Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még akár kiváló pártkáder is válhat belőle

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt már az Európai Unióban is világcsúcstartó magyarországi átoltottsággal választást nyerni akaró Fidesz propagandaközpontjában is tudják, hogy a jelenlegi oltási tempó mellett nem holnapra lesz meg a beígért 5 millió beoltott, és nem május közepére, legfeljebb júliusra érik el a 6 milliós küszöböt, vagyis a kint leszünk a vízből kegyelmi állapotot. Valószínűleg ezért esett a választás ma Merkely Bélára, hogy a Kossuth rádióban az összes tekintélyét latba vetve győzködje a populációt, oltassa be magát, mindegy mivel.

Pár nappal ezelőtt, amikor a Fidesz pártlapjában kínai vakcina védelmére kelt úgy, hogy korábban a kormány minden tudományosságot nélkülöző, hiányos, manipulatív és súlyosan félrevezető, a nyugati oltóanyagokat a keletieknél kedvezőtlenebb színben feltütetni, kvázi lejáratni kívánó táblázatával kapcsolatban nem érezte szükségét megszólalni, azt írtam: teljességgel érthetetlen, hogy egy elismert, kiváló kardiológusnak mi szüksége van arra, hogy politikai megrendelésre kvázi ócska propagandistává váljon és szakmai tekintélyét öként tapossa sárba. A mai nyilatkozata után azt hiszem, már nem is akarom érteni. Merkely megdícsérte az Orbán-kormányt a keleti vakcinabeszerzésért, üdvözölte a kínai vakcina WHO általi engedélyeztetését, külön magasztalta a legutóbb érkezett 1,2 milliós Sinopharm-szállítmányt, és lényegében azt mondta, hogy a médiának és a közösségi felületeknek (az oltásellenes baloldalig nem süllyedt) a felelőssége, hogy a lakosság kivár az oltakozással, és emiatt lesznek további megbetegedések.

Ha Kásler Miklós adja elő ugyanezt, nem csodálkozom, ő már túl van ezen. Igaz, Kásler a tavalyi adriázás után nem sokkal elszabaduló második járványhullám előszobájában a felelőtlen lakosság nyakába varrta azt a felelősséget, amit a kormány nem hajlandó vállalni semmiért. Merkelytől viszont ez akkor is meglepő, ha semmi meglepő nincs benne. Tehát mindenki tehet róla, hol a lakosság, hol a média – az oltásellenes baloldalról nem is beszélve -, egyedül a kormány nem tehet semmiről. Aki nem vállalja, hogy akár a háziorvosa tanácsa ellenére, a bármilyen típusú alapbetegsége tudatában az életkorától függően vagy függetlenül beoltassa magát egy olyan vakcinával, amellyel kapcsolatban még mindig hiányoznak megnyugtató információk, az felelős a további megbetegedésekért. Nesze neked, szabad vakcinaválasztás.

A kimagasló magyar oltási eredmények ellenére sem szabad hátradőlni, nem szabad elveszteni a koronavírus elleni oltakozási kedvet – mondta a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Merkely Béla úgy fogalmazott, a lecsengő járvány nem jelenti azt, hogy a pandémia elmúlt, a harmadik hullám leszálló ágában is vannak figyelmeztető jelek. Példaként említette, hogy naponta nagyjából százan halnak meg a vírusfertőzés következtében.

Hangsúlyozta, a lakosság a média és a közösségi felületek hatására kivár az oltakozással, ami további megbetegedésekkel jár.

A Semmelweis Egyetem rektora ezért mindenkinek azt javasolta, használja ki a lehetőséget, és igényeljen egyet a rendelkezésre álló vakcinák közül, mivel mindegyik ugyanolyan hatást vált ki.

Merkely Béla megismételte, ötmillió beoltott elérése után nem fordulhat rossz irányba a koronavírus-járvány.

A rektor bátor és jó döntésnek nevezte, hogy Magyarország az Európai Unióban elsőként alkalmazta a kínai Sinopharm cég vakcináját, ami sokat tett hozzá ahhoz, hogy újrainduljon az élet Magyarországon.

Kiemelte, biztos volt benne, hogy csak idő kérdése, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elismerje a Sinopharm-vakcina hatásosságát, amit szerinte hamarosan az európai és az amerikai gyógyszerügynökségek is megtesznek majd.

Elmondta, a Semmelweis Egyetemen csaknem hatezer koronavírusos esetet kezeltek, és egyszer-egyszer olyat is tapasztaltak, hogy valakinek két vakcinát követően kórházi ellátást igénylő megbetegedése lett, és ebben nem volt különbség az alkalmazott oltóanyagok között.

A Sinopharm vakcinája jól tolerálható, tehát kevés oltási reakciót fejt ki, emellett könnyen szállítható és hosszú ideig biztosítható például oltóbuszokon – jegyezte meg Merkely Béla, aki arra is felhívta a figyelmet: a családok és a nemzet immunitása szempontjából sem elhanyagolható, hogy Magyarországra 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett eddig. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!