Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kövér: az éghajlatváltozás elleni fellépés az egész világ egyik legsürgetőbb feladata

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudni miért, de Kövér László házmester megnyilatkozott az éghajlatváltozás ügyében, mely véleménye szerint egy súlyos probléma, amelyet Magyarország megfelelően kezel. Erre példa, hogy az EU országai közül elsőként ratifikáltuk a Párizsi Megállapodást. Ez lehet, hogy így van, de azért az nehezen lehetne ráfogni az országra, hogy borzasztó nagy mennyiségű nap, vagy szélenergiát használ. A paksi atomerőmű továbbra is óriási százalékát adja az ország energiaellátásnak, noha az atomenergia jóval tisztább, mint a fosszilis tüzelőanyagot használó erőművek. Igen ám, de vidéken, a szegényebb házakban a mai napig szokás a kályhával fűtés, mint ahogy újrahasznosított energia helyett sokan a téli időben földgázt használnak. Nem beszélve arról, hogy az egyes lakások hőszigetelésével brutális mennyiségű energiát lehetett volna megspórolni, ami csökkentette volna a károsanyag kibocsátását az országnak. Nem állítom, hogy nem történnek lépések ennek visszafogása érdekében, de jóval le vagyunk maradva több tagországtól is, ezért akad még megoldandó feladat.

Magyarország elkötelezettségét hangsúlyozta Kövér László házelnök a nemzetközi fenntartható fejlődési, környezetvédelmi és éghajlatvédelmi közös célok kitűzése és megvalósítása érdekében hétfőn, az Országházban tartott magyar-vietnámi jogalkotási szemináriumon.

A házelnök az országok jogalkotásának megismerése céljából tartott szemináriumon kijelentette: az éghajlatváltozás elleni fellépés az egész világ egyik legsürgetőbb feladata. Kövér László felhívta a figyelmet arra, hogy az ENSZ Közgyűlése ebben a hónapban választotta meg elnökének Kőrösi Csabát, aki társelnöke volt az ENSZ-ben a fenntartható fejlődési célokat megszövegező Open Working Group-nak, majd éveken keresztül Áder János államfő munkatársaként tevékenykedett.

“Hazánk klímavédelem terén történő határozott fellépését jól mutatja, hogy az európai uniós országok közül elsőként ratifikáltuk a Párizsi Megállapodást” – idézte fel. Beszámolt arról is, hogy Magyarország támogatja az Európai Unió által megemelt 2030-as ambíciószintet, azonban nem mindegy, végső soron kik fizetik meg ennek a költségeit. Említést tett a magyar klímavédelmi törvényről is, amelyben nemzeti szinten 2030-ra legalább 40 százalékos kibocsátáscsökkentési célt tűzött ki az 1990-es szinthez képest, miközben kötelezettséget vállalt arra, hogy 2050-re klímasemlegessé válik. Hozzátette: 2020-ban az 1990-es értéknél már 34 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt bocsátott ki az ország.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!