Július 9,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért fontos a legújabb nemzeti konzultáció?

Bár a NER átlagos dolgos hétköznapjaihoz képest fúj a pünkösdi szél az MTI-ben (lehet, hogy még nem ért véget a születésnapi buli sem a Karmelitában?), de azért a közpénzmédia működik, és az udvartartás elemzőinek, szakértőinek beszalajtásáról sem feledkeztek meg teljes egészében. Mások mellett ma az Alapjogokért Központ néven ismert valósághajlító szervnek az ügyeletes elemzője volt a soros megszakértő. Akinek az volt a küldetése, hogy belerágja a szánkba a nemzeti konzultáció jelentőségét.

Párkányi Eszter azt mondta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című hétfő reggeli műsorában, hogy a gazdaság újraindítása miatt fontos a legújabb nemzeti konzultáció. Ez a szakértői állítás akkor is zavarbaejtő lenne, ha nem tudnánk, micsoda silány propaganda- és szektamobilizációs eszköz ez a kormány kezében, amelynek révén úgy tesznek, mintha itt egyenrangú párbeszéd folyna a hatalom és az állampolgárok között. (Majdnem olyan ütős ez is, mint a gyereknapi állampárti közleményben gyepálni a baloldalt.)

Legalább ilyen súlyos, hogy ezek szerint akkor még csak ezután fogják újraindítani a gazdaságot? Eddig mit csináltak a teljhatalmukkal, ha nem a gazdaságot indították újra? Akkor mire fel tömték vissza nem térítendő milliárdokkal a Mészárosok zsebét, mert a gazdaság újraindítása miatt biztosan nem. És ha a kormánynak fontosak a visszacsatolások (mikor, melyik univerzumban?), akkor majd azt is megkérdezik a néptől, hogy a NER milliárdos oligarchái szálljanak be a közpénzből harácsolt vagyonukkal a gazdaság újraindításába, vagy ne szálljanak be? És azt is megkérdezik, hogy ha Brüsszel adósságba akarja kergetni a következő generációt is, és ezt ugye nem akarhatjuk, akkor a Peking és Moszkva által, a kormány akaratából ránk kényszerített adósrabszolgaságról mit gondolunk így utólag?

(Amúgy Soros kimaradt a nagyfene szakértésből, nehogy baj legyen belőle.)

Az elemző szerint fontos, hogy a kormány visszacsatolásokat kapjon intézkedéseiről, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban valamilyen formában mindenkit érintett a koronavírus-járvány és annak hatása.

Úgy látja, a konzultáció eredménye egyfajta legitimációt is ad majd az annak alapján kialakított kormányzati álláspontnak Brüsszelben.

A nemzeti konzultációban szó lesz az Európai Bizottság eddig példa nélküli válságkezelési csomagjáról is, amiben közösen vállalna az unió adósságot. Párkányi Eszter szerint úgy néz ki, hogy ez a következő generációt is érinti, mert az adósságot 2028 és 2058 között fizetnék vissza.

Párkányi Eszter azt mondta: úgy tűnik, mintha büntetnék azokat a tagállamokat, akik időben cselekedtek. A magyar kormány időben lezárta a határokat, a különleges jogrend pedig lehetőséget adott arra, hogy gyors és hatékony intézkedéseket hozzon.

Több déli és nyugati tagállam nem lépett időben és súlyos károkat szenvedtek el, ezért azonban ne nekünk, közép-európaiaknak kelljen a zsebünkbe nyúlnunk – tette hozzá az Alapjogokért Központ elemzője. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.