November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék


Már megint zászlóshajó lettünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, szép tavaszt! Megint rajtam a soros, hogy kikukorékoljak mindenkit a pihepuha ágyacskájából. A Luca ajtaja alapban összegyűlt pénzt nem ittuk el, de még nem kaptunk mindenkitől választ. Várunk még egy keveset és ha továbbra is így marad, akkor azok közül szavazhattok, akik feleltek a kérdésre.

Ma állítólag csodát láthatunk. Indul ugyanis az azonnali átutalás című vívmány, ami heti hét napban, napi 24 órában garantálja az utalt összeg másodpercek alatt történő elutalását és fogadását. Azt olvastam, hogy ezentúl évente egy napra állhat le a bankok rendszere. Ez érdekes lesz, mert az én bankomban kivétel nélkül minden hétvégén leállás van, természetesen két napos. Rendszerkarbantartás ürügyén. Kíváncsian várom, hogyan fogják ezentúl megoldani a dolgot.

Szlovákiában választások voltak, a szélsőjobb és a nacionalista pártok erősen visszaszorultak. Ódekár. Most még nem tudom, hogy megint győzött dicső vezérünk vagy semnem, a diadaljelentések késnek kicsit. A választásokon győztes párt jobboldali ugyan, de nem szélsőjobboldali, a várakozások szerint a liberálisokkal fog koalícióra lépni. Magyar szövetség nem jutott be a parlamentbe, Bugár Béla lemondott. Ha megtudom, hogy győztünk vagy sem, elmondom.

Nagy nap volt tegnap – már akinek -, a Magyaridők Nemzeten legalábbis megjelent egy legalább annyira alapos, mint amennyire tudományos cikk Horthy Miklós kormányzóvá választásának századik évfordulója alkalmából. A szerző tudományos tanácsadó a Történeti Kutatóközpont Magyarságkutató Intézetnél – ez van a cikk alá írva – és Prof. Dr. Gulyás László a neve neki. Ilyenek vannak az írásban:

Horthy rendelkezett az egyetlen ütőképes magyar fegyveres erővel, a Nemzeti Hadsereggel.

Én aztán nem vagyok sem doktor, sem professzor, sem magyarságkutató, de amennyire tudom, Horthy nem a tulajdonosa volt a Nemzeti Hadseregnek, hanem a főparancsnoka. A Nemzeti Hadsereget egyéb iránt Gömbös Gyula szervezte, Horthy pedig főparancsnok volt egy ideig. Például akkor is, amikor a különítményesek kegyetlenkedtek – fehérterror – és gyilkoltak. Ez akkor is így volt, ha Horthy már kormányzóként 1921. november 3-án kormányzói amnesztiát adott a „hazafias indítékból” elkövetett bűntettekért. Így a saját felelősségét is sikeresen elmosta. Sőt, én úgy tudom, hogy Horthy a kormányzóvá választása idején már nem volt a Nemzeti Hadseregnek nevezett banda főparancsnoka, miután egy hónappal előtte ezt a feladatot átvette a vezérkar. Az is igaz, hogy a hazafias nevű Nemzeti Hadsereg erősen közrejátszott abban, hogy Horthyt választották kormányzóvá. És még mindig az emberéleteket követelő fehérterrorról beszélek. Szóval én a magam részéről semmi ünneplésre méltót nem lelek sem Horthy személyében, sem az ő megválasztásában, sem pedig a Nemzeti Hadseregben. Akkor sem, ha mostanában megpróbálja a Fidesz fényesre nyalni. Sőt, még akkor sem, ha tudom, hogy ez megint nem Orbán zseniális ötlete, hanem Antall József utánzat. Más is történt persze Horthy-ügyben – például több ló felvonult – de arról majd külön cikkben emlékezünk meg, nem akarok senkit halálra idegesíteni vadhajnalban.

Azt mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központnak nevezett izémicsoda igazgatója, hogy Magyarország a konzervatív ébredés zászlóshajója. Sok vicceset szoktak mondani a fideszes fiúk, de ez kimagaslik a masszából. Próbálom értelmezni két röhögőgörcs között. Ha sikerül, szólni fogok.

Benéztem Orbán Viktor közösségi oldalára. Azt hittem hirtelen, valami temetkezési vállalkozó oldalára tévedtem, pedig nem. Mégis elszomorodtam, kénytelen voltam meglátogatni Tállai Andrást némi vidámságért.

Kész divatdiktátor. A frizurája, a gatyája, a zakója és annak az ujja, a nyakkendője, cipedlije… egyszerűen nem tud hibázni. Hiába, a kifinomult ízlés vagy születik az emberrel, vagy nem.

A napfényes oldalon innovációs kísérleti robbantások történnek.

Az ellenzéki média pánikot akar kelteni a koronavírus miatt, aki pedig ezt szóvá teszi, azt megpróbálják megalázni

Ez nem egy komplett cikk, hanem egy Origo cím. Elmesélik benne, hogy ők aztán csupa egy jót akartak – például G. Fodor Gábor kedves felesége, amikor hosszas cikkben próbálta az ellenzék számlájára írni a boltok kifosztását. Amikor pedig a szemétkedésre válasz született, őnagysága megsértődött vagy helyette sértődött meg valaki. Tökmindegy. Mindenesetre érdekes társaság.

Bekövetkezett amire vártunk: Bakondi György már nem csak migránsokat lát, hanem összefüggést is a migránsok és a koronavírus között. Éppen ideje volt előrántani a fiókból ezt a fegyvert. Is. Igaza is van neki! Sőt, én bizonyítani tudom azt is, hogy már megint a nem-fideszes média gerjeszti az indulatokat! Mutatom:

Hoppá, bocsánat! Ez a Magyar Időkből lett Nemzet írta. De ez nem hergelés, nem is hangulatkeltés, hanem a szélsőjobboldal legendás objektivitása. Ez az alapja annak, hogy amennyiben valaki – ha eddig megálltam, nem a végén fogok káromkodni – le merészeli írni az ellenvéleményét, a drága hírgyári munkások kórusban sértődjenek meg.

És még csak hétfő van, annak is csak az eleje. Kellemetes ébredezést, vidám tavaszvárást. Esernyőt azért senki ne felejtsen magával vinni, akinek van ilyen luxuscikke. Hamarosan jön valaki és jól beszól. Pusszancs.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!