December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarország többé nem tekinthető teljes értékű demokráciának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem véletlen, hogy Orbán nem fáradt el az Európai Parlament vitájára, amelynek témája a magyarországi jogállamiság helyzete volt, hiszen nem nagyon tudott volna mint hozzáfűzni az ott elhangzottakhoz. Magyarország helyzete nem változott, vagy ha igen, csak rosszabbá vált, aminek következtében ma már ki lehet jelenteni, hogy nem beszélhetünk ezentúl teljes értékű demokráciáról. Persze ez nem most alakult ki, de ilyet nyíltan kijelenteni azért elég súlyos.

Az Európai Bizottság a jogállamiság helyzetével kapcsolatos aggályok tekintetében nem tud pozitív fejleményekről beszámolni Magyarországgal kapcsolatban – jelentette ki az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Strasbourgban szerdán.

Didier Reynders, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének Az unió alapját képező értékek Magyarország általi súlyos megsértésének egyértelmű kockázata címmel rendezett vitáján azt mondta, az brüsszeli testület az EP által felvetett aggályok legtöbbjével egyetért.

Az Európai Bizottság továbbra is minden rendelkezésére álló eszközt felhasznál annak érdekében, hogy az Európai Unió közös értékeit megvédje – mondta az uniós biztos.

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő a vonatkozó EP-jelentéstervezet ismertetésekor azt mondta, a szöveg rögzíti: Magyarország többé nem tekinthető teljes értékű demokráciának, mivel a demokrácia és az alapvető jogok helyzete tovább romlott azóta, hogy 2018-ban az EP elindította ellene a 7. cikk szerinti eljárást. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!