Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már a pénzügyminiszter is templomot avat, és a keresztény gyökereket védi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tényleg semmi  másra nem tudok gondolni, mint arra, hogy ezek az emberek zsigerileg gonoszak, előre megfontoltan provokálnak és uszítják egymás ellen a nemzettesteket. Egyszerűen nincs más magyarázat arra, hogy egy, a járvány alatt az országa számos állampolgárát, komplett társadalmi csoportját, vállalkozását, gazdasági ágazatát cserben hagyó kormány PÉNZÜGYMINISZTERE határon túli templomavatóvá avanzsál, eljátssza a vallásos révületben fetrengő, önamgától elalélt gazdag nagybácsit, aki csak ad, csak ad, mert neki fontosak a kiskorúsított, szegény rokonok.

Nem tudom, Semjén, Soltész és a többi fundamentalista vérkeresztény jól megérdemelt pihenőszabadságát tölti esetleg ez idő tájt, vagy mi történt, de ha már a pénzügyminiszter avatja és számolja a magyar közpénzből épült/megújult templomokat a Kárpát-medencében – miközben például a budapesti turizmuson úgy vonult végig a pandémia, és úgy haldoklik, mint egy cserbenhagyásos gázolás áldozata -, akkor erre civilizált gondolatokat aligha lehet megfogalmazni. Meg se próbálom.

Az elmúlt 10 év gazdaságépítő munkájának köszönhetően továbbra is jut forrás a családok, a hitélet és a gazdaság fejlődésének támogatására – ezt állította ki a Varga nevű pénzügyminiszter az új Mezőpaniti Református Templom szentelési és átadóünnepségén az általa irányított szaktárca vasárnapi közleménye szerint, amelyről az MTI természetesen bő nyállal beszámolt. Innen tudjuk, hogy a Marosvásárhely melletti település templomának megépüléséhez a kormány több mint 350 millió forintos költségvetési támogatást nyújtott, Varga Mihály pedig kinyilatkoztatta a miheztartást az alábbiak szerint:

• A kormány fontosnak tartja a nemzet összetartozásának ügyét, a külhoni és az anyaországi magyarok közös előrejutását és Európa keresztény gyökereinek, kultúrájának és értékeinek megőrzését, ezért évek óta segíti a külhoni magyarság gazdasági megerősödését.

• 2017-ben indult az erdélyi gazdaságfejlesztési program. Részt vállalnak a szakképzésben, a magyar vállalkozások fejlesztésében és a magyarokat érintő oktatási feladatokban is.

• 2010 óta 3000 templom újult meg és csaknem 150 épült Magyarországon és a Kárpát-medence magyarok lakta részein a kormány támogatásával. Ebben az évben pedig már döntöttek a magyar templomfelújítási programról is: 1800 – ebből 1400 anyaországi és 400 külhoni – templom felújítása kezdődik meg, illetve folytatódik.

• A mezőpaniti templom megépülésével nemcsak egy nagyszerű, kiemelkedő építészeti alkotás valósult meg, hanem tovább erősödött egy elkötelezett hívőkből álló, tenni akaró és megtartó közösség. A gyülekezet tagjainak hite hívta életre az új templomot, és ők voltak azok is, akik a templom építésének terhéből is jelentős részt vállaltak.

• A járvány történései és a mostani politikai folyamatok „megerősítettek bennünket abban a tudatban, hogy sem az önálló döntés jogáról, sem a keresztény hit erejéről nem mondhatunk le a nélkül, hogy kiszolgáltatottá tennénk az embereket. Ezért a döntéshozatalaink során továbbra is a magyar emberek érdekeit kell szem előtt tartanunk, védenünk kell a magyar közösségeket, önállóságunkat és Európa keresztény alapjait”. (via MTI)

A magyar emberek érdekei? Akiket a keresztény hit erejével zsibbasztanak tizenkét éve, akiket azzal kábítank, hogy majd a tízparancsolat és az ima és az összetartozás mantrázása segít? Akiket nem lehet kiszolgáltatottá tenni, ezért építünk nekik templomokat templomok hátára, mert abból lesz élhető jövő, iskolázott jövő generáció, egzisztenciális biztonság? Reggelig tudnám sorolni a nyomdafestéket valószínűleg nemigen tűrő stílusban a példákat arra, hogy mekkora bűnök terhelik a kirakatkereszténység kormányát az ország egy jelentős részének függőségbe és kiszolgáltatottságba taszítása terén.

Visszafogom magam, és egyetlen példát hozok csak ide. Ha csak ez az egy bűne lenne az Orbán-kormánynak, arra sem lenne bűnbocsánat. Miközben Varga pénzügyminiszter azzal döngeti a mellét határon túl, hogy a kormánya mekkora óriási részt vállal a határon túli magyarokat érintő oktatási feladatokban IS, nincs egy hónapja annak, hogy Iványi Gábor egyházától újabb 95 millió forintos támogatást vontak el többek között mire, ha nem a járványügyi védekezésre hivatkozva. 2500 szociálisan hátrányos helyzetű gyerek iskoláztatását, valamint a velük foglalkozó mintegy 500 fő állását, vagyis a saját polgáraikat sodorták veszélybe és tiporták a földbe, miközben Varga most azzal döngeti a horpadt mellét, hogy ennek az összegnek a közel négyszereséből templomot építettek, mert ők jó keresztények. 

Ha ez nem velejéig romlottság, gonoszság és szándékos hergelés, akkor semmi nem az. És ennek rohadtul semmi köze a nemzet összetartozásához, vagy a külhoni és az anyaországi magyarok közös előrejutásához. Ennek a határalan cinizmushoz van köze, amitől se köpni, se nyelni. 

Címlapkép: Varga pénzügyminiszter az örökösföldi református templom átadási és szentelési ünnepségén Nyíregyházán 2020. szeptember 13-án. (MTI/Balázs Attila)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!