December 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kivel beszélték meg ezt a tíz tonnás, ízléstelen nemzeti egységet?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 514,445 forint, még hiányzik 2,485,555 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már nem fért bele a reggeli posztba, és még csak nem is a helyhiány miatt, hanem mert kisebb sokkot kaptam a jelenleg 67 milliárdos költségvetésnél járó (lesz ez még a duplája is, ha úgy lesznek majd a számok, mint a vizes vb esetében) semjénológiai és kovácszoltánológiai vadászati világkiállítással kapcsolatos legfrissebb jó hírtől. Pedig az üzbég-magyar burgonyát kutató központot sem hevertem még ki.

A hír ez volt: megérkezett a hullajtott agancsok első szállítmánya Szőke Gábor Miklós világhírű NER-szobrászművész műhelyébe, aki egy monumentális, bőgő gímszarvasbika fejszobrát fogja megalkotni e különleges alapanyagból a NER „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítására. A szobor elkészítéséhez továbbra is várják a magyar vadászok felajánlásait. És akkor a gyomros:

A magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét szimbolizáló műalkotás körülbelül 10 tonna agancs felhasználásával fog elkészülni, amely 16 méteres magasságával és 20 méteres szélességével, illetve egyedi kialakításával a Világkiállítás üdvözlő kapuját fogja képezni a Hungexpo területén.

Úgy egyébként sem lenne könnyű feldolgozni a kormányzati ízléstelenség, haszontalanság és elszabadult megalománia ilyetén beteges szörnyszüleményét, de. Hogy miközben a fél világot bűnbaknak kiáltják ki a gyalázatos járványkezelésük tragikus következményeit elsikálandó, miközben másokat köpködnek azért, mert egy világjárvány idején az éppen telibeköpött mások szerintük nem a világjárvány leküzdésével foglalkoznak, 10 tonnás, 16 méter magas, 20 méter széles monstrumok világra hozásával legyenek elfoglalva, egyszerűen minden képzeletet felülmúl.

Nem kérdezem meg, ha a művész úr esetleg egy nagyságrendekkel szerényebb méretű, és mondjuk csak 1 tonna hullajtott agancsot igénylő műalkotást szoborna meg, akkor Semjén és Kovács fővadászok kitérnének a hitükből, vagy Orbán elgurult gyógyszereit keresgélné az udvartartás hetekig, vagy mi a szarért nem lehet legalább vérzivataros időkben némi önmérsékletet tanúsítani?

Azt viszont nyomatékosan megérdeklődném, hogy azt mikor beszélték meg és kivel, hogy ez a monumentális giccs a nemzet egységét szimbolizálja? Vajon még hány NER-bandatag úri kedvtelésének, hobbijának és eltorzult ízlésvilágának kell rohadt sok közpénzből rivaldát biztosítani?

Najó, nincs több kérdésem. Kínomban iderakom az MSZP közleményét, bár abban is inkább kérdések vannak, mint megnyugtató válaszok, amelyekből esetleg kiderülne, hogy még nem hülyültünk meg teljesen. Mindazonáltal aki sejti a válaszokat, ne tartsa magában.

Semjén gyűjtögeti össze a 10 tonna szarvasagancsot, vagy újabb közpénzeket égetnek el a vadászati világkiállításra?

Tényleg még arra is van ideje és pénze az Orbán-kormánynak egy gazdasági válság és egy világjárvány idején, hogy 10 tonna szarvasagancsból elkészíttessen a 67 milliárdos költségnél járó vadászati világkiállításra egy 16 méter magas üdvözlő kaput?

Jelenleg is tömegek küzdenek a megélhetésük biztosításáért és rengeteg vállalkozás folytat elkeseredett harcot a talpon maradásért, erre a Fidesz még büszkén hirdeti, hogy továbbra sem sajnálja a pénzt Semjént Zsolttól és a hobbijától?

Feltételezzük, hogy nem Semjén Zsolt gyűjtögette össze az elhullajtott agancsokat és valószínűleg a szobrász sem társadalmi munkában dolgozik, ezért kérdezzük, hogy mégis mennyi közpénzből készül el ez a gazdasági válság idején is nélkülözhetetlen beruházás? Honnan vontak el forrásokat? Melyik területre, milyen célokra fog kevesebb jutni az agancsos kapu miatt?

Ez az Orbán-féle nemzeti együttműködés: egy egész nép dolgozik és adózik azért, hogy a fideszes politikusok urizálása biztosítva legyen.

Ha esetleg két felesleges presztízsberuházás tervezése között ráérnének a kormány tagjai, akkor jeleznénk, hogy a korlátozások miatt hetek óta nem dolgozhat rengeteg olyan vállalkozó, akiknek még a szűkmarkú bértámogatás sem jár. Továbbá több mint 300 ezer álláskereső van, akiknek a fele már semmilyen támogatást sem kap.

A kormánynak velük kellene foglalkoznia nem pedig Semjén Zsolt úri igényeinek kielégítésével! (MSZP via MTI-OS)

U.I.  A hullajtott agancsokkal kapcsolatban egyébként ITT olvasható egy fontos és érdekes tudnivalókat tartalmazó cikk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!