December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kövér László: A kormány kiemelt célja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kövér László (is) azt terjeszti, hogy a magyar kormány mindent megtesz a nyugdíjasokért, akiknek akár még nyugdíjprémium kifizetése is elérhetővé válhat idén, ha az MNB jóslata beválik, és a gazdaság növekedése valóban meghaladja a 3,5 százalékot. Azt hagyjuk, hogy  Kövér László nem tagja a kormánynak. Az tény, hogy valóban legalább az inflációhoz igazítják a nyugdíjakat, de ez alapvetően nem elég ahhoz, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke megmaradjon, hiszen olyan brutális áremelkedés volt nem csak az élelmiszerpiacon, de az energiapiacon is, hogy a korábbi nyugdíjak értéke még annak ellenére is alacsonyabb lesz, ha a kormány azokat megemeli az infláció mértékével. Nem mondom persze, hogy csupán a kormány tehető felelőssé a kialakult helyzetért, hiszen nem ők okozták sem a pandémiát, sem pedig az orosz-ukrán háborút, de talán kezelhették volna jobban az ezeket követő gazdasági válságot, és a választások idején dönthettek volna úgy, hogy nem költenek el fölöslegesen óriási pénzösszegeket a saját szekerük megtolása érdekében.

A kormány kiemelt célja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése, valamint a gyermekvállalás ösztönzése – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke szombaton, Pápán.

Kövér László a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete rendezvényén, az idősek világnapján úgy fogalmazott: a kormány kiemelt célja az idősek életminőségének megőrzése, valamint a fiatalok gyermekvállalásának ösztönzése állami támogatás révén. Mint mondta, a mai, háború sújtotta helyzetben kiemelten fontos, hogy az idősebb korosztály megossza élettapasztalatát, történelmi emlékeit a fiatalokkal, akiknek remélhetőleg nem kell átélniük háborús időszakot. Kövér László kiemelte: köszönet jár az idősebb generációnak azért, hogy aktív korukban sokat tettek az országért a munkahelyükön és családjukban egyaránt. Élettapasztalatuknál fogva sokszor tartották a lelket másokban – tette hozzá.

Felidézte: öt évvel ezelőtt, az egyesület fennállásának 25. évfordulóján még arról volt szó, hogy túl vagyunk egy mély gazdasági válságon, azóta azonban újabb krízishelyzetekkel kellett szembenézni. A Covid-válság után a háború okozta nehézségek árnyékolják be a mindennapokat. “Ez a háború nem a miénk”, nem mi robbantottuk ki és nincs ahhoz közünk, amiért zajlik. Valójában az orosz-ukrán háborúnak mélyebb okai vannak, nem csupán a két ország között zajlik, gazdasági következményei pedig mélyen érintik Magyarországot is – húzta alá.

A mai nap célja és üzenete azonban – kis időre elfeledve a nehézségeket – az együttlét, a beszélgetés és a családi örömök megosztása a barátokkal, ismerősökkel – fűzte hozzá. Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesületének elnöke a mintegy ötszáz vendég jelenlétében mondott köszöntőjében kitért arra, hogy az évforduló alkalmából az egyesület három évtizedének történetét felölelő kiadvány jelent meg. Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjának. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!