Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megint ők vannak felháborodva azon, hogy sokan miért vannak felháborodva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az, hogy óvatosan, fokozatosan, akár a védettségi igazolványhoz kötött lehetőségekkel újraindítjuk az országot, elsősorban nem azoknak az érdeke, akik igénybe vehetik, hanem akik nyújtják a szolgáltatásokat – ők kapják vissza a munkájukat, a normális megélhetésüket

– erről elmélkedett szombat reggel az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán, és ebből a sunyi kinyilatkoztatásból kreált országos érdeklődésre számot tartó hírt az MTI. Völner Pál ügyeletes beszélő fej azt állítja ebben a dörgedelemben, hogy

senki se irigyelje tőlük ezt, nehéz év van mögöttük, és csak dolgozni szeretnének. Ha nem lenne védettségi igazolvány, nagyon hosszú időnek kellene még eltelnie ahhoz, hogy ez megtörténjen. Így viszont elindulhat a munka egyre több cégnél, az egészségügyi kockázat pedig nem emelkedik.

Az államtitkár kért mindenkit, hogy „álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk végig nyugodtan és észszerűen a dolgokat”. Ma a teraszok nyithatnak, ha pedig már 4 millió ember is megkapta az oltást, sok olyan szolgáltatás is elérhető lesz, amelyet régóta nem vehetett igénybe senki – egyelőre csak azok számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Mint írta, azt tapasztalja, hogy sokan felháborodtak ezen. Pedig továbbra sincs szó másról, csak arról, hogy az emberek életének és egészségének védelmét össze kell hangolni a gazdaság, a munkahelyek, a családok megélhetésének megóvásával.

Az igazságügyi tárca miniszterhelyetteseként azt tudja biztosan állítani, hogy „a védettségi igazolvány használata, a szolgáltatások igénybevételének ahhoz való kötése nem ütközik semmiféle törvénybe”. Ami az egészségügyi-járványügyi oldalt illeti: hallgassunk az orvosokra! Egyhangúan állítják, hogy csak a vakcinával vethetünk véget a járványnak, és minden oltóanyag, amelyet itthon használunk, biztonságos és hatékony.

VölNERtársnak természetesen volt energiája azzal is foglalkozni, hogy a baloldali politikusok felelőtlenül keltették a pánikot, és egyelőre a vakcinaellenes határozati javaslatukat sem vonták vissza. Vannak közöttük, akik már kezdenek kihátrálni, és elismerik, hogy sikeres volt a magyar vakcinavásárlás. Egyre nehezebb lesz elhitetniük az emberekkel, hogy gond lenne a Szputnyik V vagy a Sinopharm megrendelt termékeivel: a WHO, az egészségügyi világszervezet is jónak találja mindkettőt. És lassan a brüsszeli bürokraták is elkezdhetnek gondolkodni: Európa egyik vezető hatalma, Németország (máskor a balliberális véleményterror fertőjében dagonyázó, a magyar kormányt a nemzetszocializmus éveire emlékeztető szelete a hanyatló Nyugatnak – szerk.) most vesz 30 millió adag orosz oltóanyagot.

A legtöbb, amit most tehet az ember, az az, hogy betartja a védelmi szabályokat, regisztrál az oltásra, és amit az orvos kínál számára, azt be is adatja. És ugye már várni sem kell a háziorvos hívására, mindenki regisztrálhat maga is az oltásra – szögezte le Völner. (via MTI)

Hát már hogyne értenénk, de azért fordítsuk le fideszes tolvajnyelvről. A jogvédő szervezetek (például a TASZ) hiába kérték a minden intézkedését, az egész járvány elleni védekezést a választási győzelemnek alárendelő kormány(párto)t (lásd Szijjártó mai repülőtéri propagandavideóját, amely tényleg minden képzeletet felülmúl), méltóztasson kitalálni, pontosan milyen szabályokkal tesz különbséget a vírus ellen már védett és a még megfertőződni/továbbfertőzni képes állampolgárok között, ez nem történt meg.

Most pedig, hogy készülnek életbe léptetni az állampolgárokat a védettségi igazolvány – amely a nevével ellentétben rohadtul nem igazol semmiféle védettséget, hiszen bárki megkaphatja akár a beoltása után egy nappal is, amikor még egyáltalán nem védett – alapján megkülönböztető szabályokat, a TASZ szóvá tette, hogy a kormány alaptörvény-ellenes, diszkriminatív szabályozás bevezetésére készül. Hát hiszen ha az igazolvánnyal rendelkezők is fertőzőképesek, akkor a különbségtétel alapja csak az lesz, hogy kinek van kártyája, kinek nincs, ez pedig még a fideszes alaptörvénnyel is ellentétes.

Miután a járvány elleni védekezés helyett éjt nappallá téve kampányoló nertársak pontosan tudják, hogy ez micsoda feszültségeket generál (hiszen az átláthatatlan rendben zajló oltás miatt egyeseknek esélyük nem volt megkapni az oltást, miközben mások már étterembe, strandra vagy épp teltházas meccsre mehetnének), kitolták a papíron is jogász államtitkárt a teraszra Facebookra, hogy értetlenkedjen, jogászkodjon egy kört, és védje meg a védhetetlent. Továbbá gyepálja az ellenzéket, a brüsszeli bürokratákat, bezzegezzen, és járulékos haszonként fordítsa a társadalmat a vendéglátósok és a szolgáltatók ellen. Mintha itt bárkinek azzal lenne problémája, hogy a nincs ingyenleves duma kíséretében út szélén hagyott vállalkozások végre dolgozni szeretnének.

Majd a sufnijogászok kormányának papíron jogász államtitkára garantálja, hogy itt minden törvényes volt, van, lesz. Tehát a nyájimmunitással köszönő viszonyban nem lévő oltottsági szám mellett, diszkriminatív módon szelektálva az emberek között, egy semmit nem érő védettségi igazolványt lebegtetve agyatlanul kinyitják az országot, és fel vannak háborodva, hogy ezen sokan fel vannak háborodva. Mert ki nem tehet megint erről a felháborodásról? Egyedül a kétharmados önkény, amelyik egy éve semmiről nem tehet, ami a járvánnyal kapcsolatos. Ez megint az a sunyi aljasság, amitől se köpni, se nyelni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!