Augusztus 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lenyűgöző, amikor ordas eszmékkel házaló hazafiak megsértődnek, ki vannak borulva és nem értik

Hejjhó! Kezdjük mókával ezt a különleges január 10-ét (alig bírtam aludni az izgalomtól, hogy vajon a ‘szterelnökúrt sikerült-e szintbe hozni a mai nap kihívásaival), annál is inkább, mert a NER sajnálatos módon nem kizárólag az állam egyetlen és megismételhetetlen vezetőjének varázslatos-bódító személyisége (irónia) miatt prosperál még mindig, hanem kellenek hozzá az olyan nélkülözhetetlen téglák és olajozottan működő fogaskerekek vagy, mint például az alábbi:

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke bocsánatkérésre szólítja fel Botka Lászlót Szeged polgármesterét, mert szerinte a szocialista politikus azt sugalmazza, hogy a Fidesz megvásárolta a Mi Hazánkat. A pártelnök szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: elegük van abból, hogy azért, mert a Mi Hazánk nem hajlandó csatlakozni a balliberális tömbhöz, szocialista, DK-s és jobbikos politikusok folyamatosan a Fidesz csatlósának nevezik őket. (MTI)

Aztán ha már úgyis a fővárosban volt dolga és Volner János éppen nem ért rá, be is viharzott az Echo Tv-be kedélyeskedni az állampárt ügyeletes mikrofonállványával (hogy az ATV-ben is sikerült futnia egy kört, már nem is mondom), ugyanazzal, akinek műsorából Hajnal Miklós a minap kisétált, aki így vezette fel a műsort:

Úgy tűnik, hogy kialakult a biokémia a Demokratikus Koalíció és a Jobbik között. Korábbi ellenfelek kart karba öltve tüntetnek a kormány ellen. Ön mit gondol (…) mennyire erős a vágy mondjuk Varga-Damm Andreában az iránt, hogy mondjuk Niedermüller Péterrel egy puszit váltsanak a színpad mögött?   

És tényleg. Vajon miért nevezik a Fidesz csatlósainak ezeket az alakokat? Engem mindig lenyűgöz, amikor melldöngető, ordas eszmékkel házaló hazafiak megsértődnek, ki vannak borulva és nem értik. Elmagyarázom. Nem Botka László az egyedüli, aki szerint egyenesen a Fidesz zsebéből lóg ki ez szélsőséges alakulat, szerintem olyanok is vannak, akik úgy gondolják, a Fidesz vezényelte le ennek a frusztrált szerveződésnek a létrejöttét. Megejtő, ahogyan a Fideszt szélsőjobbról előzve ekézik, szidják az ellenzéket, a Jobbikot, és hozzák a kötelező gyurcsányozást, miközben minden második mondatukkal imádják, helyeslik a kormány intézkedéseit, ahogyan a legelvetemültebb fideszes propagandistákat túlszárnyalva parádéznak a fideszes médiában és ráncolják a homlokukat azon, hogy micsoda színjáték, amit az ellenzék művel. Szerintem ezért nem szükséges külön pártban ücsörögni és mímelni az ellenzékiséget, majd önérzetesen megsértődni, amiért annak neveznek, aminek látszunk. By the way: Toroczkai két héttel a parlamenti választás előtt még ezzel a szöveggel nyomult:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom egy 15 ezer fős közösség, becsületes, tisztességes magyar hazafiak hatalmas közössége. A lehető legjobb helyen vagyok.

Aztán alig telt el három hónap és 2018. június 23-án Mi Hazánk Mozgalom ex-jobbikos haverjai a Fidesz valamennyi gyűlöletkeltő, ócska gazemberségének harsány túllicitálásában, létrehoztak egy új szerveződést (mert az elvek és a meggyőződések, ugye), amelynek illusztris tagjai azóta is egymás tyúkszemére taposva igyekeznek az összes létező állampárti médiakanálison bizonygatni, hogy miközben persze a kormánnyal is vannak kisebb problémák, az ellenzék miatt tartunk ott, ahol. Úgy vélem, még az ellenzékiség látszatához is kevés az, hogy valaki harsányabban balliberálisozik és gyurcsányozik, mint az állampárt propagandagyára együttvéve. Nem tudom, ki az, akinek itt bocsánatot kellene kérnie és miért.

Ha már ilyen sok időt fordítottam Toroczkaira (hátha nem hiábavalóan), megemlíteném: ahhoz képest, hogy szerinte is bohózat, amit az ellenzék a túlóratörvény kapcsán művel, hülyéskedés, ami az MTVA-nál történt, azért nem csak az idióta ellenzék, hanem az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) is nehezményezi Orbánék pofátlanságát. Tudom, hogy a legegyszerűbb lesorosistázni ezt a szervezetet is, de a lényeg mégis csak benne van abban a levélben, amelyet az ESZSZ főtitkára küldött a szent tudatrepedésnek, és amelyben azt írja: a Munka Törvénykönyve változásai jelentősen rontják a munkavállalók helyzetét, sértik a pihenéshez, az egészséges élethez való jogot, és veszélyeztetik az Orbán-kormány által oly sokszor említett családi élet szentségét. Tudom, hogy ezt is magasról leszarja a miniszterelnök úr, de én a helyében akkor sem aludnék oly nagyon nyugodtan, ha tudnám: a királyságomat rövid távon nem veszélyezteti semmi.

Ennek a királyságnak amúgy teljes mértékben hiánycikke volt a Golgota című Munkácsy-festmény (pedig szegény-szegény Lázár mennyit hadakozott érte), de hála legyen, Pákh Imre immár kötélnek állt, úgyhogy a kormány végre megvette. Mindössze 3 milliárd forintba került, csak azt nem tudom, hogy Habony szipákolószobájába vajon befér-e, vagy falat kell bontani. Robi kolléga szerint, ha sehogy nem megy, majd felvágják a festményt igény szerint. Ööö…

Ebben a királyságban az úgy van továbbá, hogy miközben a gigantikus korrupciós, azaz bűncselekmény szagú ügyekkel haveri kapcsolatot ápoló Tiborczok, Rogánok és egyéb humanoidok szabadlábon vannak, miközben a hivatalos személyeket bántalmazó NER-verőlegények ellen még csak nyomozás sem indult, a Momentum elnöke ellen már munkába lendült a Polt fejétől bűzlő elsikálóhivatal. Fekete-Győr András az egyik decemberi tüntetésen emelt a magasba, majd dobott el egy füstgránátot. Mint kiderült, a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz az ügyben, és – beszarás – ebben a virágzó jogállamban (amivel a Toroczkai-féléknek a világon semmi bajuk nincs), hogy a nyomozás már december 18-án elindult. Így kell ezt, elvtársak, még a látszatát sem szabad sugallni annak, hogy itt mindenki egyforma jogokkal és kötelezettségekkel bír, és hogy mindenkinek egyformán kell felelnie az általa elkövetett tettekért.

Pillanatnyilag annál triviálisabb példát nem tudok hozni annak alátámasztására, micsoda következmények nélküli trágyadombot hozott össze a NER pár év alatt, a morális züllés milyen feneketlen szakadékait ásta meg alattunk, mint Hadházy Ákos esetét. Akiről tavaly a választás előtti lejáratási kampány csúcsán terjesztette el a Bors nevű pöcegödör, hogy egy családi ház árát költötte hobbirepülőzésre. Most kiderült, hogy a rendőrség nem bírta kinyomozni, ki lopta ki Hadházy Ákos autójából a politikus pilótatáskáját. A szekszárdi kapitányság felfüggesztette a nyomozást, annak ellenére, hogy az akkoriban Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Bors a táskával együtt eltűnt repülési dokumentációkból származó adatok alapján lejárató cikket jelentetett meg internetes oldalán. Nos, mint kiderült: a szennylap által lehozott cikket egy ismeretlen személy dobta be a szerkesztőség postaládájába. Vagyis a Borsnak semmilyen bizonyítéka nem volt, amikor megalapoztak egy Hadházy-ellenes kampányt, egy névtelen levélből kreáltak sztorit, ami végighullámzott az egész fideszes salakmédián és aztán hivatalos állásfoglalásként landolt az állampárt politikusainak mosdatlan szájában. Ilyen aljadék bandát a világ nem látott.

Mindegy is, ameddig a szent tudatrepedés kiáll a mikrofon elé, én búcsúzom. Nem tudom, nekem valamiért ez a feldolgozás tetszik, nem jobban, mint az eredeti, de akkor is. Úgyhogy zene és jövünk vissza!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS