Október 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Majd kell nekik szervezni valami továbbképzést az ellenállásban is, a böriben is

Szép estét! Különösen itt, a trópusokon szép estét, mert a nappal kissé nehezen viselhető most. Oda se neki, menjünk szépen nyaralni. Lehetőleg itthon, pláne a Balatonhoz, mert az nekünk hazafias kötelességünk, tegnap mondták a tévében. Volt ilyen kampányfilm, a Turisztikai Ügynökség csinálta. Én majdnem el is indultam nyaralni itthon, de már sötét volt, a franc látja olyankor, hogy Mészáros, Tiborcz vagy Garancsi zsebét tömi, reggelre pedig elment tőle a kedvem.

Az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) által finanszírozott projektekben magyar cégek is szerepet kaphatnak, ez pedig segítheti mind a magyar gazdaságot, mind az ázsiai térség országait, hogy a járvány által kiváltott gazdasági válságot maga mögött tudhassák – mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a bank éves közgyűlésén a tárca közleménye szerint. (MTI)

Az egy dolog, hogy vagy a helyettes államtitkár, vagy az MTI hírszerkesztője nem tud ragozni. De akkor most válság van? A magyar gazdaságban is? Nem arról volt szó, hogy mi ebből annyira kimaradtunk, hogy az uniós hitelre sincs szükségünk, kizárólag szolidaritásból mentünk bele a dologba, hogy a többi tagország csődbe ne menjen?

Azt is most kellett megtudnom, hogy a lótenyésztőket is érinti a gazdasági válság, mert elmaradtak a lóversenyek, de szerencsére gondos kormányunk róluk sem feledkezett meg. 250 millió forint keretösszeggel támogatja a lótenyésztőket. Vagyis hát mi támogatjuk, mert ez is közpénzből megy. Helyes, mindig is szerettem volna egy lovat, most lett egy marék lószőr, amit magaménak mondhatok. Vagy lószar. Ami jut.

Ezt meg most találtam a Fidesz közösségi oldalán:

Azért ezt beszéljük már meg, ha ilyen szépen összegyűltünk! Hogy mi van? Orbán Viktor már jóslással is foglalkozik? Vagy arról van szó, hogy ez nem jövőbelátás, hanem kijelentés? Pontosabban bejelentés? Márpedig ő marad a miniszterelnök – máshogyan nehezen (sem) lehet értelmezni ebben a kontextusban a politikai stabilitást -, tök mindegy, mi történik? Aki bármi módon – akár választás útján, akár a kormány lemondatásával – megpróbálja aláásni az ő hatalmát, azzal mi fog történni? Megy a böribe? Közéje lövet a drága miniszterelnök úr? Ilyen mondatot nem hogy demokratikus vezető, nem hogy politikus, de valamennyire normális ember sem ejt ki a száján. Kinek tetszik üzengetni, drága nemzeti kipcsak és egyben félázsiai vezénylő tábornok úr? A multiknak, hogy bátran hozzák csak az összeszerelő  üzemeket, lesz stabilitás és olcsó magyar munkaerő rogyásig? Nemzeti büszkeségileg, természetesen.

Nade miközben mi itt hülyeségekkel foglalkozunk, fontos változás történt az ország élén! Bizony. Aki nem lenne tisztában vele, annak elmondom, azért szoktak úgy fogalmazni maffiáék, hogy kormánypártOK, mert elméletben létezik egy KDNP nevű párt, ők ketten uralkodnak a Fidesszel, ezért nem beszélhetünk egypártrendszerről. Ne tessék keresni a pártot a szavazási listán, soha nem indult önállóan sehol, be sem jutna a parlamentbe, azt sem tudjuk, hányan vannak és ki támogatja őket. Na. Szóval most ennek a nagyon komoly jelentőségű pártnak volt rendkívüli közgyűlése, új frakcióvezető vette át a közkedvelt, nagy tiszteletnek örvendő Harrach Péter helyét.

Semjén Zsolt közölte: Simicskó Istvánt egyhangú szavazással választották meg a frakció élére.
    A KDNP elnöke elmondta: Harrach Péter eddigi frakcióvezető már korábban jelezte, hogy 10 év “frontszolgálat” után át szeretni adni a posztot. Abban állapodtak meg, hogy a ciklus feléig vezeti a kisebbik kormánypárt frakcióját – mondta a miniszterelnök-helyettes, aki egyúttal köszönetét fejezte ki a frakcióvezető munkájáért.
    Rámutatott: a kormánnyal való kapcsolattartást Simicskó István esetében is nagyban segíti majd, hogy korábban miniszteri feladatokat látott el.
    Utalt az új frakcióvezető küzdősportok iránti szeretetére és azt mondta, reméli, a képviselőcsoport élén is ezt a szellemiséget képviseli majd. (MTI)

Szóval ezek ott frontszolgálatosok. Értem. Akkor indokolt Simicskó küzdősportos eltökéltsége, bár még nem teljesen világos, hogy kit akar leverni. Remélem, nem a drágajó Orbán Viktort. Én mondjuk el sem tudom képzelni azt a közérdekű megfeszített munkát, amit egy frakcióvezetőnek kell végeznie a KDNP-ben, de biztosan. Ha nem is teljesen biztosan, akkor valószínűleg. Vagy ilyesmi.

 A kormánypárti frakcióvezetők dolga és feladata, hogy a kormányt támogassák – emelte ki, hangsúlyozva: ott lesznek a parlamenti küzdőtéren.

Ezt már Simicskó István mondta. Itt rohadjak meg, én valamiért azt gondoltam, a politikusok (tök mindegy, milyen beosztásban) feladata az ország szolgálata. Erre kiderül, hogy francfene. Remélem, Orbán Viktor fizeti Simicskó urat, mégpedig az adózott jövedelméből. Amennyiben mégsem, akkor valaki valamit nagyon rosszul tud. Igaz, nincs ezzel egyedül. Az összes – bukás előtt álló és már bukott (Schmidt Pál) – megélhetési politikus ebben a téveszmében éli az életét. Majd kell nekik szervezni valami továbbképzést az ellenállásban is, a böriben is. Ki hol lesz. Én a következő órákban alighanem az ágyban leszek, ezt javaslom mindenkinek.

Jó éjt, szép álmokat! Holnap ugyanitt találkozunk.

Mai cikkeink:

Talán most megértették, hogy hiába próbálják elkerülni a politikát, az nem kerüli el őket

Le kellene szállni a magas lóról

Olcsó gagyi

Az esélytelenek nyugalma

A magyar ember, az ő munkája meg az unokája

A libernyákozás nem a vége

Majd akkor ne tessék jajveszékelni

Mélyre ások

Csodavárás a gödör alján

Közösen a sötét verembe

Kommentek:

Tényleg egy különleges nép vagyunk. Nálunk nem csak a kipcsak vezér ül fordítva a dakota lován, hanem az ország lakosságának nagy része is.
Nincsenek tisztában a kötelességükkel, de még a jogaikkal sem. (Bár azt sokszor jobban hangoztatják a munkahelyeken.)
Nem tudják mit jelent, hogy tagnak lenni érdem, kiváltság, kötelezetség, szabályok betartása és betartatása bármilyen klubban.
Összekeverik az ország vezetőit egy munkahelyi vezetéssel. Azt gondolják, hogy a miniszterek diktálnak. Fel sem fogják, hogy egy választás azért választás, hogy bizalmat szavazzunk képviselőknek, kormányoknak az ország lakosságának vezetésére, pénzügyeinek kezelésére. Hisz a befizetett adónkból mi tartjuk el őket, tehát mi mondjuk meg, mit kérünk cserébe. Míg a munkahelyen a munkáltató fizet, vagyis ő diktál, ő közli az elvárasait.
El sem hiszik, ha bemennek egy hivatalba, azt nem azért teszik, hogy az alkalmazottnak 10-én legyen fizetése, de ugyan így a hivatali alkalmazott sincs tisztában azzal, hogy ő van az ügyfélért. Nem fordítva. És igaz ez az életünk bárnely területére.
Szumma szummárum. Tisztázni kell a fejekben a fogalmakat, helyzetismeretetet, szavak használatát, értékrendet, de elsősorban önmagunk megismerését. (S. Kiss)

Csak halkan szólok, mindenkinek van élete, legtöbbünknek családja. Legalábbi mindezeknek a romjai. Nem azért szavaztunk bizalmat a bennünket képviselőknek, hogy a magánjellegű problémáikon sajnálkozzunk, hanem hogy minket, szavazókat – és nem a pártjukat! – képviseljenek. Aki erre nem képes, az jobb, ha takarodik a közéletből, politikából. És itt jön a mezei polgár felelőssége, hogy ebből a szempontból is megválogassa, kire adja a szavazatát. Azután pedig kőkeményen számon is kérje az ígéretek teljesítését. Na pont ez nem megy ebben a gyógypedagógia-szintű, ajándékba kapott demokráciában. A jogait mindenki nagyon tudja, a kötelességekről meg szeretünk nagy ívben elfeledkezni. Aztán meg sírunk mint a fürdős alkalmazott, ha a sok megélhetési politikus a fejünkre nő (Éva)

A nap kommentje b33r-től:

Az ELVESZTEGETETT IDŐT nem lehet visszakapni.
Amit ma kihagysz, mint lehetőséget, AZ MÁR ELÚSZOTT.
Huszonegyedik századi Pató Pálok.
:(((

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!