Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megint mutatjuk a példát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Én tényleg nagyon tudok örülni Novák Katalin örömének. Márpedig ő többnyire elégedett, főként nagyon, de nagyon lelkes. Az még soha nem fordult elő, hogy valami, amit rá bízott a főni, ne működött volna hibátlanul, tökéletesen, csodálatosan és fantasztikusan. A fiatalok házasodnak, házat építenek, autót vásárolnak és szaporodnak, mint a nyuszik. Húsvét előtt ez különösen aktuális és cuki. Mármint a nyulas hasonlatot természetesen nem Novák Katalin használta, ő ilyet soha nem tenne. Én voltam bátor.

Nade hogy megint ott tartunk, hogy megmutatjuk. Ha kell, ha nem. Ha igaz, ha nem. Én nem fogok vitázni a nagyon szimpatikus tárca nélküli miniszterrel, mindössze a közlemény alá bepattintok néhány hivatalos statisztikai adatot. Nem, mintha ez érdekelne bárkit, aki hinni akar a fideszes nemzetépítésben, csupán a tények kedvéért. A statisztika szerint a magyar termékenységi arányszám bőven az uniós átlag alatt van, és egy centivel sem javult a helyzet az elmúlt öt évben a KSH adatai szerint.

 A visegrádi országok (V4-ek) hivatásuknak tekintik, hogy demográfiai értelemben példát mutassanak Európának, mert nem akarnak lemondani a saját jövőjükről, a szlovák, a cseh, a lengyel vagy a magyar kultúra megőrzéséről – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter egy, a V4-országok minisztereivel és minisztériumi vezetővel közösen tartott csütörtöki online konferencián.

Novák Katalin arról beszélt, hogy Európában ma egyetlen ország sincs, ahol elegendő gyermek születne, és bár a népesség növekszik, ennek forrása a tömeges bevándorlás.
    “Mi, közép-európai országok megmutatjuk, hogy belső erőforrásokból is lehet építkezni”, ezekre támaszkodva “túl tudunk majd jutni a demográfiai válságon, és képesek leszünk gyarapodó, fiatalodó régiójává válni Európának” – hangoztatta.
    A miniszter szerint az utóbbi tíz év demográfiai mutatóit tekintve kijelenthető, hogy a régió európai összehasonlításban is kiemelkedően teljesített, így például a visegrádi országok mindegyikében javult a gyermekvállalási kedv, azaz a termékenységi arányszám. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!