Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kizárnak, bezárnak. Milyen jogon?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Biztosan bennem van a hiba, más nem lehet. Nem a Magyarok Kenyerével van bajom. Csinálják, egészségükre. Amivel problémám van, hogy állandóan az arcomba dörgölik a magyarságot. Mintha nem érintené a járvány az egész világot, ezen belül Európát. Mintha ez valami speciális magyar csapás lenne, ami csak ezt a népet veri, de mi már megint különbek vagyunk mindenkinél, legyőzzük, lepofozzuk, huszárosan leverjük és megint győzni fogunk.

Vagyis nem mi, mert azt már régebben tudom, hogy nekem nincsen keresnivalóm a neres honban, én innen kilógok, nem rólam és nem nekem szól a himnusz, a kokárda, a zászló, nem nekem írtak a költők, nem nekem nyitnak a színházak. Mert ideiglenesen a hazájukban tartózkodó, idegenszívű, nemzetére támadó vagyok. Nem csak én, a fél ország. Vagy több, nem tudom.

És amikor ilyen nemzeti öblögetést hallok, akkor jobb, ha befogom a pofámat, mert ha nem, akkor igazolom az idegenszívűségemet. Pedig nem. Magyar vagyok, de európai is vagyok, uniós polgár is vagyok, és kurvára nincsen kedvem ahhoz, hogy valaki egyszerűen kiradírozza körülöttem a világot, hogy úgy beszéljen, mintha valami kibaszatos barlangban élnénk, mintha azok egyáltalán nem lennének fontosak, akik azért nem itt élnek, mert kénytelenek voltak más országban keresni a boldogulást. Mintha ők nem a mi gyerekeink lennének, mintha nem lehetnénk egyszerre magyarok és európaiak. És mintha nem lennének fontosak a szlovák, francia, olasz, román, spanyol emberek. Kizárnak, bezárnak. Milyen jogon? Elegem van.

A magyarság a mostaninál sokkal nagyobb nehézségeket is túlélt, és mindig újra tudta kezdeni, így most is így lesz – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Zentán a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei búzaszentelő ünnepségén.

A búzaszentelés és a Magyarok Kenyere program kapcsán kiemelte: a kenyér fontos jelkép a magyarok számára, és azt kívánta, hogy ez a szimbólum mindig legyen jelen az életünkben, és neki köszönhetően beszélhessünk közös magyar jövőről. “Közös magyar jövő viszont csak akkor van, hogyha a járványt legyőzzük itt a Vajdaságban, Magyarországon, Erdélyben, Kárpátalján, a Felvidéken, Muravidéken és Horvátországban is, ezért is kérek mindenkit, hogy regisztráljon, utána vegye fel az oltást annak érdekében, hogy a családtagok újra tudjanak találkozni egymással” – hangsúlyozta az államtitkár. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!