Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lejáratási szándékkal készített, hazugságoktól hemzsegő

Hahó szalonnások (gondoltam, lenyúlom Orbántól a hahófészbukosok rigmust, úgyse áll túl jól a menekülőművész úrnak)! Szép szombat reggelt mindenkinek, aki elkövette azt a kapitális hibát, hogy ebben a korai órában ébren van. Állítólag megjött a tél (mintegy 10 fokkal esett vissza a hőmérséklet), de én ezt nem hiszem el senkinek, még Róbert gidának se, akiről tudjuk, hogy hajlamos az évszakok és az időjárási viszonyok fölött indokolatlanul kétségbe esni.

Attól viszont szerintem mindenkinek kétségbe kellene esnie, aki tegnap este látta Kásler Miklós utolsó polihisztor produkcióját a HírTV-n, ahol két tökéletes mikrofonállvány kérdezgette az Emmi vezetőjét arról, amihez ért: vagyis  mindenről. Igen, tényleg még mindig az Emmi mammutminisztérium mindenhez mindenkinél egy kicsivel jobban értő vezetőjéről beszélünk, és mivel több mint 40 perce szerintem senkinek nincs az elborzadásra, kiemelem a számomra legborzasztóbb, bár távolról sem ismeretlen passzust e korszakos zseni Gajdics és Szentesi-Zöldi szervilis alákérdezése által megtámasztott expozéjából:

A lényeg az, hogy a Tízparancsolat egy tökéletes erköcsi kódex, egy tökéletes hittankönyv és majdnem azt mondom, hogy egy tökéletes népegészségügyi program. Hiszen amit most több száz oldalba’ összeállítunk, tulajdonképpen a Tízparancsolatból következik. Amely nem jelenti azt, hogy ugyanezek a gondolatok ne jelennének meg máshol is. 

Remek és pláne megnyugtató. Úgy látszik, ezt képtelen elengedni a professzor úr, és ahogy az egészségüggyel kapcsolatos álhírek csokra naponta beleömlik a pofánkba (az egyébként valóban álhír volt, hogy az ország egyik legkiválóbb, korábban kirúgott szívsebészét visszavette volna az Országos Kardiológiai Intézet), úgy tűnik egyre elkeserítőbbnek a helyzet. Mi lenne, ha csak egy egyszerűen normális, az általa felügyelt területeket nem az alufóliasisakon keresztül szemlélő szakember állna a tárca élén, aki nem a metafizikai lamentálás és megideologizálás nagymestere lenne, hanem legalább időnként találkozna a valósággal.

Mentségére szolgáljon, hogy az állampárt, amelynek kötelékeiben védi az elhülyülést, szinte kivétel nélkül csak ilyen figurákból áll. Itt van például az ex-SZDSZ-es Halász János (de rég nem hallottam róla, és milyen jó volt az úgy), aki tegnap szégyen nélkül hazudta bele a kamerákba, hogy az ALDE Group által készített animációs kisfilm, amely az európai közpénzekből gazdagodó Orbán-dinasztiát mutatja be, valójában a talpig tisztességes magyar kormánypárt elleni támadás. A bevándorláspárti erők részéről. Kikezdhetetlen érvelés:

– Először is ez egy lejáratási szándékkal készített és hazugságoktól hemzsegő videó. (…) Az európai választási kampány elkezdődött (…), és tudjuk, hogy a liberálisok a legnagyobb migránspárti csoport, és ők erőltetik a migrációt, és aki ennek az útjában van, mint Magyarország és Magyarország kormányfője – mert mi a migrációt meg akarjuk állítani, és meg is állítottuk itthon – ezért ezeket a politikusokat, ezeket az országokat le akarják járatni. Ezért támadják Magyarországot akár ilyen kampányfilmmel és ezért támadják Orbán Viktort.

– RTL Klub: Tehát amik ezekben elhangzanak, adatok, számok, azokból semmi nem igaz?

– Az előbb válaszoltam, az első mondatom pontosan érvényes most, ha újrakérdezi, akkor is. 

Tehát ha jól értem, a választási kampány mindig mindenhol a hazugságokról szól. Mondjuk, a Fidesznek nincs is oka másból kiindulni, mint saját magából, azzal a különbséggel, hogy itt kilencedik éve folyamatosan dübörög a választási kampány. Másfelől a jól bevált maszlag: akármilyen korrupt gazemberségre, akármilyen létező adatsorra csuklóból kell rávágni, hogy migráció és máris meg van cáfolva minden. Megy ez még egy darabig szerintem is, a faéknek megtiltani nem lehet, hogy törjön-zúzzon-pusztítson, ettől még hallgatni is kínos ezt a hamis bőgést.

Közben Kósa Millárdosörökség Lajos szintén szépen eltűnt a végeken. Nem baj, mert a Svájcból hazaszállított, állítólagos gigaörökségét váró csengeri asszony írásos vallomást tett pénteken, amelyben egyrészt kitart amellett, hogy létezik az eurómilliárdos vagyon, ami őt illeti, másfelől a legokosabb Lajosról is megemlékezik. Az asszony ügyvédje szerint Sz. Gáborné kezdeményezte, hogy a Kósa mestert tanúként hallgassák ki abban a perben, amelyben azzal gyanúsítják, hogy 2013 és 2018 között 368 millió forintot csalt ki különböző cégektől/magánszemélyektől azzal az ürüggyel, hogy e kölcsönök révén tud hozzájutni 1300 milliárdos örökségéhez. Ebbe a buliba csöppent bele Kósa, akitől a csengeri háziasszonyok gyöngyének ügyvédje szívesen megkérdezné:

ha szerinte nem volt hagyaték, akkor miért kötött az asszonnyal különböző megállapodásokat, szerződéseket?

Mint tudjuk, Lajosunk érvelése már eddig is kikezdhetetlen volt. Ő valójában áldozat, semmiről semmit nem tudott, őt átverték, hátba támadták. Arra viszont volt esze, hogy rámozduljon a mesés összegekkel kecsegtető ígérgetésekre.

Miközben a kormány a kampány előtt szétszórt milliárdokat rezzenéstelen pofával kéri vissza az önkormányzatokról, van pénz mindenre is. Például közel 4 milliárd megy a fideszes Balázs Péter vezette Szigligeti Színház felújítására, 310 millió forintot adnak a libanoni Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyháznak, hogy a Kessrouan régióban tervezett projektjeiket megvalósíthassák. Mondjuk ahhoz képest, hogy tavaly 463 millió forinttal támogatták a libanoni templomok felújítását, szinte szóra sem érdemes, hogy május óta közben több mint 1300 családot lakoltattak ki Magyarországon.

Nem baj, mert a városligeti Magyar Zene Háza tervezési díja meg az eredeti szerződésbe foglalt 740 millió forint helyett 1 milliárd 51 millió forintra emelkedett. Van ilyen, még akkor is, ha ezúttal sem Tiborcz, sem Mészáros nem ólálkodik a projekt körül. Ettől még szóra érdemes ez a bagatell 311 milliós emelkedés, pláne azért, mert a vázlatterv, az engedélyezési terv és a teljeskörű kiviteli terv elkészítésének eredeti véghatárideje múlt év július 26. volt, azt közben többször módosították. Most meg már inkább nem is írtak határidőt a vonatkozó közleménybe. Amúgy az olimpia és a vizes vébé drágult még mostanában, nem tudja valaki?

Najó, ne legyek igazságtalan, iderakom ezt is: tegnap Matolcsy Rómeó emelkedett szónoklatának kíséretében átadták a az egykori budai Óvárosháza felújított épületét a budai Várban. 4 milliárdba került az is, de minden pénzt is megért. Az MNB fóbiás unortodox elnöke szerint kilenc szellemi műhely működik majd a „bölcs várban”, a tudás házában, az épületben egyebek mellett 3 doktori program, köztük a Széchenyi Egyetem angol nyelvű doktori iskolája, 2 alapítvány, könyvkiadó és érmekiállítás is helyet kapott. Hát ha Matolcsy szellemének műhelyei lesznek ezek is, akkor itt van még egy indok arra, hogy mindenki üljön át egy másik országba. Annak ellenére is, hogy Rómeó szerint

az épület is azt jelképezi, hogy Magyarország 2010 után megtalálta helyét a világban, Kelet és Nyugat között jelképes hídfőállást teremtett.

Látjuk, György, látjuk és érezzük is! Ki is ráz a hideg tőle(tek) rendesen. Búcsúzóul egy újabb világsiker: a U2 tegnapelőtti madridi koncertjén Orbán Viktor is jelen volt. Ja, nem úgy, ahogy a moszkvai futball vébén, hanem Bono szavain keresztül, aki Európa emblematikus szélsőjobboldali vezetői között emlegette. Hát mit lehet erre mondani? Az illetékeseknek ez elismerés. Mármint Marine Le Pen asszonysággal, vagy a svéd újnácikkal egy kategóriában futni. Ha meg mégse, akkor az van, hogy Bono is beleavatkozik az EP-választásokba, mert Soros. (Amúgy propagandisták figyelmébe: itt a bizonyíték, hogy ne kelljen sokáig keresni.)

Ha nem baj, akkor most nem merülök már el a mocsaras oldalon, ahol mindig süt a nap, és mégis mocsár van, ellenben jó hétvégét kívánok mindenkinek, az ősznél nincs is szebb évszak, élvezzék ki!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS