Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet, hogy hamarosan statáriális bíróságok is felállnak

Pálinkás, pacalos szép estét! Már tegnap is biztos volt, de mára még annál is biztosabb, hogy ártunk és ormányunk teljesen megháborodott a közeledő választás örömére. Vagy csak úgy, önszorgalomból. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint csak az politizálhat, akit megválasztottak – ha tudja valaki, mikor volt a kormányszóvivő választás, az jelentkezzen a kicsi kezével -, Németh Szilárd azonban már ott tart az evolúciós bungee jumpingban, hogy kitiltogatja az ellenzéki politikusokat a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, mert azok árulók. Én nem tudom, hová lehet ezt még fokozni. Lehet, hogy hamarosan statáriális bíróságok is felállnak és mindenkit példásan megbüntetnek, aki nem fideszes.

Mindeközben:

Független jelöltként indul Hernádi Gyula orvos, korábbi szocialista önkormányzati képviselő a február 25-ei hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson.

Egy megyei jogú városban tarthatatlan, hogy a baloldalnak ne legyen jelöltje – mondta Hernádi Gyula hétfőn az MTI-nek. A felmérések szerint a hódmezővásárhelyiek harmada baloldali elkötelezettségű, és bár sokáig várt a döntéssel, úgy gondolja, nem lehet cserbenhagyni ezeket a szavazókat – tette hozzá.
Hernádi Gyula fontos feladatnak tartja a Hódmezővásárhelyen megkezdett fejlesztések – az ipari park bővítése, az elkerülő utak és a tram train építése – megvalósítását, emellett a szociális gondoskodás kiterjesztésén, az életkörülményeknek, a város megtartóképességének javításán akar dolgozni.
Hernádi Gyula 2002-től 2010-ig képviselőként dolgozott a hódmezővásárhelyi közgyűlésben. A 2002-es önkormányzati választásokon az MSZP, az SZDSZ, a Centrum, a Munkáspárt és egy civil szervezet, majd 2006-ban az MSZP és egy civil szervezet jelöltjeként indult a polgármesteri posztért.
Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. Február 25-én a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán alpolgármester, független jelöltként pedig Márki-Zay Péter közgazdász indul. (MTI)

A HVG szerint a hódmezővásárhelyi MSZP meg van döbbenve és kizárják Hernádi Gyulát a pártból. Én mondjuk nem találtam erre vonatkozó közleményt sehol, de biztosan úgy lesz.

Bajnai Gordon is megszólalt a Facebookon. Idézem:

Az EU Csalásellenes Hivatala szerint a miniszterelnök egyik veje, Tiborcz István cége 2011-15 között szabálytalanul nyert el 12 milliárdnyi pályázatot. Az Orbán-kormány szerint ezért a pályázatot kiíró Bajnai-kormány a hibás.

Talán valóban gondosabban jártunk volna el, ha a pályázatban feltüntetjük, hogy a pályázókra nézve kötelező a VII. számú parancsolat, a kormányszóvivőkre pedig a VIII.

Persze azt gondoltuk elég, ha a Bibliában benne van…

Na erről van szó! Bajnai Gordon azt hiszi, hogy észérvekkel, bizalommal valamire is menni lehet ebben az országban. Francfenét. Már régen tudhatná, hogy ez nem így működik. Megnyert egy csomó rágalmazási pert fideszesek ellen? Meg. Tudnak róla a kéményen dolgozó kisemberek? Nem. Azt tudják, hogy liba.

Nemrégiben némi reményt adott az állatkínzás ellen küzdő szervezeteknek és civileknek, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság, azon belül Jeney Ivánné bíró letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a lényt, aki újságpapírból tüzet rakott egy sünin és nagy örömmel nézte az állat kínlódását. Szította a lángokat, közben menekülni sem engedte a szerencsétlen állatot. Az végül hosszas szenvedés után pusztult el. Jeney Ivánné bírónő kimondta, amit sok bíró oly rég óta nem tud kimondani. Hogy a bűnös bűnhődjön. A kerületi ügyészség az ítélet ellen a büntetlen előéletű vádlott javára, enyhítésért, a végrehajtandó szabadságvesztés tartamának mérséklése érdekében fellebbezést jelentett be. Az ügyészség. Mert a kedves illető eddig még nem kínzott halálra egy állatot sem. Vagy legalábbis eddig nem derült ki. Úgy is kell, felfüggesztett ejnye-bejnye. Az ügyészség kedves munkatársainak mutatok valamit.

Csutkarozi Menedéke

Csutkarozi Menedéke

Ő Iron. Valaki – vélhetőleg egy vascsővel, vagy feszítővassal – mellkason és nyakon szúrta. Két borzalmas, tátongó sebbel, rommá tört állkapoccsal (a fotón az a szörnyű dolog külső rögzítés, miután állkapcsot gipszbe tenni nem lehet) a kutya életben maradt. És még mindig bízik az emberekben! Így képes még mindig nézni:

iron1

Ő Jankó. Egy éves, még szinte gyerek. Valaki baltával fejbe verte és zsákba kötve kidobta. Jankó most az életéért küzd, a Noé segítségével.

janko

Mennyi ilyen bántalmazott állat kerül időben orvoshoz? Hányat tudnak megmenteni civilek és civil szervezetek? Ezerből egyet? Vagy annyit sem? Ha véletlenül ki is derül az állatkínzás, ha meg is találja a rendőrség a tettest, szinte mindig felfüggesztett büntetés a vége. Mert egészen odáig, ameddig nem kötötte a kutyát az autó után, nem dobta ki a macskát a nyolcadik emeletről, nem kínozta, verte, szurkálta, égette halálra a neki kiszolgáltatott állatot, addig olyan jó ember volt.

És akkor az aktív állatkínzók mellett ott vannak a passzív állatkínzók. Ő Zénó, szintén a Noé Állatotthon Alapítvány mentettje. Zénót kidobta a gondos gazdi, vagy a gondos szaporító. A kiskutya súlyos – teljesen gyógyítható, de mostanáig kezeletlen – bélfertőzésben szenved, a szeme is beteg, szintén az elhanyagoltságtól. Halott kis társát szorongatva, rettegve sírt az utcán.

zeno

Hány megkínzott, élve elásott, halálra éheztetett, összeégetett, megszurkált, agyonvert állat kell ahhoz, hogy megértsük: ők élőlények? Fáznak, félnek, éheznek szenvednek.

Aki képes megkínozni egy állatot, az előtte sem volt jó ember és utána sem lesz az. Az egyetlen, ami talán gátat tud szabni ennek, az a büntetéstől való félelem.

Ma ezeket olvashattátok nálunk:

Ember legyen a talpán, aki képes lesz valamit is újjáépíteni e leharcolt trágyadomb helyén

Ha hagyod, hogy mások éljék az életedet, az nem a te életed lesz

AKKOR IS! ÉTELOSZTÁS!

A magyar kultúra nevében

Kell még valamit mondanom, Zolika?

Szél Bernadett lyukat fúrt Németh Szilárdba

Hány kerti törpe fog hawaii körútra menni közpénzből?

Antikrisztus

A nap kommentje Zsolttól:

A végén még átnevelő táborba kerül, aki nem hisz a Soros tervben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS