Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassan már senki sem hisz a magyar hatóságoknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,175,810 forint, még hiányzik 1,824,190 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Közbeszerzési Hatóság azt állítja, hogy az EB magyar jogállamiságról szóló jelentésében súlyos hibát követett el, hiszen a vagyonkezelő alapítványok nem élveznek mentességet a közbeszerzések alól. Állításuk szerint ezt még korábban elmondták az EB-nek, de ezt a szervezet figyelmen kívül hagyta. Lehet persze, hogy törvény szerint ez valóban igaz, csak pontosan látjuk, hogy Magyarországon már évek óta nincs erre valódi példa. Azok kapják a pénzeket, akik a rezsim számára fontosak, ezzel meglopva a magyar és uniós adófizetőket egyaránt. Ezzel jól láthatóan az EB is pontosan tisztában van, ezért nem vette komolyan a Közbeszerzési Hatóság magyarázkodását. Kezd egyre nagyobb slamasztikába kerülni a magyar kormány, hiszen lassan már senki sem hisz a hazugságaiknak.

“Súlyos tévedésre” hívta fel a figyelmet az Európai Bizottságnak a magyar jogállamiságról szóló jelentésében a Közbeszerzési Hatóság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

A bizottság tévesen állítja, hogy a vagyonkezelő alapítványok mentességet élveznek a közbeszerzési kötelezettség alól – írta a hatóság. “Az igazság ezzel szemben az, hogy a (…) törvény nem erről, hanem ennek éppen az ellenkezőjéről rendelkezik” – közölték. A hatóság tudatta: a közbeszerzési törvény az általános szabályok alkalmazását írja elő ezekre az alapítványokra is az ajánlatkérői minőség vizsgálatakor. Az általános szabályok alapján a vagyonkezelő alapítványok és az általuk fenntartott felsőoktatási intézmények – közjogi szervezetként – ajánlatkérőknek minősülhetnek. A közjogi szervezetek pedig nemcsak az uniós forrásból finanszírozott, hanem valamennyi beszerzésük tekintetében kötelezettek a közbeszerzési eljárás lefolytatására – közölte a Közbeszerzési Hatóság.

Ennek hiányában az érintett alapítványok és felsőoktatási intézmények – támogatásból megvalósuló beszerzések esetén – a támogatás okán is ajánlatkérő szervezeteknek minősülhetnek – írták. Minderről a Közbeszerzési Hatóság részletes magyarázatot adott az Európai Bizottság képviselőinek a jelentés előkészítésekor, de ezt a szervezet figyelmen kívül hagyta – tudatták. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!