Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közmédia és etika: hírek egy párhuzamos valóságból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A közmédia hétfőn létrehozta a Közmédia Választási Irodát (KVI), amely azt ellenőrzi, hogy a közmédia médiatartalom-szolgáltatásai az európai parlamenti választás és a kampány idején is megfeleljenek a Közszolgálati Kódex előírásainak és a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek.

A KVI – amelynek elnöke Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – a Duna Médiaszolgáltató lineáris médiaszolgáltatásaiban felügyeli a politikai reklámok jogszerű és a választási esélyegyenlőséget biztosító közzétételének megvalósulását, a választással összefüggő egyéb médiatartalmak – hírműsorszámok, politikai tájékoztató műsorszámok – vonatkozásában a listát állító jelölő szervezetek kiegyensúlyozott szereplési arány szerinti megjelenítését, valamint a közszolgálati médiaszolgáltatások műsoridejének ennek megfelelően történő elosztását.

A fenti közlemény szerint a közmédia úgy hiszi, ők megfelelnek bármiféle Közszolgálati Kódexnek is, amelyet átmentve, az EP-választások idején is képviselni szeretnének. Ez a közlemény önmagában is nevetségesen szánalmas, ezért sem tudom eldönteni, hogy mégis kinek szól ez az egész. A fél ország tisztában van azzal, hogy ami a közmédia épületében folyik, az nem más, mint az adófizetők pénzéből történő folyamatos hírhamisítás. A közmédia épületében nem érvényesek a magyarországi törvények, oda a rendőrség sem teheti be a lábát, még akkor sem, ha parlamenti képviselőket vonszolnak egy folyosón az épület fegyveres biztonsági őrei.

A Közmédia Választási Iroda (KVI) létrehozásával vélhetően nem történt más, mint pár millió forint átcsatornázása egy olyan szervezetbe, amely a kormány által kiadott parancsokat hivatott teljesíteni. A közmédia eddig is teljes mértékben figyelmen kívül hagyott bármiféle etikai kódexet, ugyanis ellenzéki képviselők oda csak akkor léphetnek be, ha a kormány által indított valamilyen lejáratókampányra kapnak válaszadási lehetőséget. Arra, hogy ott a párt által megfogalmazott gondolatokat mondják el, esetleg egy választási programról érdemben beszélhessenek, teljesen kizárt. A KVI felkérhetné még esetleg Polt Pétert és Domokos Lászlót arra, hogy ők is működjenek közre a választások tisztaságának monitorozásában, akkor ugyanis mindenki megnyugodhatna ebben az országban.  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!