December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi kellene ahhoz, hogy az egészségügy és az oktatás helyzete is fontossá váljon?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre a magyar kormány, amelynek vezetője Lantos Csaba lesz majd. A minisztériumra Gulyás elmondása szerint azért volt szükség, mert a háború és a szankciók miatt Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak kérdése. Az kétségtelen persze, hogy ezek valóban fontos dolgok most, de ezen logika alapján akkor talán létrehozhattak volna mondjuk egy egészségügyi és egy oktatási minisztériumot is, hiszen ezek is eléggé fontosak véleményem szerint. Arról nem is beszélve, hogy országszerte tízezrek igyekeznek felhívni arra a kormány figyelmét, hogy az oktatás helyzete tarthatatlan. Ez valahogy mégsem érdekelte a kormányt. Kérdés akkor, hogy milyen változás kellene ahhoz, hogy ezen két terület is hasonló módon fontossá váljon a kormánynak?

Önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Karmelita kolostorban.

Gulyás Gergely az új minisztérium létrehozását azzal indokolta: a háború és a szankciós energiaárak miatt Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak kérdése. A kormány ezért strukturális változtatást hajt végre, önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi – mondta.

Az energetikai minisztérium vezetőjének Lantos Csabát kérte fel a miniszterelnök – ismertette, hozzátéve, hogy az új miniszter december 1-jétől tölti be posztját. Közölte azt is: Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását elfogadta a kormányfő. Távozásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdasági, az építésügyi és beruházási és a kulturális és innovációs tárca veszi át.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!