December 5,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kövér László, a jövőbelátó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 621,676 forint, még hiányzik 2,378,324 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyönyörű szombat reggelt mindenkinek! Állítólag ma borongás lesz, de az még nem ronthatja el senki kedvét, már akinek jó. Akinek nem jó, annak meg úgyis mindegy. Hegedűs Zsuzsa – Orbán Viktor jobb keze a gyerekszegénység elleni harcban – hangulata talán nem csak a napsütésen múlik. Megfelelő mennyiségű és minőségű pezsgő elfogyasztása után olyan az időjárás, amilyennek az ember látni akarja. Bárki fogyasztotta is el azt a pezsgőt, aki ajándékba kapta. Márpedig a DK által kiperelt számlák alapján a kedves hölgy ilyesmikre költi a nettó közel milliós fizetésén felül neki járó havi 140 ezer forintos reprezentációs keretet. Igazán örömteli az a gondolat, hogy havonta annyi pénzt költhet Hegedűs csak márkás italokra és csokoládékra, vagy amire akar – a fizetésén felül, természetesen -, amennyit mondjuk egy ápolónő visz haza a hónap végén. Hegedűs Zsuzsa valószínűleg nem is tervezi, hogy felmond. Sajnos az ápolók eddig is sorra hagyták el a pályát, most pedig már tömeges felmondásról beszélnek, amennyiben nem változnak radikálisan a munkafeltételek és a bérek. Érdekes lesz a járvány kellős közepén. Most van az a helyzet, hogy a kormánynak villámgyorsan kellene lépnie, mert ha összeomlik az ellátórendszer, azt aztán nem lehet sem Gyurcsányra, sem a migránsokra, sem Sorosra, sem a ballibsikre fogni. Sőt, az elmúlt tizenegy év előtti elmúlt nyolc évre sem. Kizárólag az Orbán-kormány lesz a hibás.

Pedig Orbánnak amúgy sincsenek jó napjai. Igaz ugyan, hogy nemrégiben együtt lecsózott Trump elnökkel, erről a leköszönő nagykövet hosszasan és bájosan mesélt is a tévében, megtámogatva a két világhatalmi tényező – ebből az egyik természetesen Orbán Viktor – megbonthatatlan és örök barátságát, de aztán a magyar miniszterek elnöke nem volt elég éber, amikor felavatta George H.W. Bush amerikai elnök szobrát a Szabadság téren. Hogy miért került oda a szobor, az számomra nem teljesen világos, de nem is az a valami, hogy én nem értem. Hanem az a hűha, hogy őcsútisága egy pillanatra kizuhant a szerepéből (kinek kell nyalni), és második világháborúban elesett szovjet katonák emlékre ott ácsorgó emlékművet a szovjet megszállás emlékművének nevezte. Bizonyára lányos zavarában tett ilyet, hiszen alkalom adtán Putyinnal is lelkesen együtt kaviározik, atomerőművet épít, lezáratja a fővárost, és hasonló huncutságokat művel. Bizonyára kiment a fejéből, hogy a volt KGB tiszt aligha veszi jó néven, ha agresszornak nevezik az országát, ezért nem volt túlságosan meglepő, hogy az orosz külügyi szóvivő – ő a helyi Kovács Zoltán, csak sokkal csinosabb – némileg helyretette a kocafocista agyszerkezetét. Többek között emlékeztette Orbánt, hogy nem kellene történelmet hamisítani, főként nem egy olyan ország vezetőjeként, mely ország a náci Németország csatlósa volt. Ó, de kínos! Főként, mert akkoriban éppen a most egyre fényesebbre nyaldosott Horthy Miklós volt az ország kormányzója. Hiába, borzasztóan nehéz lehet a dolog, hiszen ott sorakozik az orosz, kínai és amerikai hátsó, nyelve meg csak egy van az embernek.

Miközben nemzetünk bölcs vezére küzd a szövetségeseivel és fél kézzel megállítja a járványt is, barátja és harcostársa a kollégiumi lábszagban levelet irkál a szélrózsa minden irányába. Mutatom, mert roppantul vicces:

 Levélben fordult az Európai Unió jelenlegi, valamint a jövő évben az elnökséget betöltő országok házelnökeihez Kövér László, kérve, vessék latba személyes tekintélyüket annak érdekében, hogy a júliusi EU-csúcson megkötött megállapodás ne egészüljön ki olyan eljárásrenddel, amely “megteremti az egyes tagállamokkal szembeni politikai zsarolás lehetőségét”.

Kövér László az MTI-hez pénteken eljuttatott levelében hangsúlyozza, hogy bár a megállapodást minden tagállam parlamentjének ratifikálnia kell, azt magyar részről lehetetlenné teszi, ha az Európai Unió Tanácsa olyan szabályozást fogad el, amely a Lisszaboni Szerződés burkolt módosításával – “a jogállamiságra hivatkozással, de éppen a jogállamiság alapelveivel ellentétes módon – megteremti az egyes tagállamokkal szembeni politikai zsarolás lehetőségét”.
    A házelnök emlékeztet: a Lisszaboni Szerződés jelenleg is tartalmaz jogállamisági eljárást. “Bármely ettől eltérő eljárásrend csak a szerződés módosításával, valamennyi tagállam beleegyezésével és parlamentjeink jóváhagyásával valósulhat meg” – közölte
    “A jogállamot nem lehet a szerződések megsértésével szolgálni, és nem lehet definiálatlan fogalmak alapján a tagállamoktól a politikai irányvonaluk meghatározásának jogát elvonni” – tartalmazza a levél. A dokumentum felidézi:  a tagállamok állam- és kormányfői idén júliusban jutottak megegyezésre a hétéves költségvetésről és a járvány gazdasági következményeinek ellensúlyozására elfogadott Következő Nemzedék EU helyreállítási alapról. (MTI)

Segítek értelmezni, bár erős a gyanúm, erre nem éppen a Szalonna olvasói szorulnak rá. Az esetleg ide bóklászó vendégolvasók kedvéért azért nem árt röviden összefoglalni a lényeget. Kövér László azt szeretné (valamint Orbán Viktor főleg azt szeretné), ha nem venné el az Unió azt a jó kis zsarolási potenciált Orbántól, amivel eddig olyan ügyesen (vissza)élt. Mármint azt, hogy akár egyedül is meg tudott vétózni fontos döntéseket. Most az Unió változtatni készül – alighanem éppen Orbán Viktorra való kiemelt tekintettel -, és nem lesz vétójog. Többségi akarat lesz. Ha az lesz, akkor akár az is elképzelhető, hogy a magyar kormány nem fog hozzájutni bizonyos uniós forrásokhoz, amennyiben a közösségi alapelveket – például a jogállamisági normákat – nem tartja be. Eddig az volt, hogy majd a lengyelek megvétózzák, ha Magyarország kormányát szankcionálná az Unió, viszontszívességként Magyarország akkor vétózna, ha a lengyelek farkincájára lépne a közösség. Na, ez a lehetőség hullik éppen kútba, bár Kövér – hihetetlen bölcsességről téve tanúbizonyságot – egyből azt is bele írta a levélkébe, hogy a magyar parlament amúgy sem fogja elfogadni a módosítást. Tehát: a magyar parlament portása már most tudja, mit fogad majd el a magyar parlament és mit nem. Mert itt annyira kibaszatos nagy demokrácia és jogállamiság van, hogy ezt konkrétan előre tudja a házelnök. Mégpedig onnan tudja, hogy a fideszes parlament gyakorlatilag egypártrendszerben működik, a képviselők utasításra szavaznak. De azért van itt demokrácia és jogállam, ameddig bele nem sántulunk, ágról ágra. De szép is ez! Nem? De.

Kellemes ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!