Augusztus 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megint segít a kormány. Éljen!

Szép és jó estét mindenkinek! Eljött hát a nagy nap. Nem, nem mondott le a kormány, hanem megújult a portálunk. Vannak még vele apróbb gondok, de szorgosan javítgatjuk. Azért döntöttünk a változtatás mellett – ami nem csicsásabb, hanem egyszerűbb külsőt jelent -, hogy akinek lassabb a netes szolgáltatója, vagy éppen régebbi gépről próbál olvasni minket, az is meg tudja tenni hosszas letöltési idő nélkül. Ezért szedtük le a címlapfotót is, az egész dizájn letisztultabb lett. Reméljük. Igyekeztünk a kommentszekciót is kezelhetőbbé tenni. Vannak még zűrök és zavarok – például a mobil alkalmazásnál túl aprók a betűk -, de dolgozunk rajta. Vagy hát aki ért hozzá, az dolgozik (Szabolcs és Jo), mi meg panaszkodunk megállás nélkül. Ha nyűgötök, észrevételetek, javaslatotok van, ne fogjátok vissza magatokat.  Jó, kicsit azért fogjátok vissza, minden óhajt nem tudunk teljesíteni. Farigcsáljuk folyamatosan, hogy a lehető legjobb legyen.

És most törjünk ki tapsviharban!

Még karácsony előtt megkapják a jogosultak a januárban esedékes családtámogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyet) – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, a posta december 15-én kezdi feldolgozni  az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra. Így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások.
 Az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet – mondta el példaként az államtitkár.
 Az előrehozott kifizetéssel szeretné segíteni a kormány a karácsonyi készülődést és hozzájárulni ahhoz, hogy békében teljenek az ünnepek – fogalmazott Novák Katalin.
 Az államtitkár felhívta a figyelmet a rászoruló gyerekeknek biztosított ingyenes szünidei étkeztetés lehetőségére is. Mint mondta, az ingyenes étkeztetést már minden iskolai szünetben biztosítaniuk kell az önkormányzatoknak a rászoruló gyerekeknek, ha a szülők ezt igénylik a jegyzőnél. (MTI)

Csak szólni szeretnék, hogy ez nem plusz és nem többlet. Az a pénz, ami most megérkezik, januárban nem fog. Nincs plusz, hanem pár héttel előbbre hozták a kifizetést. Ami sok családnak jól jöhet karácsony előtt, de ugyanezeknek a családoknak rohadtul fog hiányozni januárban,a mikor egy fillér sem érkezik. Így tessék gazdálkodni ezzel a pénzzel. A nap kommentje Melindától (az iskolai takarítás és nem takarítás témakörben):

Persze meg lehetne kérdezni a gyerekeket, tanárokat is. Pofonegyszerű. Ja nem. Egyrészt tilos nekik nyilatkozni, másrészt meg majd hülyék lesznek nyilatkozni a Klik ellen, mikor az ország összes köziskolájában a Klik a munkaadó.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS