December 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi a probléma?

Szép estét! Aki elkezdte elpakolni a télikabátot, az máris pakolja vissza, mert jön a nagyon hideg. De szerencsére a kormány résen van.

Vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől a várható extrém hideg miatt. 
    Czibere Károly pénteken, budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a vörös kód eljárásrendje szerint a hajléktalanokat segítő szervezetek mellett szükség esetén a bentlakásos intézményeknek is meg kell nyitniuk kapuikat a rászorulók előtt.
    Az államtitkár hozzátette: a potenciális befogadó intézmények, a diszpécserközpontok és az utcai szociális munkások is felkészültek a riasztással járó feladatokra.
    Czibere Károly arra kéri a lakosságot, hogy a következő napokban fokozottan figyeljenek oda az utcán kihűléssel fenyegetett és az otthonukban egyedül élő idős emberekre egyaránt, és szükség esetén hívjanak nekik segítséget. A diszpécserszolgálat telefonszámai megtalálhatók a diszpecserportal.hu oldalon – tette hozzá.
    A riasztás a mostani meteorológiai előrejelzések alapján várhatóan egy hétig lesz érvényben. (MTI)

De nem csak kerítésen belül vagyunk biztonságban, hanem:

Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. (MTI)

Komolyan, ezért hazatelefonált Máltáról. Jól van, Peti! Nyugodjál meg, megvédjük a tengeri határokat, csak ne húzd fel magad. Mire hazajössz, meg lesz védve az összes. Komolyan.

Tanulmányozni kell azon német javaslatokat, amelyek értelmében az uniós támogatások elosztásában a szolidaritási és a jogállamisági elvek betartásának is tükröződnie kellene – közölte Mark Rutte holland kormányfő pénteken Brüsszelben az uniós vezetők csúcstalálkozójának kezdete előtt.

Rutte elmondta, lát előnyöket a nemrég bemutatott javaslatban, de alaposan meg kell vizsgálni a kérdést.
    Hozzátette, kormánya elsősorban az alapján osztaná el a strukturális alapokból származó pénzeket, hogy a támogatásokkal elérhetőek-e a szükséges változások, a kívánt célok.
    A német álláspont szerint a strukturális támogatások elosztási szempontjaiban annak is tükröződnie kellene a jövőben, hogy egyes tagországok mennyire veszik ki a részüket a menekültválság közös kezeléséből. (MTI)

Lefordítom. Jó lesz, ha nem ugrál a mi kicsi focistánk, mert az ország fog ráfaragni a bohóckodásra.

Pedig kicsi focista ugrál. Már megint megpróbál lejmolni az Uniótól.

Eljött az ideje, hogy érdemi tárgyalások kezdődjenek a határvédelemre fordított pénzekről, ugyanis Magyarország több mint egymilliárd eurót költött az európai határok megvédésére. Ezzel “nemcsak magunkat, hanem Európát is védjük” – mondta a Brüsszelben a Facebookra feltöltött videoüzenetében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken. (MTI)

Egyrészt ugye nem az Unió kérte a kerítést. Másrészt mi a jó büdös franc került egymilliárd euróba? Ezt is Lölö építette és Tiborcz világítja be, vagy miből adódik ez az eszelős összeg? Ennyiből az ország minden lakóházát, vagy akár lakóját is körbe lehetne tekerni csirkehálóval. Háromszor. Ha jól számolok, ez minden egyes magyar embernek (annak is, aki tegnap született és annak is, aki 100 évvel ezelőtt) legalább 32 000 forintjába került. Az egy négytagú családnak 128 000 forintot jelent. Több hónapig tudnának ételt vásárolni ennyi pénzből a családok.

Gátlástalanul visszaél a joggal az MSZP és a DK politikusa – reagálás Czeglédy Csaba jelöltségére

Felháborító, hogy gátlástalanul visszaél a joggal az MSZP és a DK politikusa. A 6 milliárd forintos áfacsalás miatt előzetesben ülő Czeglédy Csaba azért jelölteti magát  a választáson, mert a mentelmi jog által akar kiszabadulni az előzetesből, így akarja megúszni a börtönt, sőt minden bizonnyal el akar szökni. Ez Gyurcsány és az egész baloldal korrupciós ügye, Czeglédy Csaba és bűnszervezete ugyanis nekik végzett piszkos munkát, és az általa elnyelt milliárdok a DK-hoz és az MSZP-hez vándorolhattak. Czeglédy Csabáért tehát Gyurcsány Ferenc és a szocialisták felelősek, akik a mai napig falaznak neki és valószínűleg még az ajánlásgyűjtésben is segítették, mert így akarják menteni a saját bőrüket egy több milliárdos korrupciós ügyben.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség (MTI)

Mi a probléma? A Fidesz ezt csinálja évek óta és milyen jól bejött nekik. Ilyenkor azt kell mondani, hogy amennyiben törvénytelenséget tapasztal a Fidesz, kutya kötelessége jelenteni a megfelelő hatóságnak. Vagy esetleg azt, hogy áldott adventet. Lesz otthon bejgli? Akkor jó. Menjünk aludni.

Kapjatok már az agyatokhoz!

Pondrók voltak akkor, pondrók ma és azok is maradnak

Csapataik harcban állnak

Orbán nélküli Fidesz nevű állat márpedig nincs

A Fidesz pártcsaládja szerint Orbán a győzelem reményében hazudik a szavazóknak. De ez majd elmúlik, ha megnyerte a választást

Mikor indul a tömeges dezertálás?

Gyurcsány Ferenc lezabálta a bejárati ajtó kilincsét

Senkinek nem kívánom, hogy egy ilyen gyermek szemébe nézzen

Gyökér

A nap kommentje Istvántól:

Kisnyugdíjas óvónő állást keres.
Ugyanitt sertéstelep áron alul eladó. 🙂

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.