Február 29,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már tényleg csak rájuk számíthat a rezsim?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,845,804 forint, még hiányzik 1,154,196 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ajaj, nagy lehet a baj a szondázások eredményei szerint, mert miközben a miniszterek elnöke egy büdös szót nem szólt az ő népéhez arról, hogy lemondott az ország köztársasági elnöke és bukott igazságügyi minisztere, Varga Mihályt taszajtották ki a mikrofon elé, azt is agyafúrt módon. Az MTI Nyitrai Zsolt facebookos megosztására hivatkozva számolt be a szokásos semmiről.

A baloldal elvette, mi visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat…

A kormány teljesíti 2010-ben tett ígéretét, megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét…

 A tavalyi 18,5 százalékos emelést már januárban egy újabb, 6 százalékos emelés követte…

Picit tegyük helyükre a dolgokat. A baloldal adta a 13. havi nyugdíjat eleve, akkor a Fidesz ellene szavazott. A baloldal nem elvette, hanem felfüggesztette a 13. havi nyugdíjat, a Fidesz kormányra kerülve nyomban eltörölte annak visszavezetését, de eltörölte az átállást a svájci-indexálásra is, amivel ma a nyugdíjasok jóval magasabb ellátást kapnának még a tizensok év után ismét bevezetett 13. havi nyugdíjjal számolva is. A kormány nem őrizte meg a nyugdíjak vásárlóértékét – a fizetésekét sem egyébként -, az emelés pedig nem adomány, hanem törvényben rögzített kötelezettség, amit azért kellett ilyen magas százalékban végrehajtani, mert az elcseszett gazdaságpolitika soha nem látott inflációt okozott.

Ellenben a Rogán-propaganda csapágyas lett, ha csak ezt tudták kitalálni, hogy visszaszerezze Orbán az irányítást. Komolyan már csak a nyugdíjasokra számíthat a rezsim? Akkor innen szólok, az idősebb kor egyáltalán nem jelenti azt, hogy el is butul az ember. Nagyon sok nyugdíjas pontosan átlátja a manipulációt, érti a diktatúrát – már csak a jóval nagyobb élettapasztalata miatt is -, és van bátorsága kinyilvánítani a véleményét, mert már nem nagyon van mivel megzsarolni őket. Vannak persze elszánt, hogy ne mondjam vérmes rajongók az idősek között is, ők attól nem lesznek többen, hogy Varga Mihály szépen néz, de vannak okos, tisztán látó idősebb honfitársaink is, akik nem fogják benyalni a hazugságokat. Szóval mást kellene kitalálni. Esetleg honosítani kellene még valakiket, hogy több legyen a szavazó. A türkök között nincs jelentkező?

A baloldal elvette, mi visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat, hétfőtől 2,5 millió idős honfitársunk kapja meg ismét a 13. havi nyugdíjat a februári ellátással együtt – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó Facebook-oldalán vasárnap délelőtt közzétett videóban. A nyugdíjasok februárban átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak az alapnyugdíjukkal együtt – tette hozzá Varga Mihály. A pénzügyminiszter elmondta: a költségvetés a jelenlegi nehéz és veszélyes időkben is biztosítja az ehhez szükséges több mint 1000 milliárd forintot. A kormány teljesíti 2010-ben tett ígéretét, megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét – hangsúlyozta. A tavalyi 18,5 százalékos emelést már januárban egy újabb, 6 százalékos emelés követte. 2010 óta a nyugdíjak összege több mint kétszeresére nőtt, vásárlóereje 20 százalékkal emelkedett – ismertette. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a nyugdíjasok a jövőben is számíthatnak a nemzeti kormányra.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a videóban elmondta: a nyugdíjasoknak nagyon sokat köszönhet Magyarország, a magyar emberek, családok, éppen ezért a kormány mindig kiáll az érdekeikért és megvédi a juttatásaikat. “Egyebek között visszaadtuk nekik a korábban a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, ráadásul megemelt formában. Eddig 5 alkalommal fizettünk számukra nyugdíjprémiumot, amire 2010 előtt sosem volt példa” – mondta. Hozzátette, hogy az anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett fontos a gondoskodás és a biztonság is, ezért indították el a Gondosóra programot, amely biztonságot ad az időseknek és megnyugvást a hozzátartozóknak. Többek között ezekről is olvashatnak a Jókor magazinban, az ország legnagyobb példányszámú lapjában – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!