Február 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ma is jó lenne tudni, hogyan működik a diktatúra

Gulyás Gergely rendkívüli módon megokosodott, mióta ő lett Lázár János. És olyan szépeket tud mondani, hogy igazán. Remélem, jó ritmusban sikerül haladni a diktatúra természetének feltárásával és gyorsan eljutunk napjainkig.

Annak kifejezetten nagyon örülök, hogy Gulyás Gergely leszögezte, ezek szerint volt nála kalapács is. De esetleg nem kellene az egypártnak olyan ütemben nyomulnia az igazságszolgáltatásban és akkor mindjárt nem sérülne annyira. Tessék kedves szólni Polt Péternek és Handó Tündének is erről a nem sérülésről, hátha ők még nem értesültek róla! Köszi.

Szükségünk van a diktatúra működéséről való tudásra, kik és milyen alapon döntöttek emberéletekről – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az 1956 utáni megtorlás adatbázisát bemutató konferencián Budapesten, pénteken.

Gulyás Gergely közölte: az adatbázist létrehozó Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) a maga összetettségében mutatja be a rendszer működését.
    Kiemelte ugyanakkor, hogy bár gyakran elégedetlenek vagyunk a jogállam helyzetével, értékelni kell a rendszerváltás óta e téren elvégzett munkát.
    Az igazságszolgáltatás függetlensége semmilyen sérelmet nem szenvedhet – szögezte le.
    A NEB a Kúriával és a Legfőbb Ügyészséggel együttműködve az 1956-os megtorlások feldolgozásának első lépésében 126 kivégzéssel záruló per 231 halálos áldozatának, valamint sok száz nyomozónak, ügyésznek, bírónak az adatait tette közzé a perek56.hu internetes oldalon. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS