December 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki is hazudik?

Hódmezővásárhely, 2018. február 22., csütörtök (MTI) – Hódmezővásárhely nem lehet az országos politika játékszere, a város nem válhat a Soros szervezetek dél-magyarországi központjává – jelentette ki a Fidesz és a KDNP helyi elnöke csütörtökön az alföldi városban.

Bálint Gabriella, a KDNP elnöke sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a vasárnapi időközi polgármester-választáson független jelöltként induló Márki-Zay Péter az elmúlt napokban bemutatta, mire számíthatnak tőle a vásárhelyiek, ha bizalmat szavaznak neki: Budapesti politikai aktivistákat hívott a városba és Soros szervezetekkel figyelteti a polgármestert választó hódmezővásárhelyieket a szavazókörökben.

A kereszténydemokrata politikus szerint a független jelölt a hatalom érdekében kiszolgáltatja Hódmezővásárhelyt a magyar politikai élet legaljának, gátlástalanul segít minden zavaros hátterű politikai pártot és politikust, hogy lejárassák a várost, megnyissák Hódmezővásárhely kapuit a Soros szervezetek előtt. Bálint Gabriella ezért arra kérte a hódmezővásárhelyieket, ne engedjék, hogy a város az országos politika játékszerévé és a Soros szervezetek dél-magyarországi központjává váljon.

A Fidesz városi szervezetét vezető Havasi Katalin kijelentette, Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyt ismét botrányvárossá tette. Az országos sajtó és a közösségi média tele van a várost becsmérlő és a vásárhelyieket sértő, megalázó véleményekkel. Az ellenzéki jelölt a kampányával csak a gyűlöletkeltést és a megosztást érte el – tette hozzá.

A politikus úgy látja, az országos sajtó ma Budapestről meg akarja megmondani, hogy, milyen polgármestert kell a vásárhelyieknek választaniuk. Márki-Zay Péter azzal tudott a címlapokra felkapaszkodni, hogy folyamatosan lejáratja Hódmezővásárhelyt, “miközben a választási fórumain azt helyezi kilátásba, hogy a város egyik felét lámpavasra fogja felkötni, ha nem ő nyer” – mondta.

A Fidesz vásárhelyi szervezete szerint rossz úton jár az, aki azzal akarja magát népszerűsíteni, hogy a közösségét lejáratja – közölte az elnök, aki ezért arra szólította föl Márki-Zay Pétert, hogy hagyja abba a város lejáratását és kérjen bocsánatot a hódmezővásárhelyiektől a kandeláberes beszéde miatt. Márki-Zay Péter korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: nem híve semmilyen erőszakos cselekménynek, ilyenre nem buzdított soha senkit, az ilyenektől “kimondottan félti” a mai politikai vezetést és az ország egészét. Kitért arra is: független jelöltként már indulásakor arra kérte az őt támogatni szándékozó országos politikai szerveződéseket, hogy ne jöjjenek Hódmezővásárhelyre kampányolni. Hozzátette: ezt be is tartották – egyedül a kormány miniszterei “vetették be” magukat a kampányba.

Ebben a sajtóközleményben annyi hazugság van, hogy még sorra venni is nehéz lenne. Hogy ki, kit figyeltet kedves Gabriella, azt szerintem pontosan tudja mindenki, aki figyelemmel kísérte a Hódmezővásárhelyi polgármesterválasztás előkészületeit. Tudtommal nem a Soros szervezetek pakolták teli Márki Zay Péter utcáját indokalatlan mennyiségű térfigyelőkamerával.

Az valóban igaz, hogy sikerült Hódmezővásárhelyt botrányvárossá tenni az elmúlt hetekben, azonban arról legkevésbé Márki Zay Péter tehet, ugyanis nem az ő felkérésére kampányolt a helyi plébános a Fidesz mellett. Nem ő volt az sem, aki megzsarolta a helyi szavazókat, azon kijelentéssel, miszerint arról hozunk döntést, hogy Hódmezővásárhely nyertes, vagy vesztes város lesz. 

Ha valaki igazán felelős a helyi botránykeltésért, az a Fidesz és az általuk odaküldött összes miniszter és képviselő. A Fidesz mindent megtesz azért, hogy lejárassa a város egyetlen erős független jelöltjét. Én bízom a város polgáraiban és abban, hogy a megfélemlítések és zsarolások ellenére is sikerül jól dönteniük.

Hajrá Hódmezővásárhely!

 

Forrás: MTI

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.