Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közpénz a civil szervezeteknek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áprilistól játszóterek, temetők és helyi civil szervezetek fejlesztésére is lehet majd pályázni a Magyar Falu Program keretében. Érdekes kombináció ez mondjuk, de ha csak a hírt olvassuk, akkor akár örülhetünk is ennek. Már ha valóban azok a települések kapják meg ezeket a pénzeket, amelyeknek erre valóban szükségük is van, és nem alakul ki hasonló helyzet, mint a falusi piacok körül, ahol is 20-25 milliókért építettek fel pár bodegát a település egyik részére úgy, hogy termelők egyébként nincsenek is a környéken. Játszóteret is oda érdemes építeni, ahol gyermek is van, ezért bőven lehet, hogy ezt a projektet is sikerül úgy elbaltázni, hogy majd valami olyan településre építenek játszóteret, ahol a legfiatalabb a nyolcvanas éveit tapossa.

A hírben a legérdekesebb talán a civil szervezetk fejlesztésére szánt pénz, hiszen ha valakiket gyűlöl a kormány, akkor azok a civil szervezetek. Pont ezért lehetséges az, hogy majd szépen létrehoznak „civil szerveteket” azok, akik kormányzati pénzeket szeretnének, aztán szépen ellopják az erre szánt adóforintokat. Mert valahogy nem hiszem, hogy a valóban hasznos, ám a kormány által gyűlölt szervezetek akár egy forintot is kaphatnának majd. De ki tudja, csodák néha vannak.

Magyar Falu Program – Áprilistól játszóterek, temetők és helyi civil szervezetek fejlesztésére is lehet pályázni

Óvodai játszóudvarok, közterületi játszóterek, egyházi és önkormányzati tulajdonban lévő temetők infrastrukturális fejlesztésére, valamint a falvakban működő civil szervezetek támogatására írt ki pályázatot a Miniszterelnökség a Magyar Falu Program keretein belül. Az “Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” alprogram keretében támogatás igényelhető az önkormányzatok tulajdonában lévő játszóterek felújítására, új játszótér kialakítására; továbbá óvodai játszóudvar és kültéri eszközfejlesztés támogatására. A rendelkezésre álló keretösszeg 1,5 milliárd forint. A települési önkormányzatok tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztésének támogatására, valamint az azt segítő egyéb beruházások végrehajtására 2 milliárd forintot biztosít a kormányzat. Egyházi közösség tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztésére 1 milliárd forint keretösszegben lesz lehetősége az ötezer fő, és ez alatti állandó lakosságszámú településeken működő történelmi egyházaknak.

Idén ismét nyújthatnak majd be pályázatot a kistelepüléseken működő civil szervezetek, alapítványok is a Magyar Falu Programnak köszönhetően. A Falusi Civil Alap 5 milliárd forintos keretén belül ingatlan-beruházási, – felújítási, gépjármű és eszközbeszerzési, valamint programszervezési támogatás lesz igényelhető. Az egyes felhívások hétfőtől elérhetők a kormany.hu oldalon. A pályázatok benyújtására április 7. és május 7. közt nyílik lehetőség. Magyarország Kormánya a Magyar Falu Programon keresztül évről-évre növekvő támogatási összeget, 2021-ben már több mint 250 milliárd forintot fordít a hazánk ötezer lélekszám alatti településein élők életminőségének javítására.

Gyopáros Alpár, Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos
Kiadó: Miniszterelnökség (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!