Március 6,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Majdnem megtudtunk valamit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 736,760 forint, még hiányzik 2,263,240 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Érdemes figyelni a törzsi gyűlést követő sajtótájékoztatót, de legalább az MTI híreit nyomon kell követni, hogy okosodjon az ember. Én például eddig nem is tudtam, hogy van oltási munkacsoport. Azt ugyan még most sem tudnám megmondani, hogy György István, aki egészen biztosan nagyszerű biológia-testnevelés szakos tanár, és még annál is jobb jogász, mennyit ért akár a járvánnyal kapcsolatos orvosi, akár az oltás megszervezéséhez szükséges nagyon összetett orvosi és logisztikai feladatokhoz, de bizonyára nagyon sokat, ha ő lett kijelölve a feladatra, hogy tájékoztassa a sajtót, a sajtón keresztül pedig az ország lakosságát.

Ezen túlmenően egyetlen új információhoz sikerült jutnom. Azt már tudjuk egy ideje, hogy egyrészt egy hétvége alatt be tudja a kormány (gondolom legalábbis, hogy a kormány, mert ennyi orvos az országban nincsen) oltani a teljes lakosságot, illetve – ez most egy másik adat, ami ellentmond szeretve tisztelt Orbán Viktor miniszterelnök úr korábbi kijelentésének, csak nehogy baja legyen belőle az államtitkár úrnak – egy hétvége alatt akár egymillió embert is be tud oltani. Valaki. Gondolom ugyanaz, aki az ország lakosságát is be tudja oltani ugyanannyi idő alatt. Azt is tudjuk, hogy az Európai Unió miatt nincs elég oltás, mert ha lenne, már mindenki be lenne oltva. De azt – én legalábbis – most tudtuk meg, hogy a  60 év feletti 89 éveseket a háziorvosuk oltja be a rendelőben vagy otthon. Remélhetőleg erről a háziorvosokat is értesítették, mert elképzelhető, hogy ők nem olvassák rendszeresen az MTI híreit. Már csak azt lenne jó tudni, hogy mindenki mást ki és hol fog várhatóan beoltani.

Az oltási munkacsoport folyamatosan dolgozik, követi az oltások menetét, a várható vakcinaszállítmányokat és felkészült a tömeges oltásokra is – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

György István hozzátette: csak a rendelkezésre álló vakcina mennyisége fékezi az oltást. Lassabban halad az oltás, mint szeretnék, de modellezték, hogy akár egymillió embert is be tudnak oltani két nap alatt – közölte.
    Eddig 129 689 ember kapott oltást Magyarországon, közülük 1643 már a másodikat is megkapta – ismertette, megjegyezve, hogy döntő többségük egészségügyi dolgozó.
    Az egészségügyi dolgozók oltása rövidesen lezárul, zajlanak az oltások az idősotthonokban. A harmadik körben a 60 évesnél idősebbek következnek; először a 89 év felettiek, akik a háziorvosi rendelőben vagy az otthonukban, a háziorvosuktól kapják majd meg az oltást – mondta. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!