Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Különösen most visszataszító ez a melldöngetés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nemzetpolitika területén a magyar kormány alapvetése, hogy minden magyar felelős minden magyarért, ezért döntöttek úgy, hogy a nemzet legfontosabb döntéseibe minden magyart be kell vonni, minden magyar véleménye számít.

– miután a választókerületében élők múlt héten a legnagyobb kánikulában ivó- és mosakodásra alkalmas víz hiányában élvezték a nem létező klímaváltozás és a rezsicsökkentés minden boldogságát, Menczer képviselő, aki egyben a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára ma a 25. ELTE Kárpát-medencei nyári egyetem ünnepélyes megnyitóján döngette a nemzeti kormány mellét emígyen. Hogy tudniillik mi mindent tett a határon túli hálás magyarokért az Orbán-kormány, amelyik soha nem akart beleugatni az életükbe, mindig csak azt kérdezte tőlük, hogy miben tud segíteni, és ennek megfelelően teljesítette is mindig minden óhajukat.

Most, hogy éppen 405 406 407 408 409 forintnál is többe kerül egy euró, rohad a forint vásárlóereje, üres az államkassza és a korrupt magyar kormány miatt Brüsszel se küldi a Magyarországnak egyébként járó uniós támogatásokat, különösen visszataszító ez a melldöngetés. Ha példának okáért nem néznék kreténnek és nem rágalmaznák az emberhez méltó bérezésükért küzdő magyarországi pedagógusokat, ha nem véreztetnének ki magas színvonalú kulturális intézményeket pártpolitikai aljasságból, ha már minden gyerek jóllakott volna, aki nem azért nem eszik, mert nem éhes, ha nem egy komplett, közpénzből csilliárdos Orbán-dinasztia állna teljes súlyával az ország nyakán, és alapvetés lenne, hogy a nyári 40 fokban senki nem kényszerül nélkülözni az ívóvizet, akkor is ízléstelen lenne olvasni az alábbi önfényezést. Nem azért, mert bármi baj lenne a magyar közösségek támogatásával, hanem mert miközben a határon túliaknak nagyon helyesen nem akarják megmondani, hogyan kell élniük, a határon belüli magyaroknak tizenkét éve belepofáznak az életükbe, és egyáltalán nem tűnik úgy, mintha számítana a véleményük, ha nem imádják a vérük árán a Pártot.

Ha az ország gazdasági felzárkóztatása csak feleannyira fontos lett volna, mint a NER-oligarchia feltőkésítése és a határon túli közösségek szavazatainak megvásárlása gazdasági megerősítése, akkor most nem kellene naponta ötvenszer felöklendezni azt a hazugságot se, hogy minden baj okozója a háború. Mindazonáltal Menczer sportriporternek jár a hátba veregetés, fültővakarás: a Rogán-kottát kiválóan felöklendezte.

318 ezernél is több határon túli szavazat érkezett az áprilisi választáson, s ez azt mutatja, hogy a magyar kormány és a külhoni magyarok törekvése találkozik. A magyar kormány számít a véleményükre, a külhoni magyarok pedig szeretnék kifejezni azt.

Az elmúlt években tízszeresére növelték a nemzetpolitika kormányzati támogatását. Ugyanakkor nem Budapestről akarják megmondani a külhoni magyar közösségeknek hogyan kell élniük, hanem megkérdezik, mi az, amit tehetnek értük. Az egyik legfontosabb kérés az volt, hogy segítsék a külhoni magyar közösségeket gazdaságilag megerősödni. Ezért indítottak gazdaságfejlesztési programokat, amelyek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Több mint 60 ezer vállalat és vállalkozás kapott támogatást összesen 200 milliárd forint értékben, és azt vállalták, hogy 400 milliárd értékű beruházást hajtanak végre. Emellett 900 bölcsőde és óvoda újult meg, illetve épült, s így 300 ezer gyermek számára tették lehetővé az anyanyelvi oktatás, nevelés lehetőségét. 1600 határon túli területen található templomot hoztak rendbe, újítottak fel, illetve építettek. Rendkívül fontosnak tartják az egyházak szerepét a nemzet, és az identitás megtartásában. Folyamatosan segítik továbbá a sport beruházásokat, az infrastruktúra fejlesztéseket.

Szeretnének jóban lenni minden szomszédos országgal, és számos lépést tudtak tenni a kapcsolatok fejlesztése érdekében.
A háború előtt a kárpátaljai magyar közösség több jogfosztást is kénytelen volt elszenvedni. Világossá tették, ez elfogadhatatlan, és mindig kiállnak a kárpátaljai magyarság mellett azért, hogy jogaik ne szűküljenek, hanem bővülhessenek.

A magyar kormány a háború kitörése után úgy döntött, hogy a korábbi konfliktusokat félreteszi az ukrán féllel időlegesen, és minden lehetséges módon támogatja Ukrajnát.

Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre: mintegy 800 ezer menekült érkezett hozzánk, és azokat, akik tartósan itt szeretnének maradni, segítik a munkavállalásban, illetve a gyermekek iskoláztatásában. Közel 2 ezer tonna segélyszállítmány szállítottak a szomszédos ország területére.

Alapvető biztonsági érdek, hogy a háborúból Magyarország kimaradjon. Ez a kárpátaljai magyarságnak is alapvető biztonsági érdeke, ezért is döntöttek úgy, hogy nem szállítanak fegyvereket és katonákat sem küldenek.

Mi a béke pártján állunk, a jelenlegi helyzetre az egyetlen megoldás a béke. Minden baj, kihívás okozója a háború, egyetlen helyes és jó válasz a béke, minden erővel támogatják az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalásokat. Örülnének, ha többen beszélnének ezen a hangon, mielőtt nagyobb baj történne. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!