Március 6,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Meg vagyok nyugodva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 736,760 forint, még hiányzik 2,263,240 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre valami, ami zavartalanul működik. Igaz ugyan, hogy nem tudjuk, mi fog történni azokkal a honfitársainkkal, akik tartósan jövedelem nélkül maradtak. Azt sem tudjuk, hogy végül miben maradt magával a kormány, ki, hol, minek alapján fog beoltani kicsodát, mivel és milyen sorrendben. Nem tudjuk azt sem, hogy mi történik azokkal, akik műtétre várnak. Azt biztosan mindenki tudja – kivéve engem -, hogy hová lehet rohanni, ha sürgős orvosi ellátásra lenne szükség, de az eddig illetékes kórház most járványkórházként működik.

Én azt sem tudom, hogy azokkal a hajléktalanokkal, akik történetesen nem a fővárosban, és nem is valamelyik nagyobb városban élnek, mi a helyzet, hogyan és hol vészelhetik át a fagyokat. Azt sem tudom, hogy lesz-e olyan egyetem, amelyiket nem cibálja szét a kormány, a vagyonát nem viszik alapítványi tulajdonba.

Nem tudom továbbá, hogy mi fog történni akár már rövidtávon is a közmű-szolgáltatásokkal, mert felénk például napi szintű probléma a csőtörés (ezzel összefüggésben a vízhiány vagy jó esetben a nyomáscsökkenés), mert nincsen megfelelő karbantartás, pláne felújítás.

De ha a külhoni nemzeti jelentőségű intézmények és programok (bármik legyenek ezek) zavartalanul működnek, és van rájuk elegendő pénz, akkor meg vagyok nyugodva. Teljesen.

 Zavartalanul működik tovább a nemzetpolitikai intézményrendszer: folyamatosan kapják a forrásokat azok az intézmények, amelyeket 2011 óta támogat a kormány – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Potápi Árpád János úgy vélekedett, hogy mindenképpen szükség van a külhoni nemzeti jelentőségű intézményekre és programokra.
    Idén 82 nemzeti jelentőségű intézmény és 12 nemzeti jelentőségű program, a programok keretében pedig 192 további program fenntartható működését biztosítja a kormány.
    Nemzeti jelentőségű intézmény, illetve program olyan intézmény, illetve program lehet, amely a határon túli magyarság közösségeiben nagyfokú szervezőerővel rendelkezik, továbbá a nemzeti identitás megőrzése érdekében nemzetstratégiai szempontból kiemelkedő szerepet tölt be oktatási, kulturális, egyházi és egyéb társadalomszervezési területeken. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!