Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Melldöngetés nélkül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Milyen különös közlemény. Nincs benne melldöngetés, nem követelnek pénzt senkitől (az EU-tól sem), évtizedek óta segítik a rászorulókat. Jó időnként észrevenni őket is, amikor a kormány és annak szervei a menekültek százezreire, és az ő ellátásukra hivatkoznak, miközben ennek látható nyomai nem mindig fedezhetők fel.

A Krisna-hívők az ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása óta 20 000 tál meleg ételt osztottak ki a menekülteknek, miközben az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően a hazai rászorulókról is folyamatosan gondoskodnak.

Humanitárius szervezetük, az Ételt az Életért Alapítvány a krízis első hetében az Ukrajnából menekülő indiai diákok étkeztetését segítette. Majd a pályaudvarokon rendeztek ételosztásokat, és menekültszállásokra kezdtek szállítani ebédet, élelmiszereket, naponta 600 adag ételt főzve a bajbajutottaknak. Mivel Ukrajnában is alapanyag- és üzemanyaghiány sújtja a lakosságot, az Ételt az Életért eddig közel 30 tonna tartós élelmiszer szállítmányt juttatott a határon túli ukrán társszervezetének, és további segélyakciókon dolgozik. A helyi önkéntesek az így kapott alapanyagokból készült ételekkel segítik a menedékhelyeken, bunkerekben és metróaluljárókban veszteglő lakosságot.

Közben Krisna-völgy is menedékhellyé vált, eddig már 150 menekült fordult meg a magyar Krisna-központokban. Számukra teljes ellátást, a kimerültség és a traumatizált élethelyzet miatt orvosi és mentális támogatást, a gyermekeknek oktatást biztosítanak. Az elhúzódó válság bizonytalan kimenetele miatt Krisna-völgyben és az ételosztó konyhákon is hosszú távú segítségnyújtásra rendezkedtek be.
Ám Magyarországon is rengeteg a rászoruló. Az egekbe szökő élelmiszerárak sakkban tartják az egyébként közepes keresetű családokat is.

 A sokgyermekesek, nyugdíjasok és munkanélküliek még kiszolgáltatottabbá váltak, különösen, ha egyedül élnek a háztartásban.

  Az Ételt az Életért kifejezetten figyel arra, hogy a menekültek mellett folyamatosan segítse a hazai lakosságot is, és fenntartsa ételosztó programját a fővárosban és vidéken egyaránt, naponta 2000 adag étellel segítve a lakosságot. Az ebéd mellé élelmiszermentésből származó pékáru, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek kerülnek, mely jelentős terhet vesz le a családok válláról, és ezzel egyidőben fontos környezetvédelmi problémát is orvosol. A “Mint egy falat kenyér” program keretében vidéki kistelepüléseken rendeznek ételosztásokat, havi rendszerességgel. Anyák napjakor Egerben 650 főre, gyermeknap alkalmából pedig Óbudán, 800 főre terveznek étel- és csomagosztást.

A Krisna-hívők mindemellett önfenntartással kapcsolatos törekvéseik megvalósításán, az élelmiszerönellátás oktatásán, a vegetáriánus étrend propagálásán, az “egyszerű életmód, emelkedett gondolkodás” elvének népszerűsítésén is dolgoznak, mivel a klímaváltozás, a környezeti anomáliák, valamint a covid-járvány okozta társadalmi-gazdasági hatások soha nem látott kihívások elé állítják az emberiséget. A hívők úgy látják, hogy nemigen maradt más választásunk, mint visszatérni az örök emberi értékekhez, mely eleve magában foglalja a környezettudatos életmódot is.

A Krisna-hívők ezúton is köszönik az állampolgárok által az egyházuk és alapítványuk számára felajánlott adó 1+1%-os támogatásokat.
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

(MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!