December 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még szerencse, hogy van egy ilyen univerzális zseni ebben az országban, aki sokkal jobban tud mindent, mint a hülye unijó

Szép estét. Az van, hogy:

Moszkvának bizonyítéka van rá, hogy nyugati országok “destruktív módon” beavatkoznak az oroszországi elnökválasztási kampányba – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján. (MTI)

Abban nagyjából biztos vagyok, hogy nem Putyin tanulta Orbántól. Fordítva hihetőbb a dolog.

Magyarország marad az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában és harcba száll azért, hogy érdemben befolyásolni tudja az elképzeléseket – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. (MTI)

Akár örülhetnék is neki, hogy megjött az eszük, de erre semennyi esélyt sem látok. Valószínűbb, hogy valamiért most ez szolgálja a személyes érdekeiket. Speciel az országét is, de ez csak véletlen egybeesés ebben az esetben, abban biztos vagyok. Amúgy nem kell harcba szállni, ez nem háború. Vitázni kell, érvelni és meghallgatni a többiek érveit, végül kompromisszumot kötni. Kultúrnépek így szokták.

Engem már marcangolt az aggodalom, mert Semjén Zsoltról mostanában semmit nem lehetett hallani. Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül az aggodalmaimmal, úgyhogy a köz megnyugtatása érdekében ímelám:

Az elmúlt évek intézkedései megteremtették a vadgazdálkodás jövőjének szakmai és pénzügyi alapjait, a szükséges jogszabályi keretet, de fel kell lépni a vadászati fegyvertartást értelmetlenül szigorító uniós kezdeményezés ellen – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke csütörtökön Budapesten, a 25. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (FeHoVa) megnyitóján. (MTI)

Még szerencse, hogy van egy ilyen univerzális zseni ebben az országban, aki sokkal jobban tud mindent, mint a hülye unijó. Ő az a kedves és sportszerű keresztény, valamint demokrata ember, aki azt nyilatkozta, hogy nincs abban semmi pfúj, ha kilövik a vadászok a kóbor kutyákat, mert ha ő kóbor kutya lenne például, akkor inkább azt szeretné, ha lelőnék, mintha elütné egy autó. Nem tudom, szólt-e neki azóta valaki, hogy létezik egy harmadik opciói is. Vannak ezek a beteges gondolkodású emberek, akik az ilyen kutyákat összeszedik, megetetik, meggyógyítják (a testüket és a lelküket is, mert az is sérült szokott ám lenni) és gazdihoz segítik. Ezek az őrültek mindezt ingyen csinálják, egy rohadt fillér állami támogatást nem kapnak, ők kuncsorogják össze a pénzt kajára, orvosra, mindenre. Mégis csinálják. Sokan. Biztosan nem olyan nagyon nagy hazafiak, mint Semjén Zsolt és nekik nem jár milliós fizetés, se szolgálati autó (pedig de jó is lenne, amikor egyszerre 8-10 kutyát kell orvoshoz vinni, vagy mikor az ország túlsó végébe kell rohanni egy bajban lévő állatért), de még ingyen laptop és telefon se, pedig az is jól tudna jönni, amikor hulla fáradtan – mert ezek az emberek azért dolgoznak rendes munkahelyen, ugyanis meg kell élniük valamiből – este, vagy éjjel töltik fel a fotókat a gazdira várókról (máshogy nem lehet örökbe adni), vagy amikor a hétvégéjük is azzal telik, hogy fogadják az érdeklődők telefonjait.

Bocsánat, Semjén Zsolt a gyengém, mindig elönt a szeretet, amikor eszembe jut az a finom lelke neki.

Azt ugyan nem tudom, hogy Hegedűs Zsuzsa sertés és naposcsibe szakértő – ő az, aki már többször teljesen felszámolt a gyermekéhezést – mire reagált, de ide teszem, hogy együtt tudjunk neki örülni:

Magyarországon minden állampolgárnak joga van bárki ellen feljelentést tenni.
Amennyiben a feljelentést a rendőrség megalapozottnak találja, minden esetben köteles nyomozást indítani. Ellenkező esetben azonban, vagyis ha a feljelentés mögött nincsenek bűncselekményre utaló tények, a feljelentő hamis vád ügyében bírósági szankcióra számíthat. 
A félreértések elkerülése végett mindenkit tájékoztatunk arról, hogy a Minden gyermek lakjon jól Alapítvány a fennálló jogszabályoknak megfelelően megalakulása óta (2010.02.03.) minden egyes évben az adott évre vonatkozó pénzügyi mérlegét elküldte a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.
Ezek az adatok a jogszabályoknak megfelelően nyilvánosak és megtekinthetőek mind a Minden gyermek lakjon jól Alapítvány honlapján, mind az Országos Bírósági Hivatal honlapján (www.birosag.hu), ahol minden alapítvány és civil szervezet éves pénzügyi mérlege megtalálható.

Hegedüs Zsuzsa
kuratóriumi elnök 
Minden gyermek lakjon jól Alapítvány
http://mindengyereklakjonjol.hu/ 
Tel.: +36 30 573 54 53 
     Kiadó: Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány (MTI-OS)

Jól van, menjünk aludni. A mai termés a következő volt:

Nem eljátszani a hülyét, hogy nincs alternatíva, és ugyan már mondja meg valaki, mit kell tenni

Hazaáruló pacalpörkölt

A magyar emberek jól látható és jól hallható többsége

Ha a rothadó narancsban szügyig álló nemzeti tudathasadás fájna

Közérdekű agyhalál

Sokkal jobb zongorista volt annál, mint ami maradt utána

Üzenem az engem és a hozzám hasonlóan rövidebb-hosszabb ideje külföldön élő honfitársaimat gúnyolóknak, átkozóknak: én hazamegyek szavazni

Velük üvölt a hozzájuk butult rajongótábor, vegetál tovább a viceházmesterek rendszere

Nem is fáj

A nap kommentje (bocsánatot kérek) Lászlónétól (a külföldre kényszerült, de szavazni hazalátogató levélírónak, de minden külföldre – kalandvágyból – kikényszerült honfitársunknak is egyben):

Gyere haza kislány! És hozd magaddal a többieket is, és mindenki hozzon magával még egy embert! Segítsetek elzavarni ezt a szemét bandát! Az én férjem kamionos, arra a hétre szabadságot kért, hogy nehogy kint ragadjon. Minden egyes szavazat fontos!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.