Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magányos konzervdoboz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt hiszem, ez a legelkeserítőbb önleleplezés, amit mostanában láttam. Nem ártana gondolkodni – már akinek van mivel -, hogy mennyire nevezhető normálisnak, egészségesnek és az ország számára hasznosnak, ha a magyar kormányt bevallottan úgy utálják Nyugat-Európában, mint egy vödör molylepkét? Érdemes lenne esetleg a fideszes politikusok irodájában lecserélni a Nagy-Magyarország térképet egy világatlaszra, azon bejelölni Magyarországot és körülnézni, milyen országok veszik körül. Picit segítek: az Amerikai Egyesült Államok nem lesz köztük.

Az külön sírnivaló, hogy az izét vezető miniszter annyit ért a transzneműek problémájából, hogy milyen vicces dolog, ha már a férfiak is szülhetnek. Holott egyáltalán nem erről van szó, de a Fidesz – amelyik mélységesen tiszteli az ő szavazóit, és igyekszik mindig kiszolgálni a magas szintű szellemi igényeiket – erre a baromságra torzította a valóságot, és tolja ész nélkül. Ebben nem az a gáz, hogy az általában semmiből semmit nem értő mimagyarok közül egy sincs, aki el tudná magyarázni, pontosan miről és mit hazudik a kormánypárt. A nagyobbik baj az, amikor a kormány egy tagja, az elméletben írni és olvasni is tudó, igen magasan díjazott miniszter képéről sem ég le a bőr, és még csak azt sem tudom eldönteni, hogy valóban nem érti, miről van szó, vagy érti, de ez a feladat, segít hülyének nézni a saját szavazóikat.

 A magyar kormánynak ideológiai alapon lényegesen több barátja van az Amerikai Egyesült Államokban a Republikánus Párton belül, mint Nyugat-Európában – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary 2022 elnevezésű konferencián pénteken Budapesten.

   A tárcavezető a fórum második napját megnyitó beszédében azt hangsúlyozta: a Republikánus Párt fő irányvonalát tekintve lényegesen közelebb áll a magyar kormány felfogásához. Szerinte ez azért van, mert a nyugat-európai kereszténydemokrata jobboldal elfogadja, hogy a mércét a baloldal, a liberálisok, újabban a zöldek határozzák meg, és ezek között a szabályok között igyekszik működni.    
    Amikor az Európai Parlament határozatot hoz arról, hogy a férfiak is szülhetnek, akkor nem csoda, hogy sokan érezzük úgy, hogy kontinens főbb politikai irányvonala, a liberális-zöld-baloldali irányvonal nagyon eltávolodott tőlünk – mondta Gulyás Gergely. Hozzátette: ezzel szemben könnyű alternatívát mutatni, mert csupán azt kell mondani, amit a magyar alkotmány is kimond, hogy az apa férfi, az anya nő.
    Megjegyezte: azt már az alkotmány nem mondja, talán abszurditás is lenne, ha mondaná, hogy a férfiak pedig nem szülhetnek, de a “realitásoktól ma már az abszurditások nem állnak távol Európában”. Ezért rendkívül fontosnak nevezte, hogy világosan rögzítsék azokat a politikai álláspontokat, véleményeket, megkérdőjelezhetetlen és maguktól értetődő igazságokat, amelyek nélkül nem érdemes a politikában részt venni.
    A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a kormány 2010 óta nagyon sokat tett azért, hogy Magyarországon jelen legyenek a maguktól értetődő igazságok, ezeket senki ne kérdőjelezze meg, és az élet minden területén világosan megismerhetőek legyenek.
    Megjegyezte: Magyarországon a rendszerváltás után azok akarták megmondani, hogy milyen a liberális demokrácia, akik korábban a kommunista diktatúra működtetői közé tartoztak. Ők – folytatta – éppen azért tekintenek “fékezhetetlen gyűlölettel” a jelenlegi kormányra, mert ezt nem hagyta, és demokratikus választásokat nyert velük szemben 2010 óta negyedszer.
    Jelezte: Magyarországon van konzervatív sajtó és a think tank-világban is van egy erős polgári, jobbközép, konzervatív jelenlét, ami lehetőséget ad a politikai versenyre, és arra is, hogy az élet más területén is világossá tegyenek alapvető szabályokat.
    Ilyen szabálynak nevezte a gazdasági versenyképességet és azt, hogy mindenkinek legyen lehetősége dolgozni. Hangsúlyozta: 2010-ben megszüntette a kormány az “Egyesült Államokból nézve kifejezetten kommunistának tűnő” segélyezési rendszert, és állami közmunkaprogramot vezetett be. A kormány intézkedéseinek eredményeképpen a 12 százalékos munkanélküliség mostanra 3,5 százalékra csökkent, és egymillióval többen dolgoznak, mint egy évtizeddel ezelőtt – mondta, hozzáfűzve, hogy ez páratlanul nagy teljesítmény a rendszerváltoztatás óta eltelt 32 évben.
    Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány az ideológiából következő gyakorlati cselekvésben is el tudott érni eredményeket. Erre a Magyar falu programot hozta példaként, amelynek köszönthetően –  az urbanizációs hatásokkal szemben – elérték, hogy Magyarország 3200 kistelepüléséből 1200-ban nőtt a népesség.
    Szerinte ez is jó példa arra, hogy egy ideológiailag világos konzervatív politikának van gyakorlati következménye, és ha a megvalósítás jó, akkor gyakorlati haszna is lesz az ország, az egyének és a politikai közösség számára is.
    A miniszter az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union (ACU) által szervezett eseményen az amerikai republikánusoknak azt kívánta, hogy novemberben az időközi választásokon érjenek el nagy sikert, szerepeljenek jól azok a jelöltek, akik hasonló ideológiai alapokon állnak, mint a magyar kormánypárt.
    Gulyás Gergely reményét fejezte ki, hogy hosszú távon lesz Magyarországon olyan konzervatív kormány, amelyre az Egyesült Államok mindenkori kormánya partnerként tekinthet, és jelezte, bízik abban, hogy eljön az az időszak, amikor konzervatív elnök és mindkét házban konzervatív többség lesz az Egyesült Államokban. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!