Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi következik abból, hogy légitámadás érte Kárpátalját? Hogy a magyar kormánynak igaza volt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hosszú még a nap, úgyhogy biztosan lesz ennél is gyomorforgatóbb megszólalása a minden idők legnagyobb népnemzeti felhatalmazásába csimpaszkodó állampártnak, de Menczer Tamás sikeres sportriporterből lett még sikeresebb külügyminisztériumi államtitkár és április 3-án méltán parlamenti mandátumot nyert fideszes pártkatona már most rászolgált a nap lovagkeresztes suttyójának járó elismerésre.

Miközben a főnöke a demokratikus Üzbegisztánban csattogtatja éppen a bokáját, fényesíti a már most is fényes magyar jövőt és köti a jobbnál jobb átláthatatlan megállapodásokat, hogy nekünk, hálátlan mimagyaroknak jobb legyen, és miközben éppen kiderült, hogy az uniós tagállamok jóindulatán múlik, hogy a Vlagyimirovics orosz energiaellátásának pórázára évtizedes, kemény munkával rákötött Magyarország kap-e halasztást az olajembargó alól (igen, azoknak a tagországoknak a jóindulatán is, akiknek a vezetőit, demokratikus berendezkedését a Brüsszel elleni szabadságharc jegyében teli pofával szapulja az állandóan sértett mártír üzemmódban közlekedő magyar államvezetés), Menczernek (= a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára) az a hálás feladat jutott, hogy az állampárti Kossut rádióban egyebek mellett levonja a konzekvenciákat a magyarok lakta Kárpátalját ért tegnap esti rakétatalálattal kapcsolatban.

És nem, nem arra jutottak a nertársak, hogy talán akkor most már igazán ideje befejezni a pávatáncot, a maszatolást, és azt, hogy a magyar kormány kínosan vigyáz minden szavára, nehogy véletlenül megsértődjön a moszkvai agresszor haverjuk. Nem az a konzekvencia, hogy hiába tartotta meg Szijjártó a moszkvai agresszor plecsnijét, hiába udvariaskodik a kölcsönös tisztelet talaján állva az Orbán-kormány, az agresszor nem kíméli, hanem löveti a magyarlakta területeket is, ez pedig világos beszédért kiált, hanem az a konzekvencia, hogy milyen jó, hogy nem szállítunk fegyvereket a háborúba. Tehát összefoglalva: abból, hogy Putyin immár Kárpátaljára is rátámadt, vagyis láthatóan nem az ukrán náciktól védi a magyarokat két békefenntartás között, ellenben a magyar határtól 60 kilométerre rakétázik, az következik, hogy az Orbán-kormány jó döntést hozott. Mert a magyar kormánynak ebben is igaza volt, van, lesz. Ehhez nem tudok semmit hozzátenni, szégyenkezni pedig már nem vagyok hajlandó.

Vasútállomást érhetett rakétatalálat Kárpátalján – mondta Menczer szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Folyamatosan kapcsolatban vannak az ungvári külképviselettel, az ott dolgozó kollégáik azt közölték, a légiriadó kedden néhány perccel 18 óra után kezdődött, és két órán át tartott. A jelenlegi információk szerint a támadásban nem sérült meg senki.

„Azt fontos még megjegyezni, ez a támadás is igazolja, hogy jó döntést hoztunk, amikor arról döntöttünk, hogy nem szállítunk fegyvereket a háborúba”, a katonai szállítmányok – amint átlépnék a magyar-ukrán határt – szintén orosz támadás célpontjává válhatnának.

Még zajlik az uniós szankciós csomag összeállítása, de a magyar álláspont világos: a földgáz és a kőolaj importjának szankcionálását a kormány nem tudja támogatni, mert a háború árát nem fizettethetik meg a magyar emberekkel.

A magyar gázfelhasználás 85 százaléka orosz gáz, a kőolaj-felhasználás 65 százaléka orosz olaj, ami naponta 20 ezer tonna kőolaj vásárlását jelenti. Ennek a pótlása egészen egyszerűen lehetetlen egyik napról a másikra. „Az energiahordozók beszerzése ugyanis nem filozófiai kérdés, hanem fizikai kérdés és a valóság kérdése”.

Közölte azt is, a kormány egyetért azzal, hogy az európai energiabeszerzést diverzifikálni kell, Magyarország a házi feladatát elvégezte, de csak onnan lehet gázt és olajat venni, ahol van, és ahonnan el lehet szállítani.

Menczer Tamás az M1 aktuális csatornán azt mondta, horvát részről nagyon komoly fejlesztésre lenne szükség ahhoz, hogy az adriai vezetéken keresztül kaphasson több kőolajat Magyarország, és a magyar finomítói technológiát is át kellene állítani egy más típusú kőolajra, amihez szintén évek kellenének, és több százmillió dollárnyi beruházásra lenne szükség. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!