Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megbecsülik az időseket. Ha csak így nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerdától már utalják és kézbesítik az első idei, öt százalékkal emelt nyugdíjat.

Novák Katalin államfőjelölt fájó távozása után a családügyi tárca éléről Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkárra hárult a megtisztelő propaganda feladat, hogy 12 év gazdasági dübörgés után azzal választási kampányoljon a Facebook-oldalán, hogy mától csenget a postás, landol a lóvé a bankszámlákon. Azaz egy átlagnyugdíjas január elsejétől kemény 7800 forinttal több pénzből dőzsölhet havonta.

Zsigó nevű betanított beszélő fej ilyeneket mondott, még szerencse, hogy a hivatalos kampány csak február 12-én indul:

– Az inflációkövető nyugdíjemeléssel a kormány biztosítja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését: 2010-ben ezt vállalta a kormány, és állta is a szavát, mert az elmúlt években több mint tíz százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke.

– A múlt évet a 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal zárták. Februárban pedig visszaadják a nyugdíjasoknak a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat. Ezt a gazdaság jó teljesítménye, a koronavírus-járvány ellenére is stabil gazdasági növekedés teszi lehetővé.

– 2022 a nyugdíjasoknak is fontos év, az időseknek is választaniuk kell, hogy „haladunk-e tovább ezen az úton, és a jó gazdasági teljesítményből folyamatosan tudjuk növelni a támogatásokat vagy engedjük-e, hogy visszatérjünk a Gyurcsány-Bajnai korszakba, ahol sorozatos megszorításokkal elszegényítették a nyugdíjasokat”. Akkor elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat, és Európa legmagasabb rezsiszámláit fizettették velük.

– A baloldal programja most is ugyanaz, mint volt. A baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje eltörölné a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést is, „ráadásul embertelen módon az idősek halálától reméli, hogy hatalomra jusson”. 

– „Mi megvédjük a nyugdíjasokat, mert Magyarországnak az idősek megbecsülése terén is előre kell mennie, nem hátra.”

Arról a leírt szöveget gépiesen felolvasó államtitkár nem mondott semmit, hogy mivel mindenki egyforma emelésben részesül, óriási eltérések lesznek a plusz összegek tekintetében: lesz, aki 2500, más 100 ezres emelést kap, és ennek ebben a formában semmi köze nincs az idősek általános megbecsüléséhez. Ami továbbá kimaradt a baloldallal és gyurcsánybajnaival való riogatással egybekötött szavazatkuncsorgó hallelujából (és most hagyjuk, hogy ki adta és ki vette el a 13. havi nyugdíjat, hogy ki szavazott ellene akkor, amikor bevezették azok, akiket nem Orbánnak és nem Fidesznek hívnak):

Ma Magyarországon a nyugdíjasok közel 60 százaléka az átlagnál kisebb összegű ellátásban részesül havonta. A 2,02 millió érintettből 1,21 millióan 150 ezernél is kevesebb pénzt kapnak havonta.

Ez azt is jelenti, hogy a 100 ezer forintos nyugdíj esetén mindössze havi 5000 forint pluszt jelent az emelés.

A öregségi minimumnyugdíj esetén – amely évek óta változatlanul gyalázatos 28 500 forint – még gyászosabb a helyzet: a kormányzati megbecsülés szégyenletes 1425 forintos emelést jelent.

Ha hozzátesszük, hogy Magyarország kormánya, amelyik a bezzegbaloldallal ellentétben megvédi a nyugdíjasokat is (az inflációkövető nyugdíjemelés nem nagylelkűség, hanem törvényi kötelezettség, ezzel együtt az átlagbérek növekedési ütemének viszonylatában leginkább a nyugdíjak gyorsuló leértékelődésére és a nyugdíjasok elszegényedésére elég), a komplett választási osztogatást hitelből finanszírozza, amit vissza kell fizetni. És nem elég, hogy Magyarország kormánya hitelből finanszírozza a választási hangulatjavító alamizsnaosztogatást, 2021-ben így is több mint 5100 milliárdos költségvetési hiányt hozott össze. Apropó brutális gazdasági teljesítmény.

Tehát. Ha ezektől az apróságoktól eltekintünk, akkor Zsigó nem hazudott kirívóan nagyokat és nem is nézte annyire hülyének őket, ahogy a kormány például az ápolókkal tette, midőn a kormányzati Facebook-oldalon a minap közzé tett sikerpropaganda plakáton a valódi keresetük mintegy másfélszeresét (!) tüntették fel. Ez is valami.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!