai bunkósbotként használó  elitet, amelyik még arra sem képes, hogy a látszat kedvéért néha úgy tegyen, mintha rá is vonatkozna minden tetves szabály és törvény, ami közönséges halandókra, hanem azokat fikázzák, akik a politikai elit felelőtlensége ellenére is betartják a szabályokat.

Mondjuk tényleg teljesen hülye az agyára (igen, önkritikát gyakoroltam), aki logikát és értelmet keres a kormányzati döntések mögött (és most nem hozom ide a Szuperkupa döntőt is, mert van elég bajom így is). Különösen miután a mindenhez is értő traktorista által távirányított kormány kétszer annyi közpénzt költött lélegeztetőgépekre, mint amennyit a járvány által nehéz helyzetbe került vállalatokra fordított. Nem utólag akarok kurvaokos lenni, a szakembereknél okosabb sem akarok lenni, csakhogy a gazdaság földbeállási kilátásait elnézve ez egy legitim problémafelvetés. Nem abba kötöttem bele, hogy mennyit költöttek lélegeztetőgépekre (bár azért azt hangsúlyozni szeretném, hogy az egészséges óvatosság és az önkívületi pánikshoppingolás között óriási a különbség), hanem hogy folyamatos melldöngetés és sikerpropaganda helyett miért nem értelmes célokra költöttek csilliárdokat. Vagyis hogy miért azokon spóroltak és spórolnak most is, miért azokat büntetik, akik önhibájukon kívül kerültek padlóra? Miért az egyházakba, a Mészárosokba, a Semjének hóbortjaiba, vagy a nemzeti konzultációhoz hasonló haszontalan baromságokba ölték a közpénzt, miközben Matolcsy unortodox kincstári optimizmusával zsibbasztották a minden tartalékát éppen felélő populációt?

Igen, tényleg hülye az agyára mindenki, aki értelmet keres a mocskos propagandában és a minden felelősséget másra hárító nagyarcú kioktatásokban. Csak azt az egy példát hozom ide, hogy amikor Rétvári Bence ájtatos emberi erőforrástól és államtitkártól megkérdezték, hogy miért nem jár minden kontaktszemélynek ingyenes PCR-teszt, és miért nem végeznek alaposabb kontaktkutatást (miután talán még a leghülyébb is tudja, hogy azzal lehetne érdemben megakadályozni egy potenciális gócpont kialakulását), azt válaszolja, hogy azért nem kell kontaktkutatás, mert az amúgy sem véd meg a vírustól. Azt mondja a KDNP állócsillaga: nem az elvégzett tesztek védenek meg a járványtól, hanem a szabályok betartása. Egyrészt: ha jól rémlik, ezt a debil poént már Müller Cecília 1. évadában is elsütötték, ezért nehéz eldönteni, hogy tényleg ennyire hülyék, vagy minket néznek totál idiótának? Másrészt: mely szabályok betartásáról pofázhat vajon Rétvári? Azokról, amelyek mindenkire kötelezőek csak a politikusokra nem? Harmadrészt: nem elég, hogy drámai ostobaságokat beszél a szájával még meg is vádolja a személyes tapasztalatát megíró újságírót (aki igazoltan koronavírusos személlyel találkozott, ám hiába próbált napokig államilag finanszírozott PCR-teszthez jutni, sehogy nem sikerült) azzal, hogy méltatlan állításokat fogalmazott meg az egészségügyi dolgozókkal szemben.

Van ez a fölöttébb idegesítő, átlátszó, béna ferdülés ezeknél, hogy amikor kifogynak a válaszokból, nincsenek érveik, semmiféle magyarázat nincs arra, amit művelnek, azonnal másokkal takaróznak. Ugyanez van valahányszor Orbánt vagy az ő kormányát bármilyen bírálat éri. Azonnal előkerülnek a magyaremberek, akiket megsértettek, akiknek a szabadságszerető lelkébe beletiportak, ésatöbbi. Hello, Rétvári! Senki nem kritizálta az egészségügyi dolgozókat (ők is pont ugyanazt a büdös levegőt szívják, mint például az SZFE polgársága és az egész ország), hanem a mindenhez mindenkinél jobban értő, de felelősséget vállalni semmiért nem hajlandó döntéshozók munkáját kritizálták, elsősorban azt, hogy tesztelés nélkül zárnak embereket karanténba, illetve azt, hogy a hatóságok a kontaktkutatást nem végzik el kellő hatékonysággal.

Úgyhogy ha az a kérdés – miközben a gazdasági recesszió nem egyszerűen csak kopogtat az ajtón, de már a nappaliban ül a kanapén és zabálja a száraz pogácsát -, hogy ilyen vérzivataros időkben, amikor a budapesti Fidesz is a fővárosi önkormányzattal akarja kifizettetni, amit a fideszes kormány megspórolt rajtuk, faszért vesz a Magyar Honvédség 218 darab lánctalpas harckocsit 700 milliárd forintért, akkor nyugi: azért, mert ezzel a NATO felé vállalt kötelezettségeinek tesz eleget a zország. Én ezt helyeslem. Tök jó, hogy vannak olyan fontos vállalások, amelyeknek a magyar kormány eleget tesz. Azt várom már csak, hogy mikor lesz az, amikor az országlakók felé vállalt kötelezettségeiknek is ilyen serényen eleget tesznek. Mondjuk nem lopják el törvényesen a közpénzek jelentős részét, nem üldözik egyforma gyűlölettel a magaskultúrát és a mélyszegénységet, nem szállnak meg diktatórikus módszerekkel közoktatási intézményeket, nem propagandára és hazugsággyárakra szórják azt a pénzt, amiből meg lehetne erősíteni a szociális hálót és a leszakadó országrészek immunrendszerét, és nem hazudják azt, hogy jobban teljesít, amikor hullik a pofánkba a cifra nyomorúság.

Mivel én sem tegnap jöttem le a falvédőről, semmi esélyét nem látom annak, hogy dörzsölt, korrupt lókupecekből holnapra kivételes államférfiakká és honleányokká változnának át azok, akikről szó van. Úgyhogy csak azt tolják, amihez értenek, amire képesek. Most éppen az a fő attrakció a szélrózsa minden irányából fenyegető valósággal szemben, hogy a Magyaridőknemzet oknyomozásba és tényfeltárásba kezdett. Találtak egy embert, akire illik a Soros fizetett lobbistája címke, és azzal traktálják a rajongótábort, hogy ennek a csúnya embernek Orbán Viktor a kiemelt célpontja. Tegnap már a 3. résznél tartottak, gondolom jön szép sorban a többi, hátha kitart 2022-ig a lendület. Bevallom, én nagyító alá tettem és kerestem a hatalmas leleplezést, de a kéjes borzongás elmaradt. A névtelen cikkből (egy se volt, aki egy ilyen silány, szánalmas munkához adja a nevét) állítólag kiderül,

hogyan hamisítja meg a Soros által busásan megfizetett Gerard Knaus Orbán Viktor mondatait, és próbálja a kormányfőt egy náci-szélsőjobbos karakterként bemutatni. Soros karmestere mindent elkövet, hogy lejárassa a magyar kormányfőt: A 2016. októberi kvótanépszavazás kapcsán is durva, megbélyegző jellegű kritikákkal támadta a magyar kormányfőt. A The Economist nevű globalista hetilapnak azt állította, hogy Orbán Viktor egyedülálló veszélyt hordoz, mivel egy szélsőjobboldali vírust jelent Európa politikai centrumára, és a Fidesz Európai Néppártból történő kizárását sürgette. 

Öööö… de  mi ezzel a probléma? Mit kellett ebben leleplezni? Orbánt nem kell megpróbálni szélsőjobbosnak beállítani, ő már saját magát önként-dalolva oda pozicionálta, ahová való. Európa szélsőséges félperifériájára. Ez nem megbélyegzés, hogy valaki, akinek minden megszólalása csöpög a véres etnonacionalizmustól, az szélsőséges. Ez tény. Ezt fél Európa ugyanígy gondolja, beleértve olyanokat is, akik Soros karmesterével ellentétben döntési pozícióban vannak az ő és a pártja európai jövőjét illetően. Ettől függetlenül, meg az összes leleplezett Gyurcsány-Karácsony-Alföldi összeesküvéstől (nagy pacsi ezért Alföldi Róbertnek) is teljesen függetlenül: nem Soros miatt szállt el az infláció, nem Soros rabolta ki a költségvetést, nem Soros miatt csökkent a GDP, nem Soros miatt drágult meg a tojás és a párizsi, és végképp nem Soros hagyott az út szélén mindenféle segítség nélkül egy rakás bajba került magyar embert. Gyenge próbálkozás ez a nagy népi figyelem elterelésére, de sem a folytatásos Soros-mesék, sem az ezeréves meséskönyv nem fogja tudni már tartósan és hosszasan betölteni azt a hálás agymosó és népbutító szerepet, amit oly sokáig sajnos sikerrel betöltött.

Ömlik a szar minden irányból, és ez csak rosszabb lesz. De már olyan sokáig volt rossz, hogy ezt már fél lábon is kibírjuk, nem? De.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!