Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki sem rúgták, vissza sem vették

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Már csak bő három hetet kell kihúzni és itt a tavasz. Spanyolországba már meg is érkezett, sőt, néhány helyen kitört a nyár. Van, ahol majdnem 30 fokot mérnek és nem egy váratlan pillanatban, hanem napok óta. Tiszta szerencse, hogy nincs semmiféle globális felmelegedés, mert több fideszes is látott havat az idén.

Nem akartam hinni a szememnek, amikor azt kellett látnom, hogy Deutsch Tamás egy hvg.hu cikket oszt meg nagyon lelkesen a közösségi oldalán, az „ennyi” szó nagyon frappáns és újszerű felhasználásával. Aztán elolvastam a cikket, mert van bennem némi betegesen mazochista hajlam. Azért sem teszek be linket, a franc fog olvasottságot csinálni ennek. Azt azonban megjegyzem, hogy a portál úgy csinált interjút Deutsch Tamással, ahogy Orbán Viktorral szokott a Kossuth rádió ügyeletes heti kottatartója. Pontosan úgy, pontosan olyan is lett. Nem véltelenül reklámozza a fideszes politikus. Vagy micsoda. Egyébiránt – témánál maradva, de nem a fideszes nyomvonalon haladva – az Európai Néppárt nem keltheti szerencsétlenkedő párt benyomását, mivel nem párt. Pártcsalád. Éppen úgy kell elképzelni, mint amikor a Kovács család tagjai döntést akarnak hozni (kék legyen az új ülőgarnitúra vagy lila, a Balatonhoz menjünk nyaralni vagy Horvátországba) olyan ügyben, ami mindenkit érint és történetesen nem egyezik a családtagok véleménye. Ebben az esetben sem mondhatjuk azt, hogy a Kovács család egy szerencsétlenkedő Kovács apuka benyomását kelt, mert van Kovács anyuka, Kovács gyerekek és akár nagyszülők is vannak. Az egyatáboregyazászló pedig inkább csak a Fidesznél és a náci érzelmű pártoknál jellemző, általában az a normális, ha nem ért egyet mindenki mindenkivel. Az pedig a személyes véleményem, hogy ennél parádésabban nem lehetett volna kicsellózni Orbánnal. Ki sem rúgták – nem tudja előadni a mártírt -, vissza sem vették – a győztes szerep is ugrott -, hanem hagyták tovább himbálózni. Vissza nem tudja nyalni magát legalább egy évig, sértetten kilépni már nem tud úgy, hogy ki ne röhögje mindenki, szóval jó döntés volt ez. Szerintem.

Viszonylag ritkán húzom fel magam a nagyon nyilvánvaló emberi ostobaságon, amikor semmi rosszindulat, csupán a korlátoltság játszik a szív húrjain (mindjárt elkötöm a költői vénámat, mielőtt késő lenne), de most sikerült feltosznom magam. Mutatom:

Nem a szövegre kell figyelni, az csak a szokásos propaganda. Hanem arra, amilyen képet ehhez választott valami idióta barom. Abban maradtunk szerekesztőségileg, hogy valaki szólt valaki másnak: ugyan, keressen már egy cukker kisbabás fotót, ami szíven markolja a híveket. Ez lett belőle. A szaporodást propagáló kormányplakátot egy nagyon kis súlyú, valószínűleg az életbenmaradásért küzdő koraszülött pici lábával sikerült aláfesteni. És valaki ezt kiválasztotta – mert milyen édi már, erre majd omlanak a népek -, valaki rászerkesztette a szöveget, rátoszta a címert – el ne lopja a paraszt -, valaki jóváhagyta, valaki publikálta. És senkinek az égvilágon nem tűnt fel a kép sarkában a cső, a babaláb abnormálisan apró volta, a parányi talphoz rögzíteni próbált műszer. Önmagát reklámozza a kormány egy olyan kisbabával, aki talán ha egy kiló lehetett születéskor – a láb mérete nagyjából ezt valószínűsíti – és vagy életben tudott maradni, vagy sem, de hogy nagy harcot kellett vívnia minden percért, az biztos. Igazán szánalmas ez az egész. Éppen olyan érzéketlen és ízléstelen ez a képválasztás, mint amilyen az egész párt.

Romániában éppen megbukott a kormány. Mennyire jó, hogy a mi kormányunk olyan rohadtul stabil, hogy erővel sem lehet megszabadulni tőle. Ja, mégsem.

Kellemes ébredezést mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!