Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megint győztünk!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó is némi lelkesítő örömhír a hétvége előtt, ez nem is kétséges. Szóval a NAV túlteljesített, emberesen kaszált tavaly. 2,5 milliárd forinttal több adót szedtek be, mint amennyit a költségvetésben előirányoztak számukra, simi a buksijukra! Pedig már bőven be volt tervezve a rohadalom magas infláció, és még azt is felülmúltuk. Mert én ezt hámozom ki ebből az örömteli beszámolóból, hogy a száguldó infláció miatt egyrészt akkor is jóval több áfát fizettünk be nagyuraméknak, ha közben sokkal kevesebbet, esetleg kevesebbet és még ráadásként silányabb minőségűt is tudtunk vásárolni, másrészt a foglalkoztatáshoz kötődő adónemek is azért teljesítettek olyan nagyszerűen, mert az infláció miatt a munkáltatók nem tehettek mást, drasztikus fizetésemeléseket voltak kénytelenek végrehajtani. Nekem tényleg végtelenül nagy öröm az, hogy a kormány és az államkincstár ilyen jól kaszál a mi nyomorunkon, de cserébe legalább azt árulják el, hogy a behajthatatlan követelések közül mennyi fűződik oltóanyag- és lélegeztetőgép-bizniszben érdekelt cégekhez. Köszike! (link kommentben)

Tavaly 20 602 milliárd forint adót szedett be a hatóság, az előző évinél 17,2 százalékkal, a költségvetésben előirányzottnál 2,5 milliárd forinttal többet – áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) most megjelent 2022-es Évkönyvében.

    A jelentős többlet részben a foglalkoztatáshoz kötődő adónemek vártnál magasabb teljesítéséből (prognózist meghaladó bérnövekedés és kedvező munkaerőpiaci folyamatok), a vártnál magasabb inflációs és belső fogyasztási pályából (az áfa-előirányzat 1 373,2 milliárd forinttal teljesült túl), valamint a 2022-es adóintézkedésekből, extraprofitadókból származik.
    A NAV a saját követelésekre és külső megkeresésekre 198,5 milliárd forintot szedett be, 22 százalékkal többet, mint 2021-ben.
    Az adóhatóság 2021-hez képest csaknem kétszer annyi, több mint 2 milliárd, a tényleges végrehajtást megelőző fizetési tájékoztatót, felszólítást, felhívást adott
ki, megközelítőleg az 514,8 milliárd forint összegre.
    A hivatal csaknem 547 ezer végrehajtási cselekményt folytatott le, 2382 milliárd forint értékben bocsátott ki inkasszót, a jövedelemletiltások 160 milliárd forintot
érintettek.
    Az ingóvégrehajtások közül 15 661 adminisztratív – gépkocsifoglalás nyilvántartásból, követelésfoglalás, üzletrészfoglalás -, 3355 pedig eredményes helyszíni
végrehajtás volt.
    A 2022-ben megtartott 14 301 árverés 95,1 százaléka elektronikusan zajlott, ezek csaknem 41 százaléka volt sikeres, az árveréseken értékesített vagyon vételára elérte a
2,4 milliárd forintot.
    A NAV 2022. december 31-ei követelésállománya 2019,3 milliárd forint volt, amelynek meghatározó része a nem működő adóalanyokhoz köthető. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!